Een vriendin van me die dankzij een streng dieet de laatste maanden stevig aan het afvallen is, verklapte me onlangs één van de gouden regels die haar diëtist haar had mee gegeven: eet geen witte producten. Ze moest daar eens goed mee lachen, want ze gaat er nogal prat op dat ze altijd lekker eet, maar toch ook goed op de centen let. Daarom weet ze altijd de aanbiedingen te vinden in de supermarkt en kiest ze resoluut voor de huismerken. De “witte producten” zoals die wel eens genoemd worden. Die mogen dus niet meer, zo leek het…
Maar de zogenaamde “witte producten” waar haar diëtist naar verwijst zijn wit brood, witte pasta, witte rijst, etc… Die bevatten namelijk in verhouding wel veel calorieën maar weinig voedingswaarden. Als je voor brood, pasta of rijst gaat, kies dan voor de gekleurde variant. Die is altijd voedzamer, en dan heb je tenminste calorieën binnen die jou ook nog eens deugd doen. Ik hoorde trouwens vorige week op de radio nog een bakker die dat zelf ook eerlijk toegaf: “wit brood daar zit nu eens niks in wat goed is voor je, ga altijd voor de bruine variant of die met veel granen”.
Goede tip dus: “witte producten” vermijden. Kies voor de gekleurde variant.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer