Witte producten: “niet gezond en slecht voor de lijn”.

Een vriendin van me die dankzij een streng dieet de laatste maanden stevig aan het afvallen is, verklapte me onlangs één van de gouden regels die haar diëtist haar had mee gegeven: eet geen witte producten. Ze moest daar eens goed mee lachen, want ze gaat er nogal prat op dat ze altijd lekker eet, maar toch ook goed op de centen let. Daarom weet ze altijd de aanbiedingen te vinden in de supermarkt en kiest ze resoluut voor de huismerken. De “witte producten” zoals die wel eens genoemd worden. Die mogen dus niet meer, zo leek het…

Maar de zogenaamde “witte producten” waar haar diëtist naar verwijst zijn wit brood, witte pasta, witte rijst, etc… Die bevatten namelijk in verhouding wel veel calorieën maar weinig voedingswaarden. Als je voor brood, pasta of rijst gaat, kies dan voor de gekleurde variant. Die is altijd voedzamer, en dan heb je tenminste calorieën binnen die jou ook nog eens deugd doen. Ik hoorde trouwens vorige week op de radio nog een bakker die dat zelf ook eerlijk toegaf: “wit brood daar zit nu eens niks in wat goed is voor je, ga altijd voor de bruine variant of die met veel granen”.

Goede tip dus: “witte producten” vermijden. Kies voor de gekleurde variant.