Witte producten: "niet gezond en slecht voor de lijn".
Nieuws

Witte producten: “niet gezond en slecht voor de lijn”.

Een vriendin van me die dankzij een streng dieet de laatste maanden stevig aan het afvallen is, verklapte me onlangs één van de gouden regels die haar diëtist haar had mee gegeven: eet geen witte producten. Ze moest daar eens goed mee lachen, want ze gaat er nogal prat op dat ze altijd lekker eet, maar toch ook goed op de centen let. Daarom weet ze altijd de aanbiedingen te vinden in de supermarkt en kiest ze resoluut voor de huismerken. De “witte producten” zoals die wel eens genoemd worden. Die mogen dus niet meer, zo leek het…

Maar de zogenaamde “witte producten” waar haar diëtist naar verwijst zijn wit brood, witte pasta, witte rijst, etc… Die bevatten namelijk in verhouding wel veel calorieën maar weinig voedingswaarden. Als je voor brood, pasta of rijst gaat, kies dan voor de gekleurde variant. Die is altijd voedzamer, en dan heb je tenminste calorieën binnen die jou ook nog eens deugd doen. Ik hoorde trouwens vorige week op de radio nog een bakker die dat zelf ook eerlijk toegaf: “wit brood daar zit nu eens niks in wat goed is voor je, ga altijd voor de bruine variant of die met veel granen”.

Goede tip dus: “witte producten” vermijden. Kies voor de gekleurde variant.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer