Een vriendin van me die dankzij een streng dieet de laatste maanden stevig aan het afvallen is, verklapte me onlangs één van de gouden regels die haar diëtist haar had mee gegeven: eet geen witte producten. Ze moest daar eens goed mee lachen, want ze gaat er nogal prat op dat ze altijd lekker eet, maar toch ook goed op de centen let. Daarom weet ze altijd de aanbiedingen te vinden in de supermarkt en kiest ze resoluut voor de huismerken. De “witte producten” zoals die wel eens genoemd worden. Die mogen dus niet meer, zo leek het…
Maar de zogenaamde “witte producten” waar haar diëtist naar verwijst zijn wit brood, witte pasta, witte rijst, etc… Die bevatten namelijk in verhouding wel veel calorieën maar weinig voedingswaarden. Als je voor brood, pasta of rijst gaat, kies dan voor de gekleurde variant. Die is altijd voedzamer, en dan heb je tenminste calorieën binnen die jou ook nog eens deugd doen. Ik hoorde trouwens vorige week op de radio nog een bakker die dat zelf ook eerlijk toegaf: “wit brood daar zit nu eens niks in wat goed is voor je, ga altijd voor de bruine variant of die met veel granen”.
Goede tip dus: “witte producten” vermijden. Kies voor de gekleurde variant.
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer