Worden restaurateurs nu drugdealers?
Nieuws

Worden restaurateurs nu drugdealers?

Mensen zijn inventief in moeilijke tijden, en proberen ervoor te zorgen dat hun handel niet stilvalt. Ook in de horeca is dat het geval. Chefs die eerst nog dachten: we houden ons restaurant gewoon even compleet dicht tijdens de lockdown, beslissen nu één voor één om wel “take away” aan te bieden, en die afhaaldiensten doen het dan ook supergoed. Ik vind dat slim en creatief. En ik steun die restaurateurs dan ook heel graag en haal met plezier elke week een paar keer eten uit.

En in de stad gaat het natuurlijk nog net iets makkelijker om eten thuis te laten bezorgen. Daar zijn er namelijk allerlei koerierdiensten zoals Deliveroo, Ubereats en Take Away  om lekker eten bij je thuis te laten bezorgen. Dan komen die jongens en meisjes op de fiets eten van de lekkere restaurants in de buurt tot bij je thuis brengen, en ga je dus virtueel elke dag eten in een ander restaurant.

Maar de horeca is niet de enige business die het moeilijk heeft. En ook andere “handelaars” moeten inventieve manieren vinden om hun waren tot bij de klanten te brengen. Zo ook de drugssector, blijkbaar. Elke verplaatsing die niet essentieel is wordt tegenwoordig goed gecontroleerd, dus als drugdealer heb je het vandaag ook niet zo makkelijk.

Maar de creativiteit van die sector is natuurlijk ook gekend, en wat blijkt, in verschillende landen proberen drugdealers hun producten vandaag te verspreiden via de fooddelivery diensten. Interpol heeft bekend gemaakt dat er al arrestaties verricht zijn in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje en Maleisië. Het zou gaan over de verspreiding van cocaïne, marihuana, ketamine en ecstasy.

In Spanje werden zeven van die valse “foodkoeriers” ontmaskerd in Valencia en in Alicante. In Ierland werden 8 kilo drugs en wapens gevonden bij een pizzabezorger. En in Maleisië is een voedselkoerier zelf naar de politie gereden om zijn “pakketje” te laten controleren, omdat hij die ene portie “flatbread” die hij moest leveren wel extreem zwaar wegen vond. En wat bleek: het bleek een levering drugs van 11 kilo te zijn.

De misdaadsector is altijd creatief in het vinden van oplossingen, en deze koeriers draaien nu soms mee in dit circuit zonder het zelf goed te beseffen, ze controleren natuurlijk niet of de bestelling wel klopt, dat is iets tussen de restaurants en de klanten. Terwijl anderen natuurlijk bewust mee werken om een flink centje extra te verdienen. En vaak blijkt het ook echt te gaan over valse koeriers, die dus enkel bezig zijn met het bezorgen van drugs, in dubbele bodems in hun speciale warmhoudzakken.

Nu pas op, de gewone horeca zal hier wel niet aan meewerken, toch zeker niet bij ons. Tot nu toe is er nog geen enkel geval bekend van een Belgische restaurateur die naast een paar cola lights en cola zero’s in de bestelling ook een lijntje coke extra doet. En het poedersuiker bij de Belgische wafels is hier wellicht ook opsnuifbaar zonder dat je er high van wordt.

Ik denk dat de horeca wel op andere manieren het hoofd boven water probeert te houden. Maar Interpol heeft z’n 194 leden wel gevraagd om de foodkoeriers extra in de gaten te houden. De enige drug die ik zelf bij de pizza take away vorige week gekocht heb was een flesje chardonnay, want ik zat zonder. Alcohol is ook een drug, ik weet het wel, maar die is gelukkig nog steeds legaal…

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer