Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!
Nieuws

Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!

Het is volop examenperiode. Studenten van jong tot oud zijn nu keihard aan het blokken om binnenkort één of ander diploma binnen te halen. Maar er is er een student die nu al keihard mag juichen, want hij heeft zijn diploma alvast binnengehaald.

De flinke student is Koen Crucke? “Meneer Spaghetti'” volgde het afgelopen jaar de bakopleiding aan de Brugse hotelschool Spermalie. De meeste cursisten (en dan zijn er volgens het Brugs Handelsblad zo’n 150 per jaar) zijn vrouwen, maar af en toe duikt er een extra gemotiveerde man op die zich in 17 verschillende lessen wil verdiepen in de zoete kunst van de patisserie, en Koen Crucke maakte het voorbije schooljaar bij z’n juffrouw Inge de lekkerste gebakjes.

In een interview in de Weekend van het Brugs Handelsblad had Koen ook al laten optekenen dat patisserie maken niet echt eenvoudig is. Je moet je namelijk erg concentreren want alles moet kloppen. Maar daardoor had hij ook geen tijd om te piekeren. Koen heeft zich duidelijk geamuseerd het voorbije schooljaar, want geregeld vertelde hij over z’n bakavonturen op z’n sociale media.

En goed nieuws dus: het diploma is binnen. Op zijn smakelijke Instagrampagina, luidde het een paar dagen geleden: “Voila het jaar zit er op. We hebben onze diploma. Bedankt jufrouw Inge bendankt #spermaliebrugge en daar hoorde natuurlijk gebak maar ook champagne bij ??????”

Een dikke proficiat Koen, en als je een nodig hebt, roepen he. Er zitten wel wat zoetebekken onder de volgers van Would Be Chef!
Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!
Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!
Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer