Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!

Het is volop examenperiode. Studenten van jong tot oud zijn nu keihard aan het blokken om binnenkort één of ander diploma binnen te halen. Maar er is er een student die nu al keihard mag juichen, want hij heeft zijn diploma alvast binnengehaald.

De flinke student is Koen Crucke? “Meneer Spaghetti'” volgde het afgelopen jaar de bakopleiding aan de Brugse hotelschool Spermalie. De meeste cursisten (en dan zijn er volgens het Brugs Handelsblad zo’n 150 per jaar) zijn vrouwen, maar af en toe duikt er een extra gemotiveerde man op die zich in 17 verschillende lessen wil verdiepen in de zoete kunst van de patisserie, en Koen Crucke maakte het voorbije schooljaar bij z’n juffrouw Inge de lekkerste gebakjes.

In een interview in de Weekend van het Brugs Handelsblad had Koen ook al laten optekenen dat patisserie maken niet echt eenvoudig is. Je moet je namelijk erg concentreren want alles moet kloppen. Maar daardoor had hij ook geen tijd om te piekeren. Koen heeft zich duidelijk geamuseerd het voorbije schooljaar, want geregeld vertelde hij over z’n bakavonturen op z’n sociale media.

En goed nieuws dus: het diploma is binnen. Op zijn smakelijke Instagrampagina, luidde het een paar dagen geleden: “Voila het jaar zit er op. We hebben onze diploma. Bedankt jufrouw Inge bendankt #spermaliebrugge en daar hoorde natuurlijk gebak maar ook champagne bij ??????”

Een dikke proficiat Koen, en als je een nodig hebt, roepen he. Er zitten wel wat zoetebekken onder de volgers van Would Be Chef!