Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!
Nieuws

Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!

Het is volop examenperiode. Studenten van jong tot oud zijn nu keihard aan het blokken om binnenkort één of ander diploma binnen te halen. Maar er is er een student die nu al keihard mag juichen, want hij heeft zijn diploma alvast binnengehaald.

De flinke student is Koen Crucke? “Meneer Spaghetti'” volgde het afgelopen jaar de bakopleiding aan de Brugse hotelschool Spermalie. De meeste cursisten (en dan zijn er volgens het Brugs Handelsblad zo’n 150 per jaar) zijn vrouwen, maar af en toe duikt er een extra gemotiveerde man op die zich in 17 verschillende lessen wil verdiepen in de zoete kunst van de patisserie, en Koen Crucke maakte het voorbije schooljaar bij z’n juffrouw Inge de lekkerste gebakjes.

In een interview in de Weekend van het Brugs Handelsblad had Koen ook al laten optekenen dat patisserie maken niet echt eenvoudig is. Je moet je namelijk erg concentreren want alles moet kloppen. Maar daardoor had hij ook geen tijd om te piekeren. Koen heeft zich duidelijk geamuseerd het voorbije schooljaar, want geregeld vertelde hij over z’n bakavonturen op z’n sociale media.

En goed nieuws dus: het diploma is binnen. Op zijn smakelijke Instagrampagina, luidde het een paar dagen geleden: “Voila het jaar zit er op. We hebben onze diploma. Bedankt jufrouw Inge bendankt #spermaliebrugge en daar hoorde natuurlijk gebak maar ook champagne bij ??????”

Een dikke proficiat Koen, en als je een nodig hebt, roepen he. Er zitten wel wat zoetebekken onder de volgers van Would Be Chef!
Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!
Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!
Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer