Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!
Nieuws

Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!

Het is volop examenperiode. Studenten van jong tot oud zijn nu keihard aan het blokken om binnenkort één of ander diploma binnen te halen. Maar er is er een student die nu al keihard mag juichen, want hij heeft zijn diploma alvast binnengehaald.

De flinke student is Koen Crucke? “Meneer Spaghetti'” volgde het afgelopen jaar de bakopleiding aan de Brugse hotelschool Spermalie. De meeste cursisten (en dan zijn er volgens het Brugs Handelsblad zo’n 150 per jaar) zijn vrouwen, maar af en toe duikt er een extra gemotiveerde man op die zich in 17 verschillende lessen wil verdiepen in de zoete kunst van de patisserie, en Koen Crucke maakte het voorbije schooljaar bij z’n juffrouw Inge de lekkerste gebakjes.

In een interview in de Weekend van het Brugs Handelsblad had Koen ook al laten optekenen dat patisserie maken niet echt eenvoudig is. Je moet je namelijk erg concentreren want alles moet kloppen. Maar daardoor had hij ook geen tijd om te piekeren. Koen heeft zich duidelijk geamuseerd het voorbije schooljaar, want geregeld vertelde hij over z’n bakavonturen op z’n sociale media.

En goed nieuws dus: het diploma is binnen. Op zijn smakelijke Instagrampagina, luidde het een paar dagen geleden: “Voila het jaar zit er op. We hebben onze diploma. Bedankt jufrouw Inge bendankt #spermaliebrugge en daar hoorde natuurlijk gebak maar ook champagne bij ??????”

Een dikke proficiat Koen, en als je een nodig hebt, roepen he. Er zitten wel wat zoetebekken onder de volgers van Would Be Chef!
Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!
Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!
Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer