Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!
Nieuws

Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!

Het is volop examenperiode. Studenten van jong tot oud zijn nu keihard aan het blokken om binnenkort één of ander diploma binnen te halen. Maar er is er een student die nu al keihard mag juichen, want hij heeft zijn diploma alvast binnengehaald.

De flinke student is Koen Crucke? “Meneer Spaghetti'” volgde het afgelopen jaar de bakopleiding aan de Brugse hotelschool Spermalie. De meeste cursisten (en dan zijn er volgens het Brugs Handelsblad zo’n 150 per jaar) zijn vrouwen, maar af en toe duikt er een extra gemotiveerde man op die zich in 17 verschillende lessen wil verdiepen in de zoete kunst van de patisserie, en Koen Crucke maakte het voorbije schooljaar bij z’n juffrouw Inge de lekkerste gebakjes.

In een interview in de Weekend van het Brugs Handelsblad had Koen ook al laten optekenen dat patisserie maken niet echt eenvoudig is. Je moet je namelijk erg concentreren want alles moet kloppen. Maar daardoor had hij ook geen tijd om te piekeren. Koen heeft zich duidelijk geamuseerd het voorbije schooljaar, want geregeld vertelde hij over z’n bakavonturen op z’n sociale media.

En goed nieuws dus: het diploma is binnen. Op zijn smakelijke Instagrampagina, luidde het een paar dagen geleden: “Voila het jaar zit er op. We hebben onze diploma. Bedankt jufrouw Inge bendankt #spermaliebrugge en daar hoorde natuurlijk gebak maar ook champagne bij ??????”

Een dikke proficiat Koen, en als je een nodig hebt, roepen he. Er zitten wel wat zoetebekken onder de volgers van Would Be Chef!
Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!
Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!
Wordt deze bekende Vlaming bakker? Het diploma heeft hij wel behaald!

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer