Wordt dit de openingsdatum voor de binnenruimtes van de restaurants...
Nieuws

Wordt dit de openingsdatum voor de binnenruimtes van de restaurants…

De terrassen zijn weer open. Dat vieren Anke en ik met twee ochtendshows vanop locatie. Gisteren deden we dat vanop het terras van ‘t Hof van Rembrandt in Brugge, en vandaag maken we samen met Leffe radio vanuit Sint-Niklaas vanop de Graanmaat op de Grote Markt. Vier uur lang doen wij van Hoera Horeca, omdat er na meer dan een jaar verplichte sluiting toch wel iets te vieren valt. Ook al ziet het weer er de komende dagen niet super uit, veel mensen vieren mee, en hebben hun tafeltjes op de terrassen ook voor het lange weekend geboekt, en de horeca was al meer dan tevreden met de mooie omzet en de fantastische sfeer het voorbije weekend.

Toch wordt er reikhalzend uitgekeken naar de mogelijke opening van de binnenruimtes van de horeca. Want op dat moment zullen wellicht alle cafés en restaurants de deuren weer openen, ook zij die geen terras hebben, of voor wie de bediening buiten eigenlijk geen optie is. Er doen verschillende data de ronde vandaag. 1 en 9 juni zouden een optie zijn. Vandaag zal het overlegcomité daarover wellicht een beslissing nemen. Ik gok dat het weer een compromis wordt en ik denk dat op 7 juni de restaurants ook binnen weer open zullen gaan. Dat is exact op mijn verjaardag, een maandag. Vorig jaar opende de horeca binnen trouwens weer op 8 juni, dat was ook een maandag, en het was de dag nà mijn 47ste verjaardag.

Waarom denk ik dat? Omdat ik intussen een klein beetje doorheb hoe de overheid tewerk gaat. Er worden altijd verschillende opties op tafel gelegd, en uiteindelijk ligt de waarheid ergens in het midden. Dat ging ook zo met het sluitingsuur van de terrassen. Er werd gesproken over 18u (wat sowieso te vroeg was), 21u30 en 23u (wat sowieso te laat was). En omdat halftien een beetje een raar uur is, is dat dus 22u geworden. Iets wat ik toen ook voorspeld heb. Nu als je denkt dat ik een waarzegger ben, dat is niet het geval, anders had ik al lang Euro Millions gewonnen. Het is vandaag hoe dan ook afwachten wat de overheid beslist, maar een lekker etentje op mijn verjaardag, daar heb ik sowieso zin in, of het nu binnen of buiten wordt, genieten zullen we!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer