De terrassen zijn weer open. Dat vieren Anke en ik met twee ochtendshows vanop locatie. Gisteren deden we dat vanop het terras van ’t Hof van Rembrandt in Brugge, en vandaag maken we samen met Leffe radio vanuit Sint-Niklaas vanop de Graanmaat op de Grote Markt. Vier uur lang doen wij van Hoera Horeca, omdat er na meer dan een jaar verplichte sluiting toch wel iets te vieren valt. Ook al ziet het weer er de komende dagen niet super uit, veel mensen vieren mee, en hebben hun tafeltjes op de terrassen ook voor het lange weekend geboekt, en de horeca was al meer dan tevreden met de mooie omzet en de fantastische sfeer het voorbije weekend.
Toch wordt er reikhalzend uitgekeken naar de mogelijke opening van de binnenruimtes van de horeca. Want op dat moment zullen wellicht alle cafés en restaurants de deuren weer openen, ook zij die geen terras hebben, of voor wie de bediening buiten eigenlijk geen optie is. Er doen verschillende data de ronde vandaag. 1 en 9 juni zouden een optie zijn. Vandaag zal het overlegcomité daarover wellicht een beslissing nemen. Ik gok dat het weer een compromis wordt en ik denk dat op 7 juni de restaurants ook binnen weer open zullen gaan. Dat is exact op mijn verjaardag, een maandag. Vorig jaar opende de horeca binnen trouwens weer op 8 juni, dat was ook een maandag, en het was de dag nà mijn 47ste verjaardag.
Waarom denk ik dat? Omdat ik intussen een klein beetje doorheb hoe de overheid tewerk gaat. Er worden altijd verschillende opties op tafel gelegd, en uiteindelijk ligt de waarheid ergens in het midden. Dat ging ook zo met het sluitingsuur van de terrassen. Er werd gesproken over 18u (wat sowieso te vroeg was), 21u30 en 23u (wat sowieso te laat was). En omdat halftien een beetje een raar uur is, is dat dus 22u geworden. Iets wat ik toen ook voorspeld heb. Nu als je denkt dat ik een waarzegger ben, dat is niet het geval, anders had ik al lang Euro Millions gewonnen. Het is vandaag hoe dan ook afwachten wat de overheid beslist, maar een lekker etentje op mijn verjaardag, daar heb ik sowieso zin in, of het nu binnen of buiten wordt, genieten zullen we!
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer