Wordt dit de openingsdatum voor de binnenruimtes van de restaurants…

De terrassen zijn weer open. Dat vieren Anke en ik met twee ochtendshows vanop locatie. Gisteren deden we dat vanop het terras van ’t Hof van Rembrandt in Brugge, en vandaag maken we samen met Leffe radio vanuit Sint-Niklaas vanop de Graanmaat op de Grote Markt. Vier uur lang doen wij van Hoera Horeca, omdat er na meer dan een jaar verplichte sluiting toch wel iets te vieren valt. Ook al ziet het weer er de komende dagen niet super uit, veel mensen vieren mee, en hebben hun tafeltjes op de terrassen ook voor het lange weekend geboekt, en de horeca was al meer dan tevreden met de mooie omzet en de fantastische sfeer het voorbije weekend.

Toch wordt er reikhalzend uitgekeken naar de mogelijke opening van de binnenruimtes van de horeca. Want op dat moment zullen wellicht alle cafés en restaurants de deuren weer openen, ook zij die geen terras hebben, of voor wie de bediening buiten eigenlijk geen optie is. Er doen verschillende data de ronde vandaag. 1 en 9 juni zouden een optie zijn. Vandaag zal het overlegcomité daarover wellicht een beslissing nemen. Ik gok dat het weer een compromis wordt en ik denk dat op 7 juni de restaurants ook binnen weer open zullen gaan. Dat is exact op mijn verjaardag, een maandag. Vorig jaar opende de horeca binnen trouwens weer op 8 juni, dat was ook een maandag, en het was de dag nà mijn 47ste verjaardag.

Waarom denk ik dat? Omdat ik intussen een klein beetje doorheb hoe de overheid tewerk gaat. Er worden altijd verschillende opties op tafel gelegd, en uiteindelijk ligt de waarheid ergens in het midden. Dat ging ook zo met het sluitingsuur van de terrassen. Er werd gesproken over 18u (wat sowieso te vroeg was), 21u30 en 23u (wat sowieso te laat was). En omdat halftien een beetje een raar uur is, is dat dus 22u geworden. Iets wat ik toen ook voorspeld heb. Nu als je denkt dat ik een waarzegger ben, dat is niet het geval, anders had ik al lang Euro Millions gewonnen. Het is vandaag hoe dan ook afwachten wat de overheid beslist, maar een lekker etentje op mijn verjaardag, daar heb ik sowieso zin in, of het nu binnen of buiten wordt, genieten zullen we!