Wordt dit de openingsdatum voor de binnenruimtes van de restaurants...
Nieuws

Wordt dit de openingsdatum voor de binnenruimtes van de restaurants…

De terrassen zijn weer open. Dat vieren Anke en ik met twee ochtendshows vanop locatie. Gisteren deden we dat vanop het terras van ’t Hof van Rembrandt in Brugge, en vandaag maken we samen met Leffe radio vanuit Sint-Niklaas vanop de Graanmaat op de Grote Markt. Vier uur lang doen wij van Hoera Horeca, omdat er na meer dan een jaar verplichte sluiting toch wel iets te vieren valt. Ook al ziet het weer er de komende dagen niet super uit, veel mensen vieren mee, en hebben hun tafeltjes op de terrassen ook voor het lange weekend geboekt, en de horeca was al meer dan tevreden met de mooie omzet en de fantastische sfeer het voorbije weekend.

Toch wordt er reikhalzend uitgekeken naar de mogelijke opening van de binnenruimtes van de horeca. Want op dat moment zullen wellicht alle cafés en restaurants de deuren weer openen, ook zij die geen terras hebben, of voor wie de bediening buiten eigenlijk geen optie is. Er doen verschillende data de ronde vandaag. 1 en 9 juni zouden een optie zijn. Vandaag zal het overlegcomité daarover wellicht een beslissing nemen. Ik gok dat het weer een compromis wordt en ik denk dat op 7 juni de restaurants ook binnen weer open zullen gaan. Dat is exact op mijn verjaardag, een maandag. Vorig jaar opende de horeca binnen trouwens weer op 8 juni, dat was ook een maandag, en het was de dag nà mijn 47ste verjaardag.

Waarom denk ik dat? Omdat ik intussen een klein beetje doorheb hoe de overheid tewerk gaat. Er worden altijd verschillende opties op tafel gelegd, en uiteindelijk ligt de waarheid ergens in het midden. Dat ging ook zo met het sluitingsuur van de terrassen. Er werd gesproken over 18u (wat sowieso te vroeg was), 21u30 en 23u (wat sowieso te laat was). En omdat halftien een beetje een raar uur is, is dat dus 22u geworden. Iets wat ik toen ook voorspeld heb. Nu als je denkt dat ik een waarzegger ben, dat is niet het geval, anders had ik al lang Euro Millions gewonnen. Het is vandaag hoe dan ook afwachten wat de overheid beslist, maar een lekker etentje op mijn verjaardag, daar heb ik sowieso zin in, of het nu binnen of buiten wordt, genieten zullen we!

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer