Het zijn niet enkele voor de horeca lastige tijden, maar ook zeker de events-wereld ligt plat. Eerst werden alle boekingen voor het voorjaar geschrapt, toen begon men grote events in de zomer te verbieden, en nu komt zelfs het najaar al in het vizier. Voor dit jaar zijn er al zeker 60 DJ-sets van me geschrapt en het ziet er naar uit dat het er meer dan honderd zouden kunnen worden.
Maar… er is een maar! Gisteren kreeg ik de eerste vraag van een organisator of ik eventueel bereid zou zijn om deze zomer te komen DJ’n op een drive-in-festival. in Duitsland is er zo al eentje georganiseerd. Honderden auto’s stonden in lange rijen achter en naast elkaar op een grote parking en vooraan op een podium stonden DJ’s te draaien. Je kunt toch niet dansen in een auto denk je dan. Maar het blijkt een hele geestige avond te zijn geworden.
Mensen konden de muziek ook op hun radio’s beluisteren, hadden zich vrolijk verkleed als waren ze op een foute party, de ramen van de auto’s gingen open en de feestvierders dansten al zittend, of amuseerden zich in elk geval zeer goed. Ik vind het wel een heel creatieve oplossing om mensen toch (een beetje) uit hun kot te laten komen, alles veilig te laten verlopen, en toch eens wat ontspanning te bieden. Ja, ook de eventsector probeert oplossingen te verzinnen. Maar toch maar even afwachten wat de overheid vandaag aankondigt.
In elk geval, drive in of niet, ik kijk er weer enorm naar uit om mensen te gaan entertainen op feestjes. Sinds m’n achttiende doe ik dat bijna elk weekend op enkele plekken in het land, en ik mis het wel enorm. Het was zo’n beetje mijn manier van leven en ik hield er ontzettend van. Maar ik snap wel echt goed dat onze sector als het laatste zal opgestart worden. Met veel mensen in één ruimte doorbrengen is voorlopig gewoon geen goed idee. Maar zo’n drive in? Dat zie ik wel zitten!
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer