Eerlijk: ik mis Spanje ontzettend hard. Normaal zijn we er zo’n tien keer per jaar. Dan vliegen we naar Barcelona voor weekendjes of langere vakanties. En tijdens die vakanties huren we geregeld een auto om eens fijne uitstapjes te maken.
Eén van die steden die we graag bezoeken is València. Een prachtig mooie stad waar je hele mooie toeristische plekjes kunt bezoeken maar ook fantastisch kunt eten en drinken. Toen we twee jaar terug in Valencia waren werden we rondgeleid door een super charmante gidse die ons uitlegde dat het typische lokale gerecht van Valencia een zalige paella is. Elke zondag maakt haar schoonmoeder die typische paella, en dan eet de ganse familie samen van dit zalige gerecht.
Nu zondag 20 september wordt in Valencia de Werelddag van de Paella voor de tweede keer gevierd. En om het internationale karakter van dit oh zo smakelijke gerecht in de kijker te zetten, nodigen de organisatoren alle paella liefhebbers uit om van #WORLDPAELLADAY 2020 de dag te maken waarop València de paella deelt met de wereld.
En ze menen het echt hoor, omdat ze zo trots zijn op hun paella wordt nu zondag de allereerste World Paella Cup georganiseerd, waarbij acht chefs uit verschillende landen strijden om de finale te bereiken. Als je alles wil volgen dan kan dat op worldpaelladay.org
Als je zelf ook zo’n paella liefhebber bent, en ook een goed recept hebt, dan mag je het altijd met me delen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het al zo vaak heb gegeten in Spanje, maar zelf eigenlijk nog nooit gemaakt heb. Stuur even jouw recept met wat foto’s en wie weet deel ik het binnenkort hier op de blog. En vier samen #WORLDPAELLADAY met de grote liefhebbers uit Valencia.
Voor meer informatie surf naar www.spain.info
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer
Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer