World Paella Day 2020: wie feest mee?

Eerlijk: ik mis Spanje ontzettend hard. Normaal zijn we er zo’n tien keer per jaar. Dan vliegen we naar Barcelona voor weekendjes of langere vakanties. En tijdens die vakanties huren we geregeld een auto om eens fijne uitstapjes te maken.

Eén van die steden die we graag bezoeken is València. Een prachtig mooie stad waar je hele mooie toeristische plekjes kunt bezoeken maar ook fantastisch kunt eten en drinken. Toen we twee jaar terug in Valencia waren werden we rondgeleid door een super charmante gidse die ons uitlegde dat het typische lokale gerecht van Valencia een zalige paella is. Elke zondag maakt haar schoonmoeder die typische paella, en dan eet de ganse familie samen van dit zalige gerecht.

 

Nu zondag 20 september wordt in Valencia de Werelddag van de Paella voor de tweede keer gevierd. En om het internationale karakter van dit oh zo smakelijke gerecht in de kijker te zetten,  nodigen de organisatoren alle paella liefhebbers uit om van #WORLDPAELLADAY 2020 de dag te maken waarop València de paella deelt met de wereld.

En ze menen het echt hoor, omdat ze zo trots zijn op hun paella wordt nu zondag de allereerste World Paella Cup georganiseerd, waarbij acht chefs uit verschillende landen strijden om de finale te bereiken. Als je alles wil volgen dan kan dat op worldpaelladay.org

 

 

Als je zelf ook zo’n paella liefhebber bent, en ook een goed recept hebt, dan mag je het altijd met me delen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het al zo vaak heb gegeten in Spanje, maar zelf eigenlijk nog nooit gemaakt heb. Stuur even jouw recept met wat foto’s en wie weet deel ik het binnenkort hier op de blog. En vier samen #WORLDPAELLADAY met de grote liefhebbers uit Valencia.

 

Voor meer informatie surf naar www.spain.info