Eerlijk: ik mis Spanje ontzettend hard. Normaal zijn we er zo’n tien keer per jaar. Dan vliegen we naar Barcelona voor weekendjes of langere vakanties. En tijdens die vakanties huren we geregeld een auto om eens fijne uitstapjes te maken.
Eén van die steden die we graag bezoeken is València. Een prachtig mooie stad waar je hele mooie toeristische plekjes kunt bezoeken maar ook fantastisch kunt eten en drinken. Toen we twee jaar terug in Valencia waren werden we rondgeleid door een super charmante gidse die ons uitlegde dat het typische lokale gerecht van Valencia een zalige paella is. Elke zondag maakt haar schoonmoeder die typische paella, en dan eet de ganse familie samen van dit zalige gerecht.
Nu zondag 20 september wordt in Valencia de Werelddag van de Paella voor de tweede keer gevierd. En om het internationale karakter van dit oh zo smakelijke gerecht in de kijker te zetten, nodigen de organisatoren alle paella liefhebbers uit om van #WORLDPAELLADAY 2020 de dag te maken waarop València de paella deelt met de wereld.
En ze menen het echt hoor, omdat ze zo trots zijn op hun paella wordt nu zondag de allereerste World Paella Cup georganiseerd, waarbij acht chefs uit verschillende landen strijden om de finale te bereiken. Als je alles wil volgen dan kan dat op worldpaelladay.org
Als je zelf ook zo’n paella liefhebber bent, en ook een goed recept hebt, dan mag je het altijd met me delen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het al zo vaak heb gegeten in Spanje, maar zelf eigenlijk nog nooit gemaakt heb. Stuur even jouw recept met wat foto’s en wie weet deel ik het binnenkort hier op de blog. En vier samen #WORLDPAELLADAY met de grote liefhebbers uit Valencia.
Voor meer informatie surf naar www.spain.info
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer