Wow! Belgische restaurant in top 10 Beste Vleesrestaurants
Nieuws

Wow! Belgische restaurant in top 10 Beste Vleesrestaurants

Gisteren kwam er nog eens topnieuws binnen voor de Belgische gastronomie. Carcasse, het vleesrestaurant van Hendrik Dierendonck in Koksijde is de Top 10 binnengekomen van de “World’s 101 Best Steak Restaurants”. Het restaurant stond al eerder in de lijst, maar is nu dus naar een indrukwekkende achtste plaats geklommen. Een super straffe prestatie, als je bijvoorbeeld weet hoe gek Argentijnen, Amerikanen op hun vlees en op hun steak-restaurants zijn.

Dierendonck heeft sowieso enkele van de beste slagerijen in het land, waar je fantastisch (gerijpt) vlees kunt kopen. Altijd topkwaliteit daar. Maar met Timon Michiels heeft hij sinds een goed jaar nu ook een topchef voor Carcasse in huis gehaald. Ik volg Timon al langer op zijn sociale media, hij is trouwens verre familie langs mijn papa’s kant. En het is een zeer gedreven jonge kerel die al heel lang een passie heeft voor top gastronomie en onder andere een tijdlang chef was op de Belgische ambassade in Amerika. Een kanjer die er voor zorgt dat het mooi gerijpte vlees van bij Dierendonck perfect wordt bereid.

Dit is de TOP 10 van World’s 101 Best Steak Restaurants.

  1. HAWKSMOOR LONDON I UNITED KINGDOM
  2. PARRILLA DON JULIO BUENOS AIRES I ARGENTINA
  3. FIREDOOR SYDNEY I AUSTRALIA
  4. KEENS NEW YORK I USA
  5. GIBSONS ITALIA CHICAGO I USA
  6. CUT BEVERLY HILLS I USA
  7. BAVETTE´S STEAK HOUSE LAS VEGAS I USA
  8. CARCASSE KOKSIJDE I BELGIUM
  9. EL CAPRICHO JIMÉNEZ DE JAMUZ I SPAIN
  10. NICK & STEF’S STEAK HOUSE LOS ANGELES I USA

Gerelateerde nieuwsberichten

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer