Wow! Belgische restaurant in top 10 Beste Vleesrestaurants
Nieuws

Wow! Belgische restaurant in top 10 Beste Vleesrestaurants

Gisteren kwam er nog eens topnieuws binnen voor de Belgische gastronomie. Carcasse, het vleesrestaurant van Hendrik Dierendonck in Koksijde is de Top 10 binnengekomen van de “World’s 101 Best Steak Restaurants”. Het restaurant stond al eerder in de lijst, maar is nu dus naar een indrukwekkende achtste plaats geklommen. Een super straffe prestatie, als je bijvoorbeeld weet hoe gek Argentijnen, Amerikanen op hun vlees en op hun steak-restaurants zijn.

Dierendonck heeft sowieso enkele van de beste slagerijen in het land, waar je fantastisch (gerijpt) vlees kunt kopen. Altijd topkwaliteit daar. Maar met Timon Michiels heeft hij sinds een goed jaar nu ook een topchef voor Carcasse in huis gehaald. Ik volg Timon al langer op zijn sociale media, hij is trouwens verre familie langs mijn papa’s kant. En het is een zeer gedreven jonge kerel die al heel lang een passie heeft voor top gastronomie en onder andere een tijdlang chef was op de Belgische ambassade in Amerika. Een kanjer die er voor zorgt dat het mooi gerijpte vlees van bij Dierendonck perfect wordt bereid.

Dit is de TOP 10 van World’s 101 Best Steak Restaurants.

  1. HAWKSMOOR LONDON I UNITED KINGDOM
  2. PARRILLA DON JULIO BUENOS AIRES I ARGENTINA
  3. FIREDOOR SYDNEY I AUSTRALIA
  4. KEENS NEW YORK I USA
  5. GIBSONS ITALIA CHICAGO I USA
  6. CUT BEVERLY HILLS I USA
  7. BAVETTE´S STEAK HOUSE LAS VEGAS I USA
  8. CARCASSE KOKSIJDE I BELGIUM
  9. EL CAPRICHO JIMÉNEZ DE JAMUZ I SPAIN
  10. NICK & STEF’S STEAK HOUSE LOS ANGELES I USA

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer