Gisteren kwam er nog eens topnieuws binnen voor de Belgische gastronomie. Carcasse, het vleesrestaurant van Hendrik Dierendonck in Koksijde is de Top 10 binnengekomen van de “World’s 101 Best Steak Restaurants”. Het restaurant stond al eerder in de lijst, maar is nu dus naar een indrukwekkende achtste plaats geklommen. Een super straffe prestatie, als je bijvoorbeeld weet hoe gek Argentijnen, Amerikanen op hun vlees en op hun steak-restaurants zijn.
Dierendonck heeft sowieso enkele van de beste slagerijen in het land, waar je fantastisch (gerijpt) vlees kunt kopen. Altijd topkwaliteit daar. Maar met Timon Michiels heeft hij sinds een goed jaar nu ook een topchef voor Carcasse in huis gehaald. Ik volg Timon al langer op zijn sociale media, hij is trouwens verre familie langs mijn papa’s kant. En het is een zeer gedreven jonge kerel die al heel lang een passie heeft voor top gastronomie en onder andere een tijdlang chef was op de Belgische ambassade in Amerika. Een kanjer die er voor zorgt dat het mooi gerijpte vlees van bij Dierendonck perfect wordt bereid.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer