Wow! Belgische restaurant in top 10 Beste Vleesrestaurants

Gisteren kwam er nog eens topnieuws binnen voor de Belgische gastronomie. Carcasse, het vleesrestaurant van Hendrik Dierendonck in Koksijde is de Top 10 binnengekomen van de “World’s 101 Best Steak Restaurants”. Het restaurant stond al eerder in de lijst, maar is nu dus naar een indrukwekkende achtste plaats geklommen. Een super straffe prestatie, als je bijvoorbeeld weet hoe gek Argentijnen, Amerikanen op hun vlees en op hun steak-restaurants zijn.

Dierendonck heeft sowieso enkele van de beste slagerijen in het land, waar je fantastisch (gerijpt) vlees kunt kopen. Altijd topkwaliteit daar. Maar met Timon Michiels heeft hij sinds een goed jaar nu ook een topchef voor Carcasse in huis gehaald. Ik volg Timon al langer op zijn sociale media, hij is trouwens verre familie langs mijn papa’s kant. En het is een zeer gedreven jonge kerel die al heel lang een passie heeft voor top gastronomie en onder andere een tijdlang chef was op de Belgische ambassade in Amerika. Een kanjer die er voor zorgt dat het mooi gerijpte vlees van bij Dierendonck perfect wordt bereid.

Dit is de TOP 10 van World’s 101 Best Steak Restaurants.

 

  1. HAWKSMOOR LONDON I UNITED KINGDOM
  2. PARRILLA DON JULIO BUENOS AIRES I ARGENTINA
  3. FIREDOOR SYDNEY I AUSTRALIA
  4. KEENS NEW YORK I USA
  5. GIBSONS ITALIA CHICAGO I USA
  6. CUT BEVERLY HILLS I USA
  7. BAVETTE´S STEAK HOUSE LAS VEGAS I USA
  8. CARCASSE KOKSIJDE I BELGIUM
  9. EL CAPRICHO JIMÉNEZ DE JAMUZ I SPAIN
  10. NICK & STEF’S STEAK HOUSE LOS ANGELES I USA