Dikke dikke proficiat aan Peter Goossens en zijn vrouw Lieve, en aan het volledige team van hun geweldige drie sterrenrestaurant Hof Van Cleve in Kruishoutem. Ze zijn er weer in geslaagd om binnen te dringen in het ongelofelijk exclusieve clubje van de 50 beste restaurants in de wereld.
Hof Van Cleve stond ooit op 14 maar was nu al sinds 2015 uit de TOP 50 van San Pellegrino verdwenen, maar daarnet werd in Singapore op de jaarlijkse oscars van de gastronomie de 43ste plaats toegekend aan ons beste Belgische restaurant.
Dat is misschien wel straffer dan de 14de plaats van jaren terug, want toen focuste de lijst zich veel meer op klassieke Frans-getinte gastronomie met de nadruk op Europa en de Verenigde Staten. Vandaag is de lijst veel internationaler en exotischer geworden. Daar zo hoog in staan is een waanzinnige erkenning van het culinaire genie van Goossens. We mogen vandaag super trots zijn als Belgen op deze prachtprestatie van Peter. Dikke proficiat!!!
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer