Wow! Hof Van Cleve op 43 in de TOP 50 van de wereld.
Nieuws

Wow! Hof Van Cleve op 43 in de TOP 50 van de wereld.

Dikke dikke proficiat aan Peter Goossens en zijn vrouw Lieve, en aan het volledige team van hun geweldige drie sterrenrestaurant Hof Van Cleve in Kruishoutem. Ze zijn er weer in geslaagd om binnen te dringen in het ongelofelijk exclusieve clubje van de 50 beste restaurants in de wereld.

Hof Van Cleve stond ooit op 14 maar was nu al sinds 2015 uit de TOP 50 van San Pellegrino verdwenen, maar daarnet werd in Singapore op de jaarlijkse oscars van de gastronomie de 43ste plaats toegekend aan ons beste Belgische restaurant.

Dat is misschien wel straffer dan de 14de plaats van jaren terug, want toen focuste de lijst zich veel meer op klassieke Frans-getinte gastronomie met de nadruk op Europa en de Verenigde Staten. Vandaag is de lijst veel internationaler en exotischer geworden. Daar zo hoog in staan is een waanzinnige erkenning van het culinaire genie van Goossens. We mogen vandaag super trots zijn als Belgen op deze prachtprestatie van Peter. Dikke proficiat!!!

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer