Dikke dikke proficiat aan Peter Goossens en zijn vrouw Lieve, en aan het volledige team van hun geweldige drie sterrenrestaurant Hof Van Cleve in Kruishoutem. Ze zijn er weer in geslaagd om binnen te dringen in het ongelofelijk exclusieve clubje van de 50 beste restaurants in de wereld.
Hof Van Cleve stond ooit op 14 maar was nu al sinds 2015 uit de TOP 50 van San Pellegrino verdwenen, maar daarnet werd in Singapore op de jaarlijkse oscars van de gastronomie de 43ste plaats toegekend aan ons beste Belgische restaurant.
Dat is misschien wel straffer dan de 14de plaats van jaren terug, want toen focuste de lijst zich veel meer op klassieke Frans-getinte gastronomie met de nadruk op Europa en de Verenigde Staten. Vandaag is de lijst veel internationaler en exotischer geworden. Daar zo hoog in staan is een waanzinnige erkenning van het culinaire genie van Goossens. We mogen vandaag super trots zijn als Belgen op deze prachtprestatie van Peter. Dikke proficiat!!!
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer