Weet je nog dat ik een maand of twee geleden hier schreef dat we binnenkort zouden beginnen met de verbouwingen van ons nieuwe huis in Lochristi? Ik vertelde jullie ook dat er in het huis dat we daar gekocht haddennog een hele degelijke keuken zat, maar dat we die zouden vervangen. We willen het huis namelijk een nieuwe stijl geven, en de keuken aanpassen zodat we er ook makkelijk opnames kunnen doen voor deze foodblog, dus de aannemer ging de keuken uitbreken. Dat vond ik eigenlijk een beetje zonde, omdat ik niet zo graag dingen weggooi, en omdat de keuken nog in prima staat was/ Dus ik vroeg hier op Would Be Chef of er iemand misschien interesse had om deze tweedehandse keuken over te nemen.
Het fijne is, heel veel mensen toonden interesse. Zeker als je zelf een beetje een klusser bent, dan is zo’n tweedehandse keuken in goede staat overnemen een heel slim idee. Een nieuwe keuken kost een fortuin, en dat budget kun je dus, (mits je wat handig bent, en de stijl en de maten van zo’n reeds gebruikte keuken kloppen voor je huis) aan andere zaken in je huis spenderen. Zo dachten Elien en haar vriend er ook over en ze namen de oude keuken van ons over. Samen met enkele vrienden kwamen ze de keuken begin dit jaar netjes uitbreken, en vorige week kreeg ik een paar foto’s van hen. Onze oude keuken is netjes bij hen geïnstalleerd, en ze zijn er zeer gelukkig mee. Ik ga hen deze week mijn twee kookboeken nog opsturen, zodat ze er de komende jaren samen nog veel gezellig in kunnen koken.
Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer