Weet je nog dat ik een maand of twee geleden hier schreef dat we binnenkort zouden beginnen met de verbouwingen van ons nieuwe huis in Lochristi? Ik vertelde jullie ook dat er in het huis dat we daar gekocht haddennog een hele degelijke keuken zat, maar dat we die zouden vervangen. We willen het huis namelijk een nieuwe stijl geven, en de keuken aanpassen zodat we er ook makkelijk opnames kunnen doen voor deze foodblog, dus de aannemer ging de keuken uitbreken. Dat vond ik eigenlijk een beetje zonde, omdat ik niet zo graag dingen weggooi, en omdat de keuken nog in prima staat was/ Dus ik vroeg hier op Would Be Chef of er iemand misschien interesse had om deze tweedehandse keuken over te nemen.
Het fijne is, heel veel mensen toonden interesse. Zeker als je zelf een beetje een klusser bent, dan is zo’n tweedehandse keuken in goede staat overnemen een heel slim idee. Een nieuwe keuken kost een fortuin, en dat budget kun je dus, (mits je wat handig bent, en de stijl en de maten van zo’n reeds gebruikte keuken kloppen voor je huis) aan andere zaken in je huis spenderen. Zo dachten Elien en haar vriend er ook over en ze namen de oude keuken van ons over. Samen met enkele vrienden kwamen ze de keuken begin dit jaar netjes uitbreken, en vorige week kreeg ik een paar foto’s van hen. Onze oude keuken is netjes bij hen geïnstalleerd, en ze zijn er zeer gelukkig mee. Ik ga hen deze week mijn twee kookboeken nog opsturen, zodat ze er de komende jaren samen nog veel gezellig in kunnen koken.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer