Yes! De steen van onze nieuwe keuken is gekozen

Ik kook graag en veel, en kijk er ontzettend naar uit om straks in onze splinternieuwe keuken in Lochristi te gaan koken. Ik heb jullie de voorbije maanden al een paar keer gevraagd wat jullie de ideale steen voor een keukenblad vinden, en er kwamen massa’s goede tips binnen. De ene zou voor corian gaan, een andere voor marmer, graniet werd aangeraden, maar ook allerlei composieten.

Maar na lang wikken en wegen is er goed nieuws. Het is beslist. We gaan voor kwartsiet, dat ziet eruit als marmer, maar is stukken minder gevoelig voor zuren of andere vlekken. En het is zo zo mooi. Eerlijk: van mij mag het er soms een beetje over zijn van tekening. Ingetogen is mooi, maar uitbundig past beter bij m’n karakter en de manier waarop ik koken wil.

Onze architect Dieter Vander Velpen en de specialist in knappe stenen Il Granito stuurde de afgelopen weken allerlei voorstellen door. De ene steen was te kalm, de andere te druk, de ene te bleek, de andere te donker. En plots kwam er een foto binnen van die ene steen waar we instant verliefd op werden. Deze wordt het…

Wij zijn nu al dolgelukkig en ik kijk er nu al naar uit om de volgende kookfilmpjes in m’n nieuwe keuken in Lochristi op te nemen. Spannend…. ach ja. In deze coronatijden moet je je aan de mooie en leuke dingen proberen op te trekken. En dat lukt meestal uitstekend.