Ik kook graag en veel, en kijk er ontzettend naar uit om straks in onze splinternieuwe keuken in Lochristi te gaan koken. Ik heb jullie de voorbije maanden al een paar keer gevraagd wat jullie de ideale steen voor een keukenblad vinden, en er kwamen massa’s goede tips binnen. De ene zou voor corian gaan, een andere voor marmer, graniet werd aangeraden, maar ook allerlei composieten.
Maar na lang wikken en wegen is er goed nieuws. Het is beslist. We gaan voor kwartsiet, dat ziet eruit als marmer, maar is stukken minder gevoelig voor zuren of andere vlekken. En het is zo zo mooi. Eerlijk: van mij mag het er soms een beetje over zijn van tekening. Ingetogen is mooi, maar uitbundig past beter bij m’n karakter en de manier waarop ik koken wil.
Onze architect Dieter Vander Velpen en de specialist in knappe stenen Il Granito stuurde de afgelopen weken allerlei voorstellen door. De ene steen was te kalm, de andere te druk, de ene te bleek, de andere te donker. En plots kwam er een foto binnen van die ene steen waar we instant verliefd op werden. Deze wordt het…
Wij zijn nu al dolgelukkig en ik kijk er nu al naar uit om de volgende kookfilmpjes in m’n nieuwe keuken in Lochristi op te nemen. Spannend…. ach ja. In deze coronatijden moet je je aan de mooie en leuke dingen proberen op te trekken. En dat lukt meestal uitstekend.
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer