Gisteren een super telefoontje gekregen van Peter Goossens, de godfather van de Belgische gastronomie. Vanaf volgende week maandag ga ik elke dag naast de ochtendshow met Anke tussen zes en negen op Joe, ook een avondshow maken. En peter komt langs!
Ons Joe Christmas House opent zaterdag officieel in Antwerpen en ik ga er elke dag ‘s avonds tussen zeven en acht een talkshow maken met een bekende Vlaming die komt praten over het voorbije jaar, de eindejaarsfeesten, en de vooruitzichten voor het komende jaar.
En ik ben dus superblij dat Peter Goossens, sinds jaar en dag onze enige 3 sterrenchef, ook van de partij zal zijn. Hoe zit het met onze Belgische gastronomie? Waarom komt er maar geen nieuwe 3 sterrenchef bij? Hoe lang denkt Peter het zelf trouwens nog vol te houden? Wat vindt hij persoonlijk lekker? En wat is zijn favoriete kerstmaal? Ik ga het hem allemaal vragen, live, op maandag 16 december. Ik kijk er nu al ontzettend naar uit!
De andere praatgasten zijn trouwens Conner Rousseau, Kürt Rogiers, Maggie De Block, Geert Hoste, Jan Jambon, Glennis Grace en Hilde Crevits. Acht absolute toppers. Acht mensen met wie ik graag doorpraat over hun eigen leven en de toekomst van ons land en de wereld. Je kunt het allemaal volgen op de radio en op joe.be
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer