Gisteren een super telefoontje gekregen van Peter Goossens, de godfather van de Belgische gastronomie. Vanaf volgende week maandag ga ik elke dag naast de ochtendshow met Anke tussen zes en negen op Joe, ook een avondshow maken. En peter komt langs!
Ons Joe Christmas House opent zaterdag officieel in Antwerpen en ik ga er elke dag ’s avonds tussen zeven en acht een talkshow maken met een bekende Vlaming die komt praten over het voorbije jaar, de eindejaarsfeesten, en de vooruitzichten voor het komende jaar.
En ik ben dus superblij dat Peter Goossens, sinds jaar en dag onze enige 3 sterrenchef, ook van de partij zal zijn. Hoe zit het met onze Belgische gastronomie? Waarom komt er maar geen nieuwe 3 sterrenchef bij? Hoe lang denkt Peter het zelf trouwens nog vol te houden? Wat vindt hij persoonlijk lekker? En wat is zijn favoriete kerstmaal? Ik ga het hem allemaal vragen, live, op maandag 16 december. Ik kijk er nu al ontzettend naar uit!
De andere praatgasten zijn trouwens Conner Rousseau, Kürt Rogiers, Maggie De Block, Geert Hoste, Jan Jambon, Glennis Grace en Hilde Crevits. Acht absolute toppers. Acht mensen met wie ik graag doorpraat over hun eigen leven en de toekomst van ons land en de wereld. Je kunt het allemaal volgen op de radio en op joe.be
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer