Zalig! Deze restaurants heb ik alvast gereserveerd!
Nieuws

Zalig! Deze restaurants heb ik alvast gereserveerd!

Het zal wellicht toch tot begin mei duren, maar dan gaat de horeca hopelijk weer lekker open. Ik mis mijn restaurantbezoekjes enorm, en ik denk dat dat voor al mijn volgers op Would Be Chef wel het geval is. Maar goed, honger is de beste saus. En het is leuk om uit te kijken naar de toekomst. Dus hebben we alvast een paar restaurantjes gereserveerd voor mei en juni. Het was nodig om dat te doen, want het gaat hard met die reservaties, veel mensen zijn nu al aan het boeken.

Het eerste restaurant waar we gaan eten na de heropening van de horeca wordt trouwens Fleur De Lys in Lochristi. Op zondag 2 mei gaan we daar lekker lunchen, en we hopen dat we dat op het terras gaan kunnen doen. Het ligt letterlijk op honderd meter van ons huis, aan de overkant van de straat, en het is er super gezellig en lekker, dus daar kijken we enorm naar uit. Xavier, de chef, mag alvast een zalig flesje klaarzetten!

Verder hebben we alvast reservaties gemaakt in de Oude Pastorie in Lochristi, waar we de voorbije maanden heel vaak Take Away hebben gehaald. We kijken er oprecht naar uit om weer eens lekker de beentjes onder tafel te kunnen steken daar. We hebben ook het geluk dat we bij het fantastische Hof Van Cleve een tafeltje met vrienden hebben kunnen boeken eind mei. Het wordt fantastisch om nog eens terug te mogen dineren in het best restaurant van ons landje.

Bij Interscaldes in Nederland gaan we mijn verjaardag vieren begin juni. Granduca in Destelbergen staat ook op ons lijstje, en we gaan zeker weer eens langs bij Roger van Damme in Het Gebaar in Antwerpen. We hopen ook dat L.E.S.S. weer lekker opengaat op de geweldige locatie van Hertog Jan want dat was vorig jaar één van ons allerbeste etentjes. Het relatief nieuwe maar tegelijk zeer klassieke Antwerpse restaurant La Vie mag ook weer een bezoekje verwachten, net als Pegasus in Poperinge. En uiteraard gaan we ook weer naar Wok Dynasty waar ik de voorbije maanden guest chef was.

Het zijn zalige vooruitzichten. En ik hoop oprecht dat een nieuwe covid golf geen roet in het eten komt gooien. Want zowel de horeca als de klanten kijken er enorm naar uit om weer naar een veilig normaal terug te mogen gaan. Ik ook! Met volle teugen.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer