Het zal wellicht toch tot begin mei duren, maar dan gaat de horeca hopelijk weer lekker open. Ik mis mijn restaurantbezoekjes enorm, en ik denk dat dat voor al mijn volgers op Would Be Chef wel het geval is. Maar goed, honger is de beste saus. En het is leuk om uit te kijken naar de toekomst. Dus hebben we alvast een paar restaurantjes gereserveerd voor mei en juni. Het was nodig om dat te doen, want het gaat hard met die reservaties, veel mensen zijn nu al aan het boeken.
Het eerste restaurant waar we gaan eten na de heropening van de horeca wordt trouwens Fleur De Lys in Lochristi. Op zondag 2 mei gaan we daar lekker lunchen, en we hopen dat we dat op het terras gaan kunnen doen. Het ligt letterlijk op honderd meter van ons huis, aan de overkant van de straat, en het is er super gezellig en lekker, dus daar kijken we enorm naar uit. Xavier, de chef, mag alvast een zalig flesje klaarzetten!
Verder hebben we alvast reservaties gemaakt in de Oude Pastorie in Lochristi, waar we de voorbije maanden heel vaak Take Away hebben gehaald. We kijken er oprecht naar uit om weer eens lekker de beentjes onder tafel te kunnen steken daar. We hebben ook het geluk dat we bij het fantastische Hof Van Cleve een tafeltje met vrienden hebben kunnen boeken eind mei. Het wordt fantastisch om nog eens terug te mogen dineren in het best restaurant van ons landje.
Bij Interscaldes in Nederland gaan we mijn verjaardag vieren begin juni. Granduca in Destelbergen staat ook op ons lijstje, en we gaan zeker weer eens langs bij Roger van Damme in Het Gebaar in Antwerpen. We hopen ook dat L.E.S.S. weer lekker opengaat op de geweldige locatie van Hertog Jan want dat was vorig jaar één van ons allerbeste etentjes. Het relatief nieuwe maar tegelijk zeer klassieke Antwerpse restaurant La Vie mag ook weer een bezoekje verwachten, net als Pegasus in Poperinge. En uiteraard gaan we ook weer naar Wok Dynasty waar ik de voorbije maanden guest chef was.
Het zijn zalige vooruitzichten. En ik hoop oprecht dat een nieuwe covid golf geen roet in het eten komt gooien. Want zowel de horeca als de klanten kijken er enorm naar uit om weer naar een veilig normaal terug te mogen gaan. Ik ook! Met volle teugen.
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer