Zalig! Deze restaurants heb ik alvast gereserveerd!
Nieuws

Zalig! Deze restaurants heb ik alvast gereserveerd!

Het zal wellicht toch tot begin mei duren, maar dan gaat de horeca hopelijk weer lekker open. Ik mis mijn restaurantbezoekjes enorm, en ik denk dat dat voor al mijn volgers op Would Be Chef wel het geval is. Maar goed, honger is de beste saus. En het is leuk om uit te kijken naar de toekomst. Dus hebben we alvast een paar restaurantjes gereserveerd voor mei en juni. Het was nodig om dat te doen, want het gaat hard met die reservaties, veel mensen zijn nu al aan het boeken.

Het eerste restaurant waar we gaan eten na de heropening van de horeca wordt trouwens Fleur De Lys in Lochristi. Op zondag 2 mei gaan we daar lekker lunchen, en we hopen dat we dat op het terras gaan kunnen doen. Het ligt letterlijk op honderd meter van ons huis, aan de overkant van de straat, en het is er super gezellig en lekker, dus daar kijken we enorm naar uit. Xavier, de chef, mag alvast een zalig flesje klaarzetten!

Verder hebben we alvast reservaties gemaakt in de Oude Pastorie in Lochristi, waar we de voorbije maanden heel vaak Take Away hebben gehaald. We kijken er oprecht naar uit om weer eens lekker de beentjes onder tafel te kunnen steken daar. We hebben ook het geluk dat we bij het fantastische Hof Van Cleve een tafeltje met vrienden hebben kunnen boeken eind mei. Het wordt fantastisch om nog eens terug te mogen dineren in het best restaurant van ons landje.

Bij Interscaldes in Nederland gaan we mijn verjaardag vieren begin juni. Granduca in Destelbergen staat ook op ons lijstje, en we gaan zeker weer eens langs bij Roger van Damme in Het Gebaar in Antwerpen. We hopen ook dat L.E.S.S. weer lekker opengaat op de geweldige locatie van Hertog Jan want dat was vorig jaar één van ons allerbeste etentjes. Het relatief nieuwe maar tegelijk zeer klassieke Antwerpse restaurant La Vie mag ook weer een bezoekje verwachten, net als Pegasus in Poperinge. En uiteraard gaan we ook weer naar Wok Dynasty waar ik de voorbije maanden guest chef was.

Het zijn zalige vooruitzichten. En ik hoop oprecht dat een nieuwe covid golf geen roet in het eten komt gooien. Want zowel de horeca als de klanten kijken er enorm naar uit om weer naar een veilig normaal terug te mogen gaan. Ik ook! Met volle teugen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer