Zalig! Deze restaurants heb ik alvast gereserveerd!
Nieuws

Zalig! Deze restaurants heb ik alvast gereserveerd!

Het zal wellicht toch tot begin mei duren, maar dan gaat de horeca hopelijk weer lekker open. Ik mis mijn restaurantbezoekjes enorm, en ik denk dat dat voor al mijn volgers op Would Be Chef wel het geval is. Maar goed, honger is de beste saus. En het is leuk om uit te kijken naar de toekomst. Dus hebben we alvast een paar restaurantjes gereserveerd voor mei en juni. Het was nodig om dat te doen, want het gaat hard met die reservaties, veel mensen zijn nu al aan het boeken.

Het eerste restaurant waar we gaan eten na de heropening van de horeca wordt trouwens Fleur De Lys in Lochristi. Op zondag 2 mei gaan we daar lekker lunchen, en we hopen dat we dat op het terras gaan kunnen doen. Het ligt letterlijk op honderd meter van ons huis, aan de overkant van de straat, en het is er super gezellig en lekker, dus daar kijken we enorm naar uit. Xavier, de chef, mag alvast een zalig flesje klaarzetten!

Verder hebben we alvast reservaties gemaakt in de Oude Pastorie in Lochristi, waar we de voorbije maanden heel vaak Take Away hebben gehaald. We kijken er oprecht naar uit om weer eens lekker de beentjes onder tafel te kunnen steken daar. We hebben ook het geluk dat we bij het fantastische Hof Van Cleve een tafeltje met vrienden hebben kunnen boeken eind mei. Het wordt fantastisch om nog eens terug te mogen dineren in het best restaurant van ons landje.

Bij Interscaldes in Nederland gaan we mijn verjaardag vieren begin juni. Granduca in Destelbergen staat ook op ons lijstje, en we gaan zeker weer eens langs bij Roger van Damme in Het Gebaar in Antwerpen. We hopen ook dat L.E.S.S. weer lekker opengaat op de geweldige locatie van Hertog Jan want dat was vorig jaar één van ons allerbeste etentjes. Het relatief nieuwe maar tegelijk zeer klassieke Antwerpse restaurant La Vie mag ook weer een bezoekje verwachten, net als Pegasus in Poperinge. En uiteraard gaan we ook weer naar Wok Dynasty waar ik de voorbije maanden guest chef was.

Het zijn zalige vooruitzichten. En ik hoop oprecht dat een nieuwe covid golf geen roet in het eten komt gooien. Want zowel de horeca als de klanten kijken er enorm naar uit om weer naar een veilig normaal terug te mogen gaan. Ik ook! Met volle teugen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer