Zalig! Deze restaurants heb ik alvast gereserveerd!

Het zal wellicht toch tot begin mei duren, maar dan gaat de horeca hopelijk weer lekker open. Ik mis mijn restaurantbezoekjes enorm, en ik denk dat dat voor al mijn volgers op Would Be Chef wel het geval is. Maar goed, honger is de beste saus. En het is leuk om uit te kijken naar de toekomst. Dus hebben we alvast een paar restaurantjes gereserveerd voor mei en juni. Het was nodig om dat te doen, want het gaat hard met die reservaties, veel mensen zijn nu al aan het boeken.

Het eerste restaurant waar we gaan eten na de heropening van de horeca wordt trouwens Fleur De Lys in Lochristi. Op zondag 2 mei gaan we daar lekker lunchen, en we hopen dat we dat op het terras gaan kunnen doen. Het ligt letterlijk op honderd meter van ons huis, aan de overkant van de straat, en het is er super gezellig en lekker, dus daar kijken we enorm naar uit. Xavier, de chef, mag alvast een zalig flesje klaarzetten!

Verder hebben we alvast reservaties gemaakt in de Oude Pastorie in Lochristi, waar we de voorbije maanden heel vaak Take Away hebben gehaald. We kijken er oprecht naar uit om weer eens lekker de beentjes onder tafel te kunnen steken daar. We hebben ook het geluk dat we bij het fantastische Hof Van Cleve een tafeltje met vrienden hebben kunnen boeken eind mei. Het wordt fantastisch om nog eens terug te mogen dineren in het best restaurant van ons landje.

Bij Interscaldes in Nederland gaan we mijn verjaardag vieren begin juni. Granduca in Destelbergen staat ook op ons lijstje, en we gaan zeker weer eens langs bij Roger van Damme in Het Gebaar in Antwerpen. We hopen ook dat L.E.S.S. weer lekker opengaat op de geweldige locatie van Hertog Jan want dat was vorig jaar één van ons allerbeste etentjes. Het relatief nieuwe maar tegelijk zeer klassieke Antwerpse restaurant La Vie mag ook weer een bezoekje verwachten, net als Pegasus in Poperinge. En uiteraard gaan we ook weer naar Wok Dynasty waar ik de voorbije maanden guest chef was.

Het zijn zalige vooruitzichten. En ik hoop oprecht dat een nieuwe covid golf geen roet in het eten komt gooien. Want zowel de horeca als de klanten kijken er enorm naar uit om weer naar een veilig normaal terug te mogen gaan. Ik ook! Met volle teugen.