Het was jarenlang mijn lievelingsrestaurant in Barcelona. En in alle lijstjes met beste restaurants in de wereld stond het voor mij ook in de TOP 3: het legendarische Tickets van Albert Adria in Barcelona. Maar toen kwam het verschrikkelijke covid, en besliste Albert samen met de horeca-groep uit Madrid waarmee hij z’n restaurants in Barcelona uitbaatte om er definitief de stekker uit te trekken. Ik ben de voorbije maanden verschillende keren voorbij het pand gewandeld en telkens deed het me pijn aan m’n hart om het gewezen toprestaurant zo leeg te zien staan.
Maar gisteren kreeg ik een verrassend, maar ook zeer ontroerd telefoontje van mijn goede vriend Roger van Damme. Die is in Barcelona en waar was hij aan het dineren. In Tickets. Nu ja, het restaurant heet nu anders. De nieuwe naam is Teatro. Het interieur is ongewijzigd, de look en feel van Tickets is volledig overgenomen, net als verschillende ex-personeelsleden en de chef die het restaurant vandaag leidt zou een ex-chef van Albert Adria zijn, blijkbaar de voormalige chef van Enigma. Adria zelf zou niet meer betrokken zijn bij het project.
Roger stuurde me een heleboel fotootjes van de gerechten door en belde me op, ontroerd door het herontdekken van de voormalige culinaire tempel. Hij vertelde me dat het er nog altijd even lekker is en gezellig is en dat ik er snel moest komen eten, en vervolgens gaf hij z’n telefoon door aan de manager van het restaurant. Hij zei me dat ik snel terug moest komen. Alles zit flink volgeboekt, net als vroeger, maar voor ons maakte hij sowieso een tafeltje vrij, zei hij. Dat klonk uitnodigend. Die kans konden we niet laten liggen, dus zaterdag gaan we er heen.
Ik ben super benieuwd. Gaat de magie er nog zijn? Gaat het er nog even lekker zijn? Gaat de aanwezigheid van Albert Adria niet gemist worden. Ik vraag het me allemaal af. Maar ik ben sowieso super blij dat er weer iets culinairs aan het gebeuren is in het voormalige Tickets. Overigens opent Adria ook Enigma opnieuw. Ook zo’n prachtig restaurant, maar een stukje minder toegankelijk, want echt zeer exclusief. Maar dat Barcelona ook gastronomisch weer aan het opleven is, is enkel fantastisch nieuws.
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer
Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer
8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer
Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer
Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer
Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer