Het was jarenlang mijn lievelingsrestaurant in Barcelona. En in alle lijstjes met beste restaurants in de wereld stond het voor mij ook in de TOP 3: het legendarische Tickets van Albert Adria in Barcelona. Maar toen kwam het verschrikkelijke covid, en besliste Albert samen met de horeca-groep uit Madrid waarmee hij z’n restaurants in Barcelona uitbaatte om er definitief de stekker uit te trekken. Ik ben de voorbije maanden verschillende keren voorbij het pand gewandeld en telkens deed het me pijn aan m’n hart om het gewezen toprestaurant zo leeg te zien staan.
Maar gisteren kreeg ik een verrassend, maar ook zeer ontroerd telefoontje van mijn goede vriend Roger van Damme. Die is in Barcelona en waar was hij aan het dineren. In Tickets. Nu ja, het restaurant heet nu anders. De nieuwe naam is Teatro. Het interieur is ongewijzigd, de look en feel van Tickets is volledig overgenomen, net als verschillende ex-personeelsleden en de chef die het restaurant vandaag leidt zou een ex-chef van Albert Adria zijn, blijkbaar de voormalige chef van Enigma. Adria zelf zou niet meer betrokken zijn bij het project.
Roger stuurde me een heleboel fotootjes van de gerechten door en belde me op, ontroerd door het herontdekken van de voormalige culinaire tempel. Hij vertelde me dat het er nog altijd even lekker is en gezellig is en dat ik er snel moest komen eten, en vervolgens gaf hij z’n telefoon door aan de manager van het restaurant. Hij zei me dat ik snel terug moest komen. Alles zit flink volgeboekt, net als vroeger, maar voor ons maakte hij sowieso een tafeltje vrij, zei hij. Dat klonk uitnodigend. Die kans konden we niet laten liggen, dus zaterdag gaan we er heen.
Ik ben super benieuwd. Gaat de magie er nog zijn? Gaat het er nog even lekker zijn? Gaat de aanwezigheid van Albert Adria niet gemist worden. Ik vraag het me allemaal af. Maar ik ben sowieso super blij dat er weer iets culinairs aan het gebeuren is in het voormalige Tickets. Overigens opent Adria ook Enigma opnieuw. Ook zo’n prachtig restaurant, maar een stukje minder toegankelijk, want echt zeer exclusief. Maar dat Barcelona ook gastronomisch weer aan het opleven is, is enkel fantastisch nieuws.
Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer
Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer
Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer
Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer
Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer
Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer