Zat je favoriete restaurant gisterenavond ook vol?
Nieuws

Zat je favoriete restaurant gisterenavond ook vol?

Speciale tijden hoor. De horeca ligt plat. Restaurants zijn gesloten. Nog tot 19 april zelfs, want de strenge maatregelen van de regering werden verlengd! De sector kreunt. Maar mensen in de horeca zijn creatief. Ze houden zich wel aan de maatregelen maar ze willen toch vechten om te kunnen blijven bestaan, en ook om de mensen even goed te blijven verwennen met hun lekkernijen.

En daarom zijn nogal wat restaurants overgeschakeld op Take Away. De Swaene, de favoriete brasserie van m’n ouders in Knesselare doet het. Twee dagschotels maken ze per week en ze bezorgen ze zelfs aan huis. Ik vind dat fijn, want zo moeten m’n ouders niet naar de winkel. Ikzelf ga geregeld een pasta, een escalope of een pizza afhalen bij Trattoria 2000 in Keerbergen. Ik leg het geld in de koffer. Op de parking doe ik m’n koffer open van in m’n auto, en Antonella legt het eten en het wisselgeld in m’n koffer. Handig.

En dat soort initiatieven nemen de restaurateurs in het hele land. En mensen passen zich ongelofelijk aan. Ze vinden het heerlijk om eens eten te bestellen bij hun favoriete restaurant en thuis op te eten met de familie. Het is eens iets anders. Sommige restaurants zijn er uit noodzaak aan begonnen, en in het begin liep het wat stroef. Maar intussen hoor ik dat het op meer en meer plekken een gigantisch succes aan het worden is.

Vrienden van ons uit het Gentse vertelden me gisteren dat het zelfs niet eenvoudig was om nog te bestellen bij hun favoriete restaurants. Een restaurant dat ik ook goed ken (met ik schat een zestigtal zitplaatsen) liet weten dat ze geen extra bestelling meer aankonden gisteren omdat er al 150 menu’s waren besteld. En toen ze dan naar hun favoriete Thaise restaurant belden kregen ze een soortgelijk antwoord. Vol. Het restaurant zat vol. Enfin, niet letterlijk, maar je weet wat ik bedoel.

Gelukkig zijn er in steden “Deliveroo’s” en zo, en dan kun je op de site bekijken waar je nog bestellen kunt, en dan is er keuze zat, dat spreekt voor zich. Maar het maakt me eigenlijk wel optimistisch dat het in veel restaurants zo goed draait. Het zal wel niet overal zo hard gaan. Maar je ziet, als mensen trouwe fan zijn van je zaak, als je creatief bent als chef, en als je een goede service aan durft te bieden, met topproducten, en op een veilige manier, dan wordt dat ook beloond. Zelfs in deze barre tijden bewijst de horeca maar weer eens dat het een hele creatieve sector is. Dikke pluim!

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer