Zeer frustrerende start van onze reis
Nieuws

Zeer frustrerende start van onze reis

Nou nou, wij hebben een bijzondere 24 uur achter de rug. Toen we gisteren om 4 uur in de namiddag na een pittig DJ-weekend naar de luchthaven vertrokken voor onze eerste verre reis in 10 jaar, waren we de gelukkigste mensen van de wereld. 2 weken zouden we op jacht gaan naar goede wijnen in Zuid-Afrika, en intussen veel wandelen, wat lezen en lekker eten. En een beetje detoxen op de sociale media zou ons deugd doen. Af en toe een beetje relaxen in het leven is belangrijk.

Dat werd al spannend toen bleek dat onze vlucht naar Londen van British Airways door het onweer in Londen veel vertraging had. Nu goed, we hadden drie uur om de vlucht naar Kaapstad te halen, dus al te veel zorgen maakten we ons niet. Dat werd wel spannender toen bleek dat we pas tegen kwart voor elf zouden landen, wetende dat onze vlucht naar Kaapstad om 22h25 lokale tijd (dus 23h25) zou vertrekken. Maar goed, we zouden lopen. Toen we bij het landen zagen dat de vlucht naar Kaapstad ook dik een uur vertraging had, waren we opgelucht: we zouden nog op tijd zijn.

Alleen duurde het door de drukte in Heathrow een half uur voor we van boord konden, en wat bleek toen: om elf uur sluit de security en kun je geen connecting flights meer halen ook al stond ons vliegtuig daar nog te wachten. We raakten er op geen manier meer bij. We kregen een tandenborstel en shampoo en een voucher voor een hotel maar dat bleek ook vol te zitten. Dus dachten we: niks aan te doen, we nemen een taxi en gaan Londen in en betalen dan maar zelf een hotel. Makkelijker gezegd dan gedaan, want er stond door alle ellende op Heathrow een rij van honderden mensen op taxi’s te wachten. Lang verhaal kort: om halfvier Belgische tijd waren we in ons hotel.

De hele ochtend hang ik al aan de lijn met British Airways. Er is de komende week geen plek op een vlucht naar Kaapstad beschikbaar, dus willen ze ons terug naar Brussel vliegen en nadien kunnen we kijken of we een vergoeding krijgen voor de gemiste vluchten. Maar al onze hotels zijn geboekt en betaald, al onze afspraken gemaakt, we moeten sowieso die richting uit. As we speak probeer ik de mensen van British te overtuigen om ons nog op de ene beschikbare vlucht te krijgen vanavond. Intussen gaan we dan maar wat wandelen door Londen, en straks iets eten.

Jaja, reizen is altijd een beetje lijden. Vliegen is al lang niet meer plezant. Maar er is niks aan te doen. Het is wat het is. We gaan dus een goed restaurant zoeken in Londen en we zien wel intussen of we nog in Kaapstad geraken binnenkort. Mijn glimlach pakken ze me sowieso niet af en ook niet mijn optimisme. Anders gaan we gewoon morgen of overmorgen naar Barcelona. En hopelijk is er dan begrip bij de hotels in Zuid-Afrika en kunnen we alles cancelen zonder al te veel kosten. Maar één ding is zeker: over Londen vliegen we nooit meer. Niet meer door de security mogen terwijl je vliegtuig gewoon nog een uur staat te wachten is echt ridicuul en zeer frustrerend.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer