Zeer frustrerende start van onze reis
Nieuws

Zeer frustrerende start van onze reis

Nou nou, wij hebben een bijzondere 24 uur achter de rug. Toen we gisteren om 4 uur in de namiddag na een pittig DJ-weekend naar de luchthaven vertrokken voor onze eerste verre reis in 10 jaar, waren we de gelukkigste mensen van de wereld. 2 weken zouden we op jacht gaan naar goede wijnen in Zuid-Afrika, en intussen veel wandelen, wat lezen en lekker eten. En een beetje detoxen op de sociale media zou ons deugd doen. Af en toe een beetje relaxen in het leven is belangrijk.

Dat werd al spannend toen bleek dat onze vlucht naar Londen van British Airways door het onweer in Londen veel vertraging had. Nu goed, we hadden drie uur om de vlucht naar Kaapstad te halen, dus al te veel zorgen maakten we ons niet. Dat werd wel spannender toen bleek dat we pas tegen kwart voor elf zouden landen, wetende dat onze vlucht naar Kaapstad om 22h25 lokale tijd (dus 23h25) zou vertrekken. Maar goed, we zouden lopen. Toen we bij het landen zagen dat de vlucht naar Kaapstad ook dik een uur vertraging had, waren we opgelucht: we zouden nog op tijd zijn.

Alleen duurde het door de drukte in Heathrow een half uur voor we van boord konden, en wat bleek toen: om elf uur sluit de security en kun je geen connecting flights meer halen ook al stond ons vliegtuig daar nog te wachten. We raakten er op geen manier meer bij. We kregen een tandenborstel en shampoo en een voucher voor een hotel maar dat bleek ook vol te zitten. Dus dachten we: niks aan te doen, we nemen een taxi en gaan Londen in en betalen dan maar zelf een hotel. Makkelijker gezegd dan gedaan, want er stond door alle ellende op Heathrow een rij van honderden mensen op taxi’s te wachten. Lang verhaal kort: om halfvier Belgische tijd waren we in ons hotel.

De hele ochtend hang ik al aan de lijn met British Airways. Er is de komende week geen plek op een vlucht naar Kaapstad beschikbaar, dus willen ze ons terug naar Brussel vliegen en nadien kunnen we kijken of we een vergoeding krijgen voor de gemiste vluchten. Maar al onze hotels zijn geboekt en betaald, al onze afspraken gemaakt, we moeten sowieso die richting uit. As we speak probeer ik de mensen van British te overtuigen om ons nog op de ene beschikbare vlucht te krijgen vanavond. Intussen gaan we dan maar wat wandelen door Londen, en straks iets eten.

Jaja, reizen is altijd een beetje lijden. Vliegen is al lang niet meer plezant. Maar er is niks aan te doen. Het is wat het is. We gaan dus een goed restaurant zoeken in Londen en we zien wel intussen of we nog in Kaapstad geraken binnenkort. Mijn glimlach pakken ze me sowieso niet af en ook niet mijn optimisme. Anders gaan we gewoon morgen of overmorgen naar Barcelona. En hopelijk is er dan begrip bij de hotels in Zuid-Afrika en kunnen we alles cancelen zonder al te veel kosten. Maar één ding is zeker: over Londen vliegen we nooit meer. Niet meer door de security mogen terwijl je vliegtuig gewoon nog een uur staat te wachten is echt ridicuul en zeer frustrerend.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer