Zelf brood bakken met de broodmengkom van KitchenAid #advertentie
Nieuws

Zelf brood bakken met de broodmengkom van KitchenAid #advertentie

OK, vrienden, hier ben ik super trots op. Ik ben dan wel een passionele hobby chef. Ik breng graag heel veel uren door in de keuken om voor ons tweetjes of voor gasten de lekkerste gerechten te maken. Maar als ik echt de lettertjes en cijfertjes van een recept volgen moet, dan gaat de lol er soms af bij mij. Dus het precieze van patisserie en desserts is vaak niet aan mij besteed. Ik doe maar wat. Ik proef, ruik, smaak, corrigeer en maak elk gerecht elke keer dat tikjes anders.

Maar ik ben natuurlijk ook fiere ambassadeur van KitchenAid. En ik heb er dan ook een missie van gemaakt om alle nieuwe toestellen en attributen zoveel mogelijk uit te testen. Dus toen de Bread Bowl, of broodmengkom uitkwam dacht ik: “oh my god, ga ik echt brood leren bakken.” Ik las de gebruiksaanwijzing en die klonk eigenlijk behoorlijk makkelijk. Maar toch heb ik even de hulp ingeroepen van mijn lieve vriend en zelf ook KitchenAid ambassadeur Roger van Damme, zo’n beetje de meest beroemde bakker van ons land.

Zelf brood bakken met de broodmengkom van KitchenAid #advertentie
Zelf brood bakken met de broodmengkom van KitchenAid #advertentie
Zelf brood bakken met de broodmengkom van KitchenAid #advertentie
Zelf brood bakken met de broodmengkom van KitchenAid #advertentie
Zelf brood bakken met de broodmengkom van KitchenAid #advertentie
Zelf brood bakken met de broodmengkom van KitchenAid #advertentie

Roger heeft met Désirée een eigen lijn met bakmixen, en die zijn natuurlijk ideaal: ze zijn zeer makkelijk voor een beginner zoals ik om mee aan de slag te gaan, maar ze zijn ook nog eens absolute topkwaliteit. Dus Roger, merci daarvoor lieve vriend, heeft me een paar van zijn broodmixen opgestuurd, en deze week ben ik er mee aan de slag gegaan. En ik moet eerlijk zijn: het is ongelofelijk makkelijk gegaan, en het resultaat was dankzij de topapparatuur van KicthenAid verbluffend.

Een deegkom is een houten kom die traditioneel wordt gebruikt voor het bakken van brood. De ingrediënten worden in de kom gemengd en gekneed. Daarna wordt de kom afgedekt, zodat het deeg kan rijzen. Deze broodmengkom met bakdeksel van KitchenAid is het handige alternatief voor iedereen die gemakkelijk brood wil maken met behulp van een mixer/keukenrobot. Het is een modern antwoord op elke stap van het proces, van het mengen van ingrediënten en efficiënt kneden tot het rijzen en bakken met een ambachtelijk resultaat.

Zelf brood bakken met de broodmengkom van KitchenAid #advertentie
Zelf brood bakken met de broodmengkom van KitchenAid #advertentie
Zelf brood bakken met de broodmengkom van KitchenAid #advertentie
Zelf brood bakken met de broodmengkom van KitchenAid #advertentie
Zelf brood bakken met de broodmengkom van KitchenAid #advertentie
Zelf brood bakken met de broodmengkom van KitchenAid #advertentie

De broodkom past op je mixer/keukenrobot van 4,3 L of 4,8 L net als elke andere mengkom. Meng de ingrediënten en kneed ze efficiënt met de kneedhaak. Als het tijd is om je deeg te laten rijzen, laat het dan gewoon in dezelfde kom zitten. Maatstreepjes voor het rijzen aan de binnenkant van de kom helpen je te bepalen hoe hoog het brood zal komen. De zeer duurzame keramische deegkom is geschikt voor in de oven (tot 260 °C). Het deksel houdt stoom vast tijdens het bakken om een omgeving te creëren die vergelijkbaar is met een traditionele stoomoven. Dankzij de gelijkmatige verdeling van de warmte, zorgt deze handige kom ervoor dat elk brood goed wordt gebakken met een mooie, krokante korst.

Ik moet eerlijk toegeven: zelf mijn brood bakken gaf mij een enorme kick. En ik heb het intussen al verschillende keren gedaan. Het is zoveel gemakkelijker dan ik dacht dat het zo zijn, het voelt zeer ambachtelijk, en het brood is vooral kraakvers en zeer lekker.

Gerelateerde nieuwsberichten

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer

Ik zorg voor de beste muziek voor deze zomer!

Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer

Onveiligheid Barcelona

Toeristen niet meer welkom in Barcelona?

Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer