Het is toch wel een historische dag vandaag voor ons. Vanmiddag tekenen we immers de akte van onze nieuwe woning. We krijgen dan ook definitief alle sleutels van het huis, van onze toekomstige nieuwe “thuis”, waar we de komende tijd ons nieuwe leven willen gaan opbouwen.
Eerlijk: ik ben een tikje zenuwachtig. Maar niet in de zin van bang of stressy. Maar meer in de zin van “kriebels in de buik”. Een beetje alsof ik verliefd ben of zo. En toch ook wel met die kleine kanttekening dat het opnieuw een flinke sprong is die we binnenkort gaan maken. We verhuizen van Rijmenam naar Lochristi. Nu woonden we dicht bij de prachtige Dijle, tussen Planckendael en Werchter, tussen Mechelen en Leuven. Straks gaan we wonen op een goeie acht kilometer van de fiere en spannende stad Gent. Nieuwe omgeving, nieuwe buren, nieuwe wereld.
Het pand waar we gaan wonen wordt eigenlijk niet van ons. Enfin, dat vind ik. We mogen het in het beste geval een paar decennia gebruiken, en verzorgen. We zijn passanten. Bezoekers. Na ons komen er nieuwe mensen die er hun verhaal zullen gaan schrijven. Niet al te snel hoop ik, maar uiteindelijk wel. De tijd gaat voor elk van ons even snel.
Ik vind dat een heerlijke gedachte. Het is een prachtig oud huis uit 1903, vol karakter, dat we gaan kopen straks. De vorige bewoners hebben er hun dochters zien opgroeien, nadat ze het in 1982 kochten. Ze hebben er ongelofelijk veel zorg voor gedragen en het huis is dan ook in hele goede staat. Oef. Het zal zeker wat emotioneel zijn voor hen om het na zoveel jaren achter te moeten laten. Maar we hebben hen beloofd dat we er even goed gaan voor zorgen als zij hebben gedaan.
En we gaan er mee aan de slag. We hebben een super goede architect gevonden die net als ons zin heeft om er een mooi warm huis, en een prachtige thuis van te maken. Waar het goed is om tot rust te komen, waar het fijn is om te lezen, muziek op te zetten, te koken, te niksen en elkaar graag te zien, en waar het een feest is om vrienden en familie te ontvangen. Dat is het plan. Vanavond gaan we er ons eerste glas drinken, samen met onze ouders. We gaan klinken op het huis, op de bakstenen, het dak waaronder we gaan leven, de tuin die de onze wordt. Maar hopelijk vooral op een echte “thuis”. Ik ben zeker dat dat wel zal lukken. En ja, het kriebelt vandaag echt wel in mijn buik.
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer