Ik geef hier graag en vaak tips voor lekkere restaurants in binnen- en buitenland. Maar vaak krijg ik ook de vraag: wat is het mooiste hotel waar je ooit sliep. Dat is natuurlijk een heel moeilijke. Soms hangt het van de luxe af, van de restaurants, van de spa, of van het uitzicht. Maar ik probeer er in dit artikel toch een antwoord op te geven.
Want heel soms logeer je toch eens in een hotel waar je van denkt: dit is echt zo uniek, dit is werkelijk het paradijs op aarde. Zeven van de allermooiste hotels waar ik ooit sliep heb ik even voor jullie op een rijtje gezet.
Het zijn stuk voor stuk paleisjes, en ik zou er zo graag eens opnieuw op reis gaan, ooit, maar sinds we halftijds in Barcelona wonen komt het er niet echt meer van. Soms moet een mens keuzes maken, en nu betalen we gewoon ons flatje in Barcelona af, en we zijn hier zeer gelukkig.
Maar soit, we zijn nog jong. Een beetje sparen dus, en wie weet komen we nog wel eens een keertje terug in één van deze prachtige hotels … En als jij ooit eens echt zot op reis wilt gaan, ik kan deze plekken dus wel aanraden! De truc was meestal om vooral in andere wat goedkopere hotels te slapen op de rondrit, en dan tussendoor eens goed zot te doen in één van deze prachtige hotels.
Eén van de allermooiste hotels in Hawkes Bay, in Nieuw-Zeeland op het Noordelijke eiland. Het hotel bevindt zich op een privéterrein van 6000 acres, en heeft een 180 graden ononderbroken zicht op de oceaan.
Er zit een boerderij aan het hotel en één van de mooiste golfcourts van de hele wereld. De lodges zijn fantastisch mooi, en het eten en de wijn zijn er zeer lekker.
In Fiesole in de heuvels rond Firenze, vind je dit prachtige hotel met adembenemend zicht op de stad. De kamers in dit voormalige klooster zijn ouderwets chique. De tuinen en het zwembad en vooral het restaurant zijn fenomenaal.
Je kunt ’s avonds op het heerlijke restaurant in de gallerijen van het hotel heerlijk dineren met live pianomuziek en een schitterend zicht op de stad.
Van dezelfde groep als The Farm At Cape Kidnappers. Ook in Nieuw-Zeeland, op het Noordelijke eiland. Eerlijk: ik kan echt moeilijk kiezen tussen die twee tophotels, ze zijn allebei uniek.
Ook hier: prachtig zicht op de oceaan. En een schitterende golfcourt. Er zijn maar 22 suites, en die zijn allemaal helemaal af.
In dit prachtige hoteldomein een tiental kilometer buiten de roze stad Jaipur in Rajastan liggen de mooiste tentkamers, voorzien van alle mogelijke luxe. In dit hotel zul je echt als een koning ontvangen worden door geselecteerd toppersoneel.
De massages zijn zo zalig en het Indische eten is heerlijk. Probeer ook eens een hindoe-ceremonie mee te maken in het tempeltje op het domein. En dineer zeker eens rond het kampvuur als je er in de winter gaat eten.
Uren moet je rijden vanuit Kaapstad om hier te raken, en het dichtst bijzijnde dorp ligt op bijna drie kwartier. Zo ver als je maar kunt kijken zie je natuur, met prachtige wilde dieren. Maar de luxe-oase die dit prijswinnende hotel is, is indrukwekkend.
Je eet er ook elke avond op een andere locatie in de (wijde) omgeving van het hotel, want het personeel organiseert er voor alle gasten barbecues en picknicks die onvergetelijk zijn.
Nog zo’n tophotel van de Oberoi-groep in India. Het hotel is opnieuw fenomenaal. Maar het strafste is wel dat dit het enige hotel is met ononderbroken uitzicht op de Taj Mahal, het ultieme liefdesmonument.
Tientallen jaren lang heeft de Oberoi-directie namelijk stukjes land bijgekocht om dit uitzicht geregeld te krijgen. Uniek is echt wel een understatement.
Het was ooit op terugreis van het Zuiden dat we een hotel zochten voor één nacht, liefst tussen Lyon en thuis. Ik wou nog een Michelinster scoren, en een mooie kamer boeken, en we kwamen terecht in dit magnifiek kasteel minden in de wijngaarden van de Beaujolais, op een dik half uurtje van Lyon.
Die avond in juli vierden ze trouwens “het feest van de lavendel” en dineerden we buiten in de prachtige tuinen van het kasteel. Het zicht op de wijde omgeving was om nooit te vergeten, de kamer was prachtig, en het eten en de wijn heerlijk.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer