Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen
Nieuws

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

Ik geef hier graag en vaak tips voor lekkere restaurants in binnen- en buitenland. Maar vaak krijg ik ook de vraag: wat is het mooiste hotel waar je ooit sliep. Dat is natuurlijk een heel moeilijke. Soms hangt het van de luxe af, van de restaurants, van de spa, of van het uitzicht. Maar ik probeer er in dit artikel toch een antwoord op te geven.

Want heel soms logeer je toch eens in een hotel waar je van denkt: dit is echt zo uniek, dit is werkelijk het paradijs op aarde. Zeven van de allermooiste hotels waar ik ooit sliep heb ik even voor jullie op een rijtje gezet.

Het zijn stuk voor stuk paleisjes, en ik zou er zo graag eens opnieuw op reis gaan, ooit, maar sinds we halftijds in Barcelona wonen komt het er niet echt meer van. Soms moet een mens keuzes maken, en nu betalen we gewoon ons flatje in Barcelona af, en we zijn hier zeer gelukkig.

Maar soit, we zijn nog jong. Een beetje sparen dus, en wie weet komen we nog wel eens een keertje terug in één van deze prachtige hotels … En als jij ooit eens echt zot op reis wilt gaan, ik kan deze plekken dus wel aanraden! De truc was meestal om vooral in andere wat goedkopere hotels te slapen op de rondrit, en dan tussendoor eens goed zot te doen in één van deze prachtige hotels.

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

The farm at Cape Kidnappers

Eén van de allermooiste hotels in Hawkes Bay, in Nieuw-Zeeland op het Noordelijke eiland. Het hotel bevindt zich op een privéterrein van 6000 acres, en heeft een 180 graden ononderbroken zicht op de oceaan.

Er zit een boerderij aan het hotel en één van de mooiste golfcourts van de hele wereld. De lodges zijn fantastisch mooi, en het eten en de wijn zijn er zeer lekker.

Website Cape Kidnappers

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

Villa San Michele

In Fiesole in de heuvels rond Firenze, vind je dit prachtige hotel met adembenemend zicht op de stad. De kamers in dit voormalige klooster zijn ouderwets chique. De tuinen en het zwembad en vooral het restaurant zijn fenomenaal.

Je kunt ‘s avonds op het heerlijke restaurant in de gallerijen van het hotel heerlijk dineren met live pianomuziek en een schitterend zicht op de stad.

Website Villa San Michele

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

THE LODGE AT Kauri Cliffs

Van dezelfde groep als The Farm At Cape Kidnappers. Ook in Nieuw-Zeeland, op het Noordelijke eiland. Eerlijk: ik kan echt moeilijk kiezen tussen die twee tophotels, ze zijn allebei uniek.

Ook hier: prachtig  zicht op de oceaan. En een schitterende  golfcourt. Er zijn maar 22 suites, en die zijn allemaal helemaal af.

Website Kauri Cliffs

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

The Oberoi Rajvilas in Jaipur

In dit prachtige hoteldomein een tiental kilometer buiten de roze stad Jaipur in Rajastan liggen de mooiste tentkamers, voorzien van alle mogelijke luxe. In dit hotel zul je echt als een koning ontvangen worden door geselecteerd toppersoneel.

De massages zijn zo zalig en het Indische eten is heerlijk. Probeer ook eens een hindoe-ceremonie mee te maken in het tempeltje op het domein. En dineer zeker eens rond het kampvuur als je er in de winter gaat eten.

Website Oberoi Rajvilas

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

Bushmans Kloof Wilderness Reserve & Wellness Retreat

Uren moet je rijden vanuit Kaapstad om hier te raken, en het dichtst bijzijnde dorp ligt op bijna drie kwartier. Zo ver als je maar kunt kijken zie je natuur, met prachtige wilde dieren. Maar de luxe-oase die dit prijswinnende hotel is, is indrukwekkend.

Je eet er ook elke avond op een andere locatie in de (wijde) omgeving van het hotel, want het personeel organiseert er voor alle gasten barbecues en picknicks die onvergetelijk zijn.

Website Bushmans Kloof

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

Oberoi Amarvilas Agra

Nog zo’n tophotel van de Oberoi-groep in India. Het hotel is opnieuw fenomenaal. Maar het strafste is wel dat dit het enige hotel is met ononderbroken uitzicht op de Taj Mahal, het ultieme liefdesmonument.

Tientallen jaren lang heeft de Oberoi-directie namelijk stukjes land bijgekocht om dit uitzicht geregeld te krijgen. Uniek is echt wel een understatement.

Website Oberoi Amervilas

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

Chateau de Bagnols

Het was ooit op terugreis van het Zuiden dat we een hotel zochten voor één nacht, liefst tussen Lyon en thuis. Ik wou nog een Michelinster scoren, en een mooie kamer boeken, en we kwamen terecht in dit magnifiek kasteel minden in de wijngaarden van de Beaujolais, op een dik half uurtje van Lyon.

Die avond in juli vierden ze trouwens “het feest van de lavendel” en dineerden we buiten in de prachtige tuinen van het kasteel. Het zicht op de wijde omgeving was om nooit te vergeten, de kamer was prachtig, en het eten en de wijn heerlijk.

Website Chateau de Bagnols

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer