Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen
Nieuws

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

Ik geef hier graag en vaak tips voor lekkere restaurants in binnen- en buitenland. Maar vaak krijg ik ook de vraag: wat is het mooiste hotel waar je ooit sliep. Dat is natuurlijk een heel moeilijke. Soms hangt het van de luxe af, van de restaurants, van de spa, of van het uitzicht. Maar ik probeer er in dit artikel toch een antwoord op te geven.

Want heel soms logeer je toch eens in een hotel waar je van denkt: dit is echt zo uniek, dit is werkelijk het paradijs op aarde. Zeven van de allermooiste hotels waar ik ooit sliep heb ik even voor jullie op een rijtje gezet.

Het zijn stuk voor stuk paleisjes, en ik zou er zo graag eens opnieuw op reis gaan, ooit, maar sinds we halftijds in Barcelona wonen komt het er niet echt meer van. Soms moet een mens keuzes maken, en nu betalen we gewoon ons flatje in Barcelona af, en we zijn hier zeer gelukkig.

Maar soit, we zijn nog jong. Een beetje sparen dus, en wie weet komen we nog wel eens een keertje terug in één van deze prachtige hotels … En als jij ooit eens echt zot op reis wilt gaan, ik kan deze plekken dus wel aanraden! De truc was meestal om vooral in andere wat goedkopere hotels te slapen op de rondrit, en dan tussendoor eens goed zot te doen in één van deze prachtige hotels.

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

The farm at Cape Kidnappers

Eén van de allermooiste hotels in Hawkes Bay, in Nieuw-Zeeland op het Noordelijke eiland. Het hotel bevindt zich op een privéterrein van 6000 acres, en heeft een 180 graden ononderbroken zicht op de oceaan.

Er zit een boerderij aan het hotel en één van de mooiste golfcourts van de hele wereld. De lodges zijn fantastisch mooi, en het eten en de wijn zijn er zeer lekker.

Website Cape Kidnappers

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

Villa San Michele

In Fiesole in de heuvels rond Firenze, vind je dit prachtige hotel met adembenemend zicht op de stad. De kamers in dit voormalige klooster zijn ouderwets chique. De tuinen en het zwembad en vooral het restaurant zijn fenomenaal.

Je kunt ‘s avonds op het heerlijke restaurant in de gallerijen van het hotel heerlijk dineren met live pianomuziek en een schitterend zicht op de stad.

Website Villa San Michele

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

THE LODGE AT Kauri Cliffs

Van dezelfde groep als The Farm At Cape Kidnappers. Ook in Nieuw-Zeeland, op het Noordelijke eiland. Eerlijk: ik kan echt moeilijk kiezen tussen die twee tophotels, ze zijn allebei uniek.

Ook hier: prachtig  zicht op de oceaan. En een schitterende  golfcourt. Er zijn maar 22 suites, en die zijn allemaal helemaal af.

Website Kauri Cliffs

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

The Oberoi Rajvilas in Jaipur

In dit prachtige hoteldomein een tiental kilometer buiten de roze stad Jaipur in Rajastan liggen de mooiste tentkamers, voorzien van alle mogelijke luxe. In dit hotel zul je echt als een koning ontvangen worden door geselecteerd toppersoneel.

De massages zijn zo zalig en het Indische eten is heerlijk. Probeer ook eens een hindoe-ceremonie mee te maken in het tempeltje op het domein. En dineer zeker eens rond het kampvuur als je er in de winter gaat eten.

Website Oberoi Rajvilas

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

Bushmans Kloof Wilderness Reserve & Wellness Retreat

Uren moet je rijden vanuit Kaapstad om hier te raken, en het dichtst bijzijnde dorp ligt op bijna drie kwartier. Zo ver als je maar kunt kijken zie je natuur, met prachtige wilde dieren. Maar de luxe-oase die dit prijswinnende hotel is, is indrukwekkend.

Je eet er ook elke avond op een andere locatie in de (wijde) omgeving van het hotel, want het personeel organiseert er voor alle gasten barbecues en picknicks die onvergetelijk zijn.

Website Bushmans Kloof

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

Oberoi Amarvilas Agra

Nog zo’n tophotel van de Oberoi-groep in India. Het hotel is opnieuw fenomenaal. Maar het strafste is wel dat dit het enige hotel is met ononderbroken uitzicht op de Taj Mahal, het ultieme liefdesmonument.

Tientallen jaren lang heeft de Oberoi-directie namelijk stukjes land bijgekocht om dit uitzicht geregeld te krijgen. Uniek is echt wel een understatement.

Website Oberoi Amervilas

Zeven van de mooiste hotels waar we ooit sliepen

Chateau de Bagnols

Het was ooit op terugreis van het Zuiden dat we een hotel zochten voor één nacht, liefst tussen Lyon en thuis. Ik wou nog een Michelinster scoren, en een mooie kamer boeken, en we kwamen terecht in dit magnifiek kasteel minden in de wijngaarden van de Beaujolais, op een dik half uurtje van Lyon.

Die avond in juli vierden ze trouwens “het feest van de lavendel” en dineerden we buiten in de prachtige tuinen van het kasteel. Het zicht op de wijde omgeving was om nooit te vergeten, de kamer was prachtig, en het eten en de wijn heerlijk.

Website Chateau de Bagnols

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer