Zie jij welk dier verborgen zit in het logo van Toblerone?

Grappig foodnieuws uit Engeland van enkele weken terug, naar aanleiding van een grappige tweet van een moeder. Haar zoontje kreeg namelijk voor het eerst een reep Toblerone, en hij ontdekte een dier in het logo van de chocoladefabrikant. De moeder bekende dat ze het dier er zelf nooit had ingezien, en dat nieuws werd breed opgepikt door vele sites in Engeland.

Nochtans zit dat “dier” dus niet toevallig in het logo. De beroemde (en lekkere) Zwitserse chocoladereep, die gemaakt wordt met honing- en nougat, heeft namelijk een berg als logo, verwijzend naar de beroemde Matterhorn. Maar in dat logo zit dus ook een ….  “beer” verwerkt.

En dat heeft ook een goede reden, want de kantoren van Toblerone zijn in het Zwitserse Bern gevestigd; “Bern” ook wel eens de hoofdstad van de beren genoemd. En de beer zou ook verwijzen naar de honingsmaak van de chocoladereep, beren houden namelijk van honing. Eigenlijk had het Engelse jongetje dus niks nieuws ontdekt. De beer zat altijd al in het logo…

Mag ik nu even iets bekennen: ik had de beer eigenlijk zelf ook nooit opgemerkt… en dat is wel raar, want ik ken de lekkere chocoladereep al lang. Mijn mama was altijd grote fan, en als we vroeger op reis gingen vond ons mama het leuk wanneer we vanop de luchthaven een reep Toblerone voor haar meebrachten. In de tax free shops kon je die namelijk altijd kopen, in de gewone winkels in Knesselare waar we toen woonden, in die tijd nog niet echt.

Wees eens eerlijk: had jij de beer in de berg wel gezien?