Grappig foodnieuws uit Engeland van enkele weken terug, naar aanleiding van een grappige tweet van een moeder. Haar zoontje kreeg namelijk voor het eerst een reep Toblerone, en hij ontdekte een dier in het logo van de chocoladefabrikant. De moeder bekende dat ze het dier er zelf nooit had ingezien, en dat nieuws werd breed opgepikt door vele sites in Engeland.
Nochtans zit dat “dier” dus niet toevallig in het logo. De beroemde (en lekkere) Zwitserse chocoladereep, die gemaakt wordt met honing- en nougat, heeft namelijk een berg als logo, verwijzend naar de beroemde Matterhorn. Maar in dat logo zit dus ook een …. “beer” verwerkt.
En dat heeft ook een goede reden, want de kantoren van Toblerone zijn in het Zwitserse Bern gevestigd; “Bern” ook wel eens de hoofdstad van de beren genoemd. En de beer zou ook verwijzen naar de honingsmaak van de chocoladereep, beren houden namelijk van honing. Eigenlijk had het Engelse jongetje dus niks nieuws ontdekt. De beer zat altijd al in het logo…
Mag ik nu even iets bekennen: ik had de beer eigenlijk zelf ook nooit opgemerkt… en dat is wel raar, want ik ken de lekkere chocoladereep al lang. Mijn mama was altijd grote fan, en als we vroeger op reis gingen vond ons mama het leuk wanneer we vanop de luchthaven een reep Toblerone voor haar meebrachten. In de tax free shops kon je die namelijk altijd kopen, in de gewone winkels in Knesselare waar we toen woonden, in die tijd nog niet echt.
Wees eens eerlijk: had jij de beer in de berg wel gezien?
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer