Grappig foodnieuws uit Engeland van enkele weken terug, naar aanleiding van een grappige tweet van een moeder. Haar zoontje kreeg namelijk voor het eerst een reep Toblerone, en hij ontdekte een dier in het logo van de chocoladefabrikant. De moeder bekende dat ze het dier er zelf nooit had ingezien, en dat nieuws werd breed opgepikt door vele sites in Engeland.
Nochtans zit dat “dier” dus niet toevallig in het logo. De beroemde (en lekkere) Zwitserse chocoladereep, die gemaakt wordt met honing- en nougat, heeft namelijk een berg als logo, verwijzend naar de beroemde Matterhorn. Maar in dat logo zit dus ook een …. “beer” verwerkt.
En dat heeft ook een goede reden, want de kantoren van Toblerone zijn in het Zwitserse Bern gevestigd; “Bern” ook wel eens de hoofdstad van de beren genoemd. En de beer zou ook verwijzen naar de honingsmaak van de chocoladereep, beren houden namelijk van honing. Eigenlijk had het Engelse jongetje dus niks nieuws ontdekt. De beer zat altijd al in het logo…
Mag ik nu even iets bekennen: ik had de beer eigenlijk zelf ook nooit opgemerkt… en dat is wel raar, want ik ken de lekkere chocoladereep al lang. Mijn mama was altijd grote fan, en als we vroeger op reis gingen vond ons mama het leuk wanneer we vanop de luchthaven een reep Toblerone voor haar meebrachten. In de tax free shops kon je die namelijk altijd kopen, in de gewone winkels in Knesselare waar we toen woonden, in die tijd nog niet echt.
Wees eens eerlijk: had jij de beer in de berg wel gezien?
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer