Zijn appels echt gezond of is dat maar een fabeltje?
Nieuws

Zijn appels echt gezond of is dat maar een fabeltje?

Ja, appels worden over het algemeen beschouwd als erg gezond. Ze zijn een goede bron van voedingsstoffen en bevatten ook relatief weinig calorieën. Hier zijn enkele redenen waarom appels als gezond worden beschouwd:

  1. Appels bevatten vitamines zoals vitamine C, vitamine A, verschillende B-vitamines en mineralen zoals kalium.
  2. Appels zijn ook rijk aan voedingsvezels, met name pectine. Voedingsvezels dragen bij aan een gezonde spijsvertering, kunnen het cholesterolgehalte verlagen en helpen bij het handhaven van een gezond gewicht.
  3. Appels bevatten antioxidanten, zoals quercetine, die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam en zo kunnen bijdragen aan een verminderd risico op bepaalde chronische ziekten.
  4. Appels bestaan voor een groot deel uit water, wat goed is voor de hydratatie van het lichaam.
  5. In tegenstelling tot bewerkte voedingsmiddelen bevatten appels geen toegevoegde suikers. Ze bieden dus natuurlijke zoetheid en kunnen zo helpen bij het verminderen van de behoefte aan suikerhoudende snacks.

Appels zijn dus gezond. Maar je weet zelf ook wel: je mag met geen enkel ingrediënt overdrijven in een evenwichtig dieet. Best eet je dus verschillende stukken fruit en groente per dag. Maar twee tot drie appels kun je gerust hebben.

Wel opgelet, alhoewel appels relatief weinig calorieën bevatten, hebben ze wel degelijk calorieën. Als je op dieet bent of probeert een beetje af te vallen, moet je de calorieën in appels dus uiteraard meerekenen in je totale calorie-inname.

En appels bevatten ook vezels, en dat is goed voor de spijsvertering. Maar te veel vezels in één keer kunnen dan weer spijsverteringsproblemen veroorzaken. Het is dus belangrijk om je vezelinname geleidelijk te verhogen als je niet gewend bent aan vezelrijk voedsel.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer