Het antwoord is simpel: eigenlijk niet. Ze zijn makkelijk te eten natuurlijk: je strooit de cornflakes in een kom, giet er een flinke slok melk over, en je doet er soms wat extra suiker of honing bij, en je kunt meteen lekker ontbijten. Maar eerlijk is eerlijk: een gezond, evenwichtig ontbijt is dat natuurlijk niet.
Cornflakes zijn namelijk gemaakt op basis van gekookte maïs die dan in olie gefrituurd wordt. Ze bevatten veel te veel suiker en ook te veel vet en zout. Vaak zijn de cornflakes ook verrijkt met zoetigheden als chocolade of honing. Cornflakes leveren ook veel minder eiwitten en vezels dan brood, waardoor je sneller weer honger hebt.
Graanvlokken zijn wel een stuk gezonder omdat ze vezels bevatten, vaak wordt er nog fruit en noten aan toegevoegd en zo krijg je dus muesli, maar daar wordt ook vaak een suikerlaagje aan toegevoegd, en dan wordt dat ook een minder gezond ontbijt. Het beste kun je fruit eten in de ochtend dus, of brood met veel vezels.
Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het niet ontzettend breed, maar er werd wel elke dag lekker gegeten … Lees meer
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
Het staat op de kaart van sommige restaurants in Europa, maar het gerecht is vooral in Amerika waanzinnig populair. Eggs Benedict is een klassiek brunchgerecht dat bestaat uit een gepocheerd ei dat op een helft van een Engelse muffin wordt geplaatst, bedekt met plakjes ham of spek en overgoten met hollandaisesaus … Lees meer
Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als “National Peach Cobbler Day”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was … Lees meer
Ik ben geen enorme bierdrinker. Geef mij maar een wijntje. Maar ik weet dat veel volgers van Would Be Chef wel eens een biertje kunnen appreciëren. Er zijn massa’s bieren in de wereld, maar het zwaarste commercieel verkrijgbare bier ter wereld is “Snake Venom”, gebrouwen door Brewmeister, een Schotse brouwerij … Lees meer
In de volksmond hoor je wel eens dat cola helpt bij het verwijderen van roestvlekken. Het is zo’n typische Tante Kaat tip. En ja het is geen fabeltje, Cola werkt wel degelijk tegen roest en dat komt door de aanwezigheid van fosforzuur … Lees meer
Op 6 april is het carbonara dag. Heerlijk gerecht, die carbonara. Maar als ik je in een kwis zou vragen: hoe moet je dat echt maken, zou je het misschien niet weten … Lees meer
Je kent dat gevoel ongetwijfeld. Je ziet een plezant recept op een of andere site, neem nu Would Be Chef. In dat recept worden kruiden gebruikt. Die koop je dan bij de groentenboer, specifiek voor dat recept, maar nadien heb je die kruiden niet per se meteen weer nodig … Lees meer