Zijn cornflakes een gezonder ontbijt dan brood?
Nieuws

Zijn cornflakes een gezonder ontbijt dan brood?

Het antwoord is simpel: eigenlijk niet. Ze zijn makkelijk te eten natuurlijk: je strooit de cornflakes in een kom, giet er een flinke slok melk over, en je doet er soms wat extra suiker of honing bij, en je kunt meteen lekker ontbijten. Maar eerlijk is eerlijk: een gezond, evenwichtig ontbijt is dat natuurlijk niet.

Cornflakes zijn namelijk gemaakt op basis van gekookte maïs die dan in olie gefrituurd wordt. Ze bevatten veel te veel suiker en ook te veel vet en zout. Vaak zijn de cornflakes ook verrijkt met zoetigheden als chocolade of honing. Cornflakes leveren ook veel minder eiwitten en vezels dan brood, waardoor je sneller weer honger hebt.

Graanvlokken zijn wel een stuk gezonder omdat ze vezels bevatten, vaak wordt er nog fruit en noten aan toegevoegd en zo krijg je dus muesli, maar daar wordt ook vaak een suikerlaagje aan toegevoegd, en dan wordt dat ook een minder gezond ontbijt. Het beste kun je fruit eten in de ochtend dus, of brood met veel vezels.

Gerelateerde nieuwsberichten

Niks blijft lang hetzelfde in Barcelona

Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer

Shot Day: een traditie die ik totaal niet begrijp

8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer

Eating healthy day, wat is dat voor mij?

5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer

De Mannen Moeten Koken Dag. Wat bedoel je?

Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer

Zou jij dit durven eten?

Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer

Na de verschrikkelijke brand is dit toprestaurant terug!

Deze week gingen we nog eens dineren bij een van onze favoriete restaurants van de afgelopen jaren in Barcelona, Molino de Pez. Het is intussen een vaste traditie geworden om er tijdens elke vakantie minstens één keer te gaan eten, en ze kennen ons daar ondertussen al goed … Lees meer

Kun je een volledige pompoen in de oven bereiden?

In de aanloop naar Halloween zie je ze overal: pompoenen aan voordeuren, in interieurs en etalages. Maar veel mensen vragen zich af: kun je zo’n volledige pompoen ook gewoon in de oven klaarmaken … Lees meer

Wat is de pizza calzone eigenlijk?

De calzone is een pizza in zakvorm, een opgerolde variant van de klassieke Italiaanse pizza. Oorspronkelijk komt hij uit Napels, de bakermat van de pizza, en de naam betekent letterlijk “broekspijp” in het Italiaans — een knipoog naar zijn opgerolde vorm … Lees meer