Zijn cornflakes een gezonder ontbijt dan brood?

Het antwoord is simpel: eigenlijk niet. Ze zijn makkelijk te eten natuurlijk: je strooit de cornflakes in een kom, giet er een flinke slok melk over, en je doet er soms wat extra suiker of honing bij, en je kunt meteen lekker ontbijten. Maar eerlijk is eerlijk: een gezond, evenwichtig ontbijt is dat natuurlijk niet.

Cornflakes zijn namelijk gemaakt op basis van gekookte maïs die dan in olie gefrituurd wordt. Ze bevatten veel te veel suiker en ook te veel vet en zout. Vaak zijn de cornflakes ook verrijkt met zoetigheden als chocolade of honing. Cornflakes leveren ook veel minder eiwitten en vezels dan brood, waardoor je sneller weer honger hebt.

Graanvlokken zijn wel een stuk gezonder omdat ze vezels bevatten, vaak wordt er nog fruit en noten aan toegevoegd en zo krijg je dus muesli, maar daar wordt ook vaak een suikerlaagje aan toegevoegd, en dan wordt dat ook een minder gezond ontbijt. Het beste kun je fruit eten in de ochtend dus, of brood met veel vezels.