Niks gaat boven verse groenten. Maar met diepvriesgroenten is ook niks fout. Wel integendeel. Soms zijn ze zelfs gezonder dan de groenten die je in de supermarkt vindt.
De reden dat diepvriesgroentjes vaak een stuk gezonder zijn dan “verse” is omdat die gewoon verser zijn. Klinkt contradictorisch, maar als je even nadenkt is dat niet zo. Groenten beginnen namelijk hun vitaminen te verliezen van zodra ze geoogst zijn. De verse groenten uit de eigen tuin, of die van de pepe of van de boer om de hoek, dat zijn natuurlijk de beste. Die zijn kraakvers. Daar zitten alle voedingswaarden en vitaminen nog in…
Maar veel groenten in de groentewinkel of supermarkt zijn al even onderweg voor je ze bereiden kunt. Sommige groenten komen zelfs van de andere kant van de wereld. In al die tijd verliezen ze beetje bij beetje de kracht van hun vitamines. Terwijl de diepvriesgroentjes meteen na het oogsten worden verwerkt, en in diepgevroren vorm gaat er niks van de voedingswaarde verloren, de vitaminen zitten als het ware mee opgesloten in de ijskou.
Er zijn van die klassiekers die altijd scoren en de apple turnover is er zo één. Zaterdag 5 juli is apple turnover day in de Engelssprekende wereld. In het Nederlands spreken we gewoon van een appelflap … Lees meer
De naam doet vermoeden dat deze salade zijn oorsprong kent in het oude Rome, maar niets is minder waar. De Caesar Salad werd in werkelijkheid uitgevonden in de jaren 1920 in… Mexico … Lees meer
Kippenvleugels zijn al jarenlang een echte publiekslieveling. Ze zijn goedkoop, sappig, makkelijk te delen én ze lenen zich perfect voor eindeloos veel smaakcombinaties … Lees meer
Toen we ons huis in Lochristi kochten stond er achteraan in de tuin een serre. Geen zelfgekozen project dus, gewoon… de serre hoorde gewoon bij het huis … Lees meer
Falafel is een van die gerechten die je meteen doen wegdromen naar gezellige straatjes in Beiroet, Tel Aviv of Caïro. Ze zijn knapperig vanbuiten, zacht en kruidig vanbinnen … Lees meer
Eerlijk is eerlijk: kokosnoot is een tropische alleskunner: vruchtvlees, melk, olie, water — alles wordt gebruikt. En ja, het bevat een hoop goede zaken want kokosvlees zit boordevol vezels, ijzer, magnesium en manganese … Lees meer
Geitenkaas: je houdt ervan, of je loopt er met een grote boog omheen. Zelf ben ik een grote liefhebberzeer van geitenkaas, zowel zachte als harde geitenkaas … Lees meer
We associëren pralines met elegantie, cadeaudoosjes en kleine geluksmomenten. Maar wist je dat deze Belgische trots eigenlijk begon in een… apotheek … Lees meer