Zijn letters voor in de soep nog te koop?

Het was vandaag internationale grootoudersdag. Mijn beide meme’s en pepe’s zijn al een hele tijd overleden, maar ik bewaar de beste herinneringen aan alle vier. Pepe Daniël en Pepe Pierke waren allebei gepassioneerde hobby-tuinders met een mooie “lochting”, moestuin zeg maar. Ze waren beiden bijzonder fier op de verse groenten die ze kweekten. En onze meme’s Maria en Julia waren twee fantastische vrouwen bij wie we altijd graag bleven eten.

Meme Julia was zeker de beste kok van de twee. Die maakte feestgerechten met de simpelste ingrediënten. Bij meme Maria was de keuken simpeler maar ook heel lekker. Ze maakte een heerlijke eierkoek met veel bruine suiker. En er is nog iets wat ik me van bij haar herinner. Meme Maria maakte altijd soep met “letterkes”.

Geen idee wie het ooit bedacht heeft. Die lettertjes zullen wellicht educatief bedoeld zijn want wij probeerden er altijd onze naam mee te leggen, of een leuke zijn, of soms zelfs eens een stout woordje dat we dan snel met onze lepel weg roerden als meme ons bord in het vizier kreeg. Ik vraag me af of die lettertjes nog gewoon te koop zijn. En waar dan wel. Ik heb ze persoonlijk in geen veertig jaar meer gezien namelijk….