Zijn we nu echt helemaal gek geworden?
Nieuws

Zijn we nu echt helemaal gek geworden?

Na de corona lockdown opnieuw bij vrienden op bezoek gaan, om weer eens lekker te eten, het is zalig dat het gewoon weer kan. Dat sociale contact is zo nodig om het leven een beetje boeiend te houden. Maar ik zie dat overal in het land iedereen z’n bubbels nu echt wel volle bak aan het uitbreiden en mengen is. En daar hou ik samen met de virologen toch een klein beetje mijn hart voor vast.

Gelukkig zijn er ook mensen die er even voorzichtig mee omgaan als wijzelf. Gisteren hadden we ons eerste etentje bij vrienden thuis, en hoe zij het organiseerden was helemaal fantastisch. Niet kussen of handjes geven bij het binnenkomen. Op het terras zaten wij ver van de gastvrouw en gastheer in de terraszetels, met een grote salontafel tussen. Er werden voor ons èn voor hen twee aparte planken tevoorschijn getoverd met daarop zalige hapjes.

En daarna gingen we aan tafel. Ook buiten, op het terras. In openlucht ver van andere mensen zitten is sowieso al veilig. Maar hier werd het nog een tikje veiliger aangepakt. Aan het ene uiteinde van de tafel zaten Barbara en Evert, en twee en een halve meter verderop zaten wij, helemaal aan de andere kant. Twee en een halve meter, dat lees je goed! En hun drie kinderen zaten naast elkaar aan een andere tafel die een paar meter verderop in het gras stond, en zo konden we ook hen zien, en met hen praten.

Eerst was het wat onwennig. We maakten dan ook het mopje: zo eten de koning en de koningin, elk aan een ander uiteinde van een immense tafel. Maar het went heel snel. En het was ook totaal niet ongezellig. En het belangrijkste: het eten was heerlijk, de wijn was prachtig, en het was zooooo fijn om weer eens bij vrienden te zijn. En de gesprekken gingen niet enkel over corona, integendeel.

Je kunt nu misschien denken dat we helemaal gek zijn geworden met die twee en een halve meter afstand tussen ons vieren aan tafel, je mag immers bubbels maken, als je maar niet overdrijft, maar wij vonden het allemaal prima. Het was een zeer gezellig, zeer lekker, zeer leuk, en vooral ook zeer veilig avondje. Goed toch?

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer