Zijn we nu echt helemaal gek geworden?
Nieuws

Zijn we nu echt helemaal gek geworden?

Na de corona lockdown opnieuw bij vrienden op bezoek gaan, om weer eens lekker te eten, het is zalig dat het gewoon weer kan. Dat sociale contact is zo nodig om het leven een beetje boeiend te houden. Maar ik zie dat overal in het land iedereen z’n bubbels nu echt wel volle bak aan het uitbreiden en mengen is. En daar hou ik samen met de virologen toch een klein beetje mijn hart voor vast.

Gelukkig zijn er ook mensen die er even voorzichtig mee omgaan als wijzelf. Gisteren hadden we ons eerste etentje bij vrienden thuis, en hoe zij het organiseerden was helemaal fantastisch. Niet kussen of handjes geven bij het binnenkomen. Op het terras zaten wij ver van de gastvrouw en gastheer in de terraszetels, met een grote salontafel tussen. Er werden voor ons èn voor hen twee aparte planken tevoorschijn getoverd met daarop zalige hapjes.

En daarna gingen we aan tafel. Ook buiten, op het terras. In openlucht ver van andere mensen zitten is sowieso al veilig. Maar hier werd het nog een tikje veiliger aangepakt. Aan het ene uiteinde van de tafel zaten Barbara en Evert, en twee en een halve meter verderop zaten wij, helemaal aan de andere kant. Twee en een halve meter, dat lees je goed! En hun drie kinderen zaten naast elkaar aan een andere tafel die een paar meter verderop in het gras stond, en zo konden we ook hen zien, en met hen praten.

Eerst was het wat onwennig. We maakten dan ook het mopje: zo eten de koning en de koningin, elk aan een ander uiteinde van een immense tafel. Maar het went heel snel. En het was ook totaal niet ongezellig. En het belangrijkste: het eten was heerlijk, de wijn was prachtig, en het was zooooo fijn om weer eens bij vrienden te zijn. En de gesprekken gingen niet enkel over corona, integendeel.

Je kunt nu misschien denken dat we helemaal gek zijn geworden met die twee en een halve meter afstand tussen ons vieren aan tafel, je mag immers bubbels maken, als je maar niet overdrijft, maar wij vonden het allemaal prima. Het was een zeer gezellig, zeer lekker, zeer leuk, en vooral ook zeer veilig avondje. Goed toch?

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer