Zijn we nu echt helemaal gek geworden?
Nieuws

Zijn we nu echt helemaal gek geworden?

Na de corona lockdown opnieuw bij vrienden op bezoek gaan, om weer eens lekker te eten, het is zalig dat het gewoon weer kan. Dat sociale contact is zo nodig om het leven een beetje boeiend te houden. Maar ik zie dat overal in het land iedereen z’n bubbels nu echt wel volle bak aan het uitbreiden en mengen is. En daar hou ik samen met de virologen toch een klein beetje mijn hart voor vast.

Gelukkig zijn er ook mensen die er even voorzichtig mee omgaan als wijzelf. Gisteren hadden we ons eerste etentje bij vrienden thuis, en hoe zij het organiseerden was helemaal fantastisch. Niet kussen of handjes geven bij het binnenkomen. Op het terras zaten wij ver van de gastvrouw en gastheer in de terraszetels, met een grote salontafel tussen. Er werden voor ons èn voor hen twee aparte planken tevoorschijn getoverd met daarop zalige hapjes.

En daarna gingen we aan tafel. Ook buiten, op het terras. In openlucht ver van andere mensen zitten is sowieso al veilig. Maar hier werd het nog een tikje veiliger aangepakt. Aan het ene uiteinde van de tafel zaten Barbara en Evert, en twee en een halve meter verderop zaten wij, helemaal aan de andere kant. Twee en een halve meter, dat lees je goed! En hun drie kinderen zaten naast elkaar aan een andere tafel die een paar meter verderop in het gras stond, en zo konden we ook hen zien, en met hen praten.

Eerst was het wat onwennig. We maakten dan ook het mopje: zo eten de koning en de koningin, elk aan een ander uiteinde van een immense tafel. Maar het went heel snel. En het was ook totaal niet ongezellig. En het belangrijkste: het eten was heerlijk, de wijn was prachtig, en het was zooooo fijn om weer eens bij vrienden te zijn. En de gesprekken gingen niet enkel over corona, integendeel.

Je kunt nu misschien denken dat we helemaal gek zijn geworden met die twee en een halve meter afstand tussen ons vieren aan tafel, je mag immers bubbels maken, als je maar niet overdrijft, maar wij vonden het allemaal prima. Het was een zeer gezellig, zeer lekker, zeer leuk, en vooral ook zeer veilig avondje. Goed toch?

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer