Zo begint het schooljaar perfect (voor ouders)

Vandaag gaan de kinderen weer naar school. De zeven weken vakantie zitten er op. Tot aan de herfstvakantie keert de relatieve “rust” weer terug in huis, of toch tenminste overdag. Het was zeker geen evidente zomer; het was zelfs het op één na natste seizoen sinds de metingen in ons land. En voor veel ouders was het dan ook puffen en zuchten om de kinderen al die tijd bezig te houden. Kampjes, bezigheidstherapie, de grootouders inschakelen. Niet evident…

Daarom de ultieme tip om het schooljaar perfect te laten starten, voor jou als ouder. Ik heb de truc van een goede vriendin van me. Ze vertelde me aan de telefoon dit weekend dat ze morgen een “half dagske” neemt op haar werk. Na weken voor de kinderen zorgen moet ik even voor mezelf zorgen, zo zei ze me, en ik ga eens lekker lunchen met een vriendin donderdag.

Zeker omdat het na een natte en sombere zomer deze week toch enkele dagen zonniger gaat worden, lijkt me dat een topidee. Er staan overal in het land nog terrasjes uit. Dus die tweede schooldag morgen, of de derde schooldag vrijdag, moet je jezelf misschien eens verwennen, en met een vriend of vriendin, of met je partner, eens lekker gaan lunchen.

De relatieve vrijheid van het schooljaar vieren met iets lekkers. Wat wandelen, wat shoppen, klinken op het leven, en eens op adem komen. Je hebt hard genoeg oppas gespeeld de voorbije tijd. Geniet van de zon, en van het leven! Smakelijk.