Vandaag gaan de kinderen weer naar school. De zeven weken vakantie zitten er op. Tot aan de herfstvakantie keert de relatieve “rust” weer terug in huis, of toch tenminste overdag. Het was zeker geen evidente zomer; het was zelfs het op één na natste seizoen sinds de metingen in ons land. En voor veel ouders was het dan ook puffen en zuchten om de kinderen al die tijd bezig te houden. Kampjes, bezigheidstherapie, de grootouders inschakelen. Niet evident…
Daarom de ultieme tip om het schooljaar perfect te laten starten, voor jou als ouder. Ik heb de truc van een goede vriendin van me. Ze vertelde me aan de telefoon dit weekend dat ze morgen een “half dagske” neemt op haar werk. Na weken voor de kinderen zorgen moet ik even voor mezelf zorgen, zo zei ze me, en ik ga eens lekker lunchen met een vriendin donderdag.
Zeker omdat het na een natte en sombere zomer deze week toch enkele dagen zonniger gaat worden, lijkt me dat een topidee. Er staan overal in het land nog terrasjes uit. Dus die tweede schooldag morgen, of de derde schooldag vrijdag, moet je jezelf misschien eens verwennen, en met een vriend of vriendin, of met je partner, eens lekker gaan lunchen.
De relatieve vrijheid van het schooljaar vieren met iets lekkers. Wat wandelen, wat shoppen, klinken op het leven, en eens op adem komen. Je hebt hard genoeg oppas gespeeld de voorbije tijd. Geniet van de zon, en van het leven! Smakelijk.
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer