Hoe kun je een croissant het best bewaren? Een slimme bakker zal zeggen: in je maag. Croissants zijn door hun subtiele structuur niet echt gemaakt om lang te bewaren. Ze verliezen snel hun smaak en crunchy gevoel. Croissants bewaren eigenlijk maar zes tot acht uur optimaal. En ze blijven min of meer OK, zo’n 16 tot 24 uur. En te redden zijn ze eigenlijk maar zo’n 36 uur.
De slimme truc om croissants binnen de 24 uur weer tot leven te brengen is om ze een drietal minuutjes in een oven van 180 graden op te warmen en vervolgens af te laten koelen. Dan zijn ze weer behoorlijk lekker.
En als je ze wilt bewaren dan moet je ze binnen de eerste uren nadat ze gebakken zijn in een (best luchtledig) plastic zakje in een doosje in de diepvriezer doen. Je kunt ze dan later rustig ontdooien wanneer je zin in een croissantje hebt. Vervolgens moet je ze op dezelfde manier opwarmen in een oven van 180 graden en dan laten afkoelen. Dan zijn ze best OK.
Maar het allerlekkerste zijn natuurlijk verse croissants. Een echt goede bakker maakt ze ook zelf vers klaar, elke dag opnieuw. En zeker in het weekend is er toch eigenlijk niks zo lekker als een oververs croissantje van de verse bakker. Geniet er maar van!
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer