Zo bewaar je een croissant best, en breng je hem weer tot leven

Hoe kun je een croissant het best bewaren? Een slimme bakker zal zeggen: in je maag. Croissants zijn door hun subtiele structuur niet echt gemaakt om lang te bewaren. Ze verliezen snel hun smaak en crunchy gevoel. Croissants bewaren eigenlijk maar zes tot acht uur optimaal. En ze blijven min of meer OK, zo’n 16 tot 24 uur. En te redden zijn ze eigenlijk maar zo’n 36 uur.

De slimme truc om croissants binnen de 24 uur weer tot leven te brengen is om ze een drietal minuutjes in een oven van 180 graden op te warmen en vervolgens af te laten koelen. Dan zijn ze weer behoorlijk lekker.

En als je ze wilt bewaren dan moet je ze binnen de eerste uren nadat ze gebakken zijn in een (best luchtledig) plastic zakje in een doosje in de diepvriezer doen. Je kunt ze dan later rustig ontdooien wanneer je zin in een croissantje hebt. Vervolgens moet je ze op dezelfde manier opwarmen in een oven van 180 graden en dan laten afkoelen. Dan zijn ze best OK.

Maar het allerlekkerste zijn natuurlijk verse croissants. Een echt goede bakker maakt ze ook zelf vers klaar, elke dag opnieuw. En zeker in het weekend is er toch eigenlijk niks zo lekker als een oververs croissantje van de verse bakker. Geniet er maar van!