Feestje vandaag, want ze is jarig: de heerlijke Beyoncé mag vandaag 38 kaarsjes uitblazen. Al is het maar de vraag of die kaarsjes op een slagroomtaart zullen staan. Want Beyoncé kan best freaky bezig zijn met haar gewicht en haar figuur. Ze ziet er dan ook prachtig uit. Maar dat gaat niet vanzelf. Ze moet er net als iedereen flink voor werken.
Om er weer strak uit te zien voor haar show op Coachella ging ze dit jaar weer aan de slag met haar vriend en persoonlijke trainer Marco Borges, de bedenker van het fameuze ‘22 Days Nutrition’-dieet. De essentie van dat dieet bestaat uit plantaardige voeding. Denk dus vooral aan peulvruchten, groenten, fruit, volle granen, zaden en noten. Vis en vlees eet ze tijdens dit dieet helemaal niet. Maar het belangrijkste is wel dat bewerkte voedingsmiddelen helemaal uit den boze zijn in dit intussen beroemde dieet. Dus uiteraard geen chips, koekjes of brood voor Beyoncé, en wellicht ook geen verjaardagstaart.
Lijnen is niet makkelijk. Voor niemand. Beyoncé is daar ook zeer open over. Wanneer ze op de weegschaal gaat staan en de cijfertjes zien er eens niet zo lekker uit, dan deelt ze dat ook met haar volgers. Op die manier wil ze iedereen tonen: ik ben dan wel een wereldster, maar ik ben ook maar een mens, en ik moet ook soms hard werken om mijn lijntje te behouden.
Er is wel eens kritiek gekomen op het “22 dagen-dieet”. Het zou te eenzijdig zijn. En vooral moeilijk vol te houden. Afvallen is één ding. Je lichaam preppen voor een belangrijk moment is begrijpelijk. Maar een gezonde levensstijl aannemen die je ook vol kunt houden is natuurlijk veel slimmer. Maar het feit dat ze pleit voor veel groenten en fruit, is sowieso bewonderenswaardig. En dat ze zo open is over haar strijd is ook knap.
Sowieso een gelukkige verjaardag, en zondig maar eens goed, Beyoncé!
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer