Zo dieet de ravissante Beyoncé

Feestje vandaag, want ze is jarig: de heerlijke Beyoncé mag vandaag 38 kaarsjes uitblazen. Al is het maar de vraag of die kaarsjes op een slagroomtaart zullen staan. Want Beyoncé kan best freaky bezig zijn met haar gewicht en haar figuur. Ze ziet er dan ook prachtig uit. Maar dat gaat niet vanzelf. Ze moet er net als iedereen flink voor werken.

Om er weer strak uit te zien voor haar show op Coachella ging ze dit jaar weer aan de slag  met haar vriend en persoonlijke trainer Marco Borges, de bedenker van het fameuze ‘22 Days Nutrition’-dieet. De essentie van dat dieet bestaat uit plantaardige voeding. Denk dus vooral aan peulvruchten, groenten, fruit, volle granen, zaden en noten. Vis en vlees eet ze tijdens dit dieet helemaal niet. Maar het belangrijkste is wel dat bewerkte voedingsmiddelen helemaal uit den boze zijn in dit intussen beroemde dieet. Dus uiteraard geen chips, koekjes of brood voor Beyoncé, en wellicht ook geen verjaardagstaart.

Lijnen is niet makkelijk. Voor niemand. Beyoncé is daar ook zeer open over. Wanneer ze op de weegschaal gaat staan en de cijfertjes zien er eens niet zo lekker uit, dan deelt ze dat ook met haar volgers. Op die manier wil ze iedereen tonen: ik ben dan wel een wereldster, maar ik ben ook maar een mens, en ik moet ook soms hard werken om mijn lijntje te behouden.

Er is wel eens kritiek gekomen op het “22 dagen-dieet”. Het zou te eenzijdig zijn. En vooral moeilijk vol te houden. Afvallen is één ding. Je lichaam preppen voor een belangrijk moment is begrijpelijk. Maar een gezonde levensstijl aannemen die je ook vol kunt houden is natuurlijk veel slimmer. Maar het feit dat ze pleit voor veel groenten en fruit, is sowieso bewonderenswaardig. En dat ze zo open is over haar strijd is ook knap.

Sowieso een gelukkige verjaardag, en zondig maar eens goed, Beyoncé!