Zo doe ik dat: gisteren pizza gegeten van mijn favoriete Italiaan
Nieuws

Zo doe ik dat: gisteren pizza gegeten van mijn favoriete Italiaan

Na drukke dagen vind ik het vaak leuk om snel iets lekkers te gaan eten in Trattoria 2000. Dat is de Italiaan hier vlak om de hoek, in Keerbergen. Bijna altijd krijgen wij diezelfde laatste tafel achteraan in de hoek. We worden in onze favoriete Italiaan altijd met een kus en een knuffel ontvangen. Ze kennen er mijn favoriete witte en rode wijn. Antonella, de gastvrouw gaat als een wervelwind door de zaal, en haar broer Andrea staat met z’n team in de keuken. Het is een beetje thuiskomen.

Trattoria 2000 is nu dicht. Natuurlijk. Alle restaurants zijn vandaag gesloten door het corona-virus. Maar ze lieten hun klanten wel weten dat er voortaan een take away service wordt aangeboden. Je kunt er dus gewoon je gerechten afhalen, net als in vele andere restaurants in ons land.

Dus nadat ik gisteren m’n tweede programma van de dag had gepresenteerd (ik maak voortaan ook het programma #samentegencorona tussen 6 en 7 uur ’s avonds op Joe) heb ik meteen gebeld naar Antonella om 2 pizza’s te bestellen. Ik had in de garage van Joe al een briefje van 50 euro in de koffer van mijn auto gelegd, en toen ik twintig minuten later op de parking van Trattoria arriveerde heeft Antonella de twee pizza’s in de auto gezet, mijn vijftig euro meegenomen en twintig euro wisselgeld achtergelaten.

Makkelijk! En lekker. Met een flesje wijn erbij hebben we gezellig met z’n tweetjes de lekkere pizza’s opgegeten. Ik vond het echt makkelijk. En ik ga de komende dagen nog vaker eten afhalen op deze manier, bij verschillende restaurants in de buurt. Het is makkelijk en veilig en je steunt op die manier de plaatselijke horeca die het sowieso niet makkelijk heeft.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer