Zo doe ik dat: gisteren pizza gegeten van mijn favoriete Italiaan
Nieuws

Zo doe ik dat: gisteren pizza gegeten van mijn favoriete Italiaan

Na drukke dagen vind ik het vaak leuk om snel iets lekkers te gaan eten in Trattoria 2000. Dat is de Italiaan hier vlak om de hoek, in Keerbergen. Bijna altijd krijgen wij diezelfde laatste tafel achteraan in de hoek. We worden in onze favoriete Italiaan altijd met een kus en een knuffel ontvangen. Ze kennen er mijn favoriete witte en rode wijn. Antonella, de gastvrouw gaat als een wervelwind door de zaal, en haar broer Andrea staat met z’n team in de keuken. Het is een beetje thuiskomen.

Trattoria 2000 is nu dicht. Natuurlijk. Alle restaurants zijn vandaag gesloten door het corona-virus. Maar ze lieten hun klanten wel weten dat er voortaan een take away service wordt aangeboden. Je kunt er dus gewoon je gerechten afhalen, net als in vele andere restaurants in ons land.

Dus nadat ik gisteren m’n tweede programma van de dag had gepresenteerd (ik maak voortaan ook het programma #samentegencorona tussen 6 en 7 uur ’s avonds op Joe) heb ik meteen gebeld naar Antonella om 2 pizza’s te bestellen. Ik had in de garage van Joe al een briefje van 50 euro in de koffer van mijn auto gelegd, en toen ik twintig minuten later op de parking van Trattoria arriveerde heeft Antonella de twee pizza’s in de auto gezet, mijn vijftig euro meegenomen en twintig euro wisselgeld achtergelaten.

Makkelijk! En lekker. Met een flesje wijn erbij hebben we gezellig met z’n tweetjes de lekkere pizza’s opgegeten. Ik vond het echt makkelijk. En ik ga de komende dagen nog vaker eten afhalen op deze manier, bij verschillende restaurants in de buurt. Het is makkelijk en veilig en je steunt op die manier de plaatselijke horeca die het sowieso niet makkelijk heeft.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer