Zo doe ik dat: gisteren pizza gegeten van mijn favoriete Italiaan

Na drukke dagen vind ik het vaak leuk om snel iets lekkers te gaan eten in Trattoria 2000. Dat is de Italiaan hier vlak om de hoek, in Keerbergen. Bijna altijd krijgen wij diezelfde laatste tafel achteraan in de hoek. We worden in onze favoriete Italiaan altijd met een kus en een knuffel ontvangen. Ze kennen er mijn favoriete witte en rode wijn. Antonella, de gastvrouw gaat als een wervelwind door de zaal, en haar broer Andrea staat met z’n team in de keuken. Het is een beetje thuiskomen.

Trattoria 2000 is nu dicht. Natuurlijk. Alle restaurants zijn vandaag gesloten door het corona-virus. Maar ze lieten hun klanten wel weten dat er voortaan een take away service wordt aangeboden. Je kunt er dus gewoon je gerechten afhalen, net als in vele andere restaurants in ons land.

Dus nadat ik gisteren m’n tweede programma van de dag had gepresenteerd (ik maak voortaan ook het programma #samentegencorona tussen 6 en 7 uur ’s avonds op Joe) heb ik meteen gebeld naar Antonella om 2 pizza’s te bestellen. Ik had in de garage van Joe al een briefje van 50 euro in de koffer van mijn auto gelegd, en toen ik twintig minuten later op de parking van Trattoria arriveerde heeft Antonella de twee pizza’s in de auto gezet, mijn vijftig euro meegenomen en twintig euro wisselgeld achtergelaten.

Makkelijk! En lekker. Met een flesje wijn erbij hebben we gezellig met z’n tweetjes de lekkere pizza’s opgegeten. Ik vond het echt makkelijk. En ik ga de komende dagen nog vaker eten afhalen op deze manier, bij verschillende restaurants in de buurt. Het is makkelijk en veilig en je steunt op die manier de plaatselijke horeca die het sowieso niet makkelijk heeft.