Zo easy, burgers bakken zonder boter of olie!
Nieuws

Zo easy, burgers bakken zonder boter of olie!

We zijn hier een klein beetje op ons gewicht aan het letten, en zeker tijdens de week. En daarom eten we wat gezonder, maar nog steeds lekker. Groentjes met wat vis, vlees of een vegetarisch alternatief. Vandaag is dat gestoofde prei (met een lepeltje magere kwark en wat kurkuma) en magere hamburgers van kippengehakt.

Wanneer je de burgers in de pan bakt heb je altijd wat vetstof nodig, en dat proberen we nu zo’n beetje te vermijden. Maar wist je dat je hamburgers ook makkelijk in een hete oven kunt bereiden. Kip moet uiteraard wel uitgebakken zijn, maar je wilt het vlees ook niet te droog bakken. Daarom is een kerntemperatuurmeter ideaal.

Ik heb deze burgers in de oven op 160 graden gebakken op wat bakpapier, en ik heb er de kerntemperatuurmeter ingestoken. Ik heb de burgers gegaard tot een kerntemperatuur van 72 graden. Dat is voor kip een perfecte temperatuur. De burgers waren lekker gaar, maar ook nog sappig. En dat zonder toegevoegde vetstof.

In mijn oven van V-ZUG zit een kerntemperatuurmeter ingebouwd, dat is super handig. Maar ook als je die niet hebt, zo’n metertje kun je in elke keukenwinkel kopen en kost niet veel. Maar het is een superhandig ding! En je hebt voor burgers al geen vetstof nodig.

Gerelateerde nieuwsberichten

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer