We zijn hier een klein beetje op ons gewicht aan het letten, en zeker tijdens de week. En daarom eten we wat gezonder, maar nog steeds lekker. Groentjes met wat vis, vlees of een vegetarisch alternatief. Vandaag is dat gestoofde prei (met een lepeltje magere kwark en wat kurkuma) en magere hamburgers van kippengehakt.
Wanneer je de burgers in de pan bakt heb je altijd wat vetstof nodig, en dat proberen we nu zo’n beetje te vermijden. Maar wist je dat je hamburgers ook makkelijk in een hete oven kunt bereiden. Kip moet uiteraard wel uitgebakken zijn, maar je wilt het vlees ook niet te droog bakken. Daarom is een kerntemperatuurmeter ideaal.
Ik heb deze burgers in de oven op 160 graden gebakken op wat bakpapier, en ik heb er de kerntemperatuurmeter ingestoken. Ik heb de burgers gegaard tot een kerntemperatuur van 72 graden. Dat is voor kip een perfecte temperatuur. De burgers waren lekker gaar, maar ook nog sappig. En dat zonder toegevoegde vetstof.
In mijn oven van V-ZUG zit een kerntemperatuurmeter ingebouwd, dat is super handig. Maar ook als je die niet hebt, zo’n metertje kun je in elke keukenwinkel kopen en kost niet veel. Maar het is een superhandig ding! En je hebt voor burgers al geen vetstof nodig.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer