Zo gaat het met de gezondheid van onze lieve Gilbert
Nieuws

Zo gaat het met de gezondheid van onze lieve Gilbert

Omdat jullie er massaal om vragen wil ik uiteraard nog eens een kleine update geven over de gezondheid van onze liefste Gilbert. Er is niet ontzettend veel nieuws. In elk geval is hij veel beter dan een week geleden. Hij wandelt soms rond, hij eet soms wat, hij drinkt water, hij gaat op de kattenbak. Dat is allemaal positief nieuws. Vandaag zijn we niet meer zo bezorgd dat we hem elk moment kwijt zouden kunnen spelen. Hij heeft toch weer een tweede adem gevonden, onze kleine kampioen. We durven zelf ook weer te leven zonder de angst dat elke dag zijn laatste kan zijn, ook al weet je dat nooit helemaal zeker in het leven. Ook niet in een kattenleven.

Ook al zijn we wat geruster dan vorig weekend en gematigd positief, we zijn ook wel realistischer geworden. Voorlopig lijken de cortisone en de extra medicijnen wel te werken. Maar Gilbert is een oude kat geworden, en hij is ook nog altijd heel zwak. Eigenlijk slaapt hij vooral en soms maakt hij een beetje tijd om te knuffelen. Maar ook dat wordt altijd een beetje minder. We geven hem alle tijd en alle liefde, en we merken dat hij op dit moment ook niet aan het lijden is of pijn heeft. Dus we genieten van alle tijd die we samen nog hebben. Dus al bij al gaat het toch goed met Gilbert.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer

Waar komen donuts precies vandaan?

Waar komen donuts precies vandaan?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer