Oh, dank je voor de vele tips. Iedereen heeft wel een andere manier om savooikool te maken. Ik zal je even uitleggen hoe ik de kool vanavond gemaakt heb, want ze was echt heerlijk.
Ik heb eerst de harde steel uit de savooikool gesneden, en de blaadjes losgemaakt. Vervolgens heb ik de nerven er uit gesneden. Daarna heb ik de kool in reepjes gesneden en die dan drie minuten op 120 graden gestoomd. In een wok heb ik vervolgens wat boter gedaan en op een stevig vuur de savooi nog aangebakken. Ik heb er wat peper en zout bijgedaan en wat chilivlokken, en uiteindelijk twee stevige eetlepels Philadelphia Light.
Het resultaat was echt zeer lekker! Met een mooie boerenworst bij van de slager, wat gebakken krieltjes en een mooie lepel pittige mosterd, was dit echt een heerlijke winterse maaltijd. Dikke merci voor alle fijne tips. We hebben genoten!
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer