Zo heb ik mijn savooikool gemaakt… zalig!!!

Oh, dank je voor de vele tips. Iedereen heeft wel een andere manier om savooikool te maken. Ik zal je even uitleggen hoe ik de kool vanavond gemaakt heb, want ze was echt heerlijk.

Ik heb eerst de harde steel uit de savooikool gesneden, en de blaadjes losgemaakt. Vervolgens heb ik de nerven er uit gesneden. Daarna heb ik de kool in reepjes gesneden en die dan drie minuten op 120 graden gestoomd. In een wok heb ik vervolgens wat boter gedaan en op een stevig vuur de savooi nog aangebakken. Ik heb er wat peper en zout bijgedaan en wat chilivlokken, en uiteindelijk twee stevige eetlepels Philadelphia Light.

Het resultaat was echt zeer lekker! Met een mooie boerenworst bij van de slager, wat gebakken krieltjes en een mooie lepel pittige mosterd, was dit echt een heerlijke winterse maaltijd. Dikke merci voor alle fijne tips. We hebben genoten!