Nieuws

Zo kun je kÜrt rogiers doodziek maken

Anke is er niet meer in de ochtend. Ze is aan het bevallen. Enfin, dat is ze van plan, één van de komende dagen. Na de zomer, ergens in augustus, of begin september is ze terug. Even op de tanden bijten dus, voor de hardcore fans. Maar ik heb met Kürt een prima vervanger gekregen. Geen onbekende ook, want we presenteerden ooit al jaren samen op Qmusic “Ornelis en Rogiers”.

Wanneer je elkaar zo lang kent, dan weet je dingen van elkaar die een ander niet weet. En ik weet één ding zeker. Kürt kun je echt doodziek maken door hem ajuin te serveren. We hebben in het verleden al eens samen in een vliegende studio gehangen, ook in een draaiende, en we hebben een immense wandeltocht gedaan van Oostende naar Hasselt. En we logeerden ook eens twee weken lang bij luisteraars thuis. En ik wist: als er ook maar een beetje ui in een gerecht zit, zelfs in een soep of een sausje, dan heeft Kürt prijs. Dan wordt hij meteen erg ziek.

Vervelend natuurlijk: want ui is wat mij betreft misschien wel het belangrijkste ingrediënt in mijn keuken. Bijna bij elk gerecht is het voor mij de basis, het bindt smaken en maakt je gerecht lekker rond. Het is dan ook een hele uitdaging om voor Kürt te koken, maar z’n vrouw Els, die echt goed kan koken, is het al helemaal gewend om ui te omzeilen.

Maar u bent gewaarschuwd, wanneer Kürt komt dineren: geen ui op het menu! Tenzij je mijn ochtendmaatje saboteren wil. Maar dan krijg je wel met mij te maken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer