Nieuws

Zo kun je kÜrt rogiers doodziek maken

Anke is er niet meer in de ochtend. Ze is aan het bevallen. Enfin, dat is ze van plan, één van de komende dagen. Na de zomer, ergens in augustus, of begin september is ze terug. Even op de tanden bijten dus, voor de hardcore fans. Maar ik heb met Kürt een prima vervanger gekregen. Geen onbekende ook, want we presenteerden ooit al jaren samen op Qmusic “Ornelis en Rogiers”.

Wanneer je elkaar zo lang kent, dan weet je dingen van elkaar die een ander niet weet. En ik weet één ding zeker. Kürt kun je echt doodziek maken door hem ajuin te serveren. We hebben in het verleden al eens samen in een vliegende studio gehangen, ook in een draaiende, en we hebben een immense wandeltocht gedaan van Oostende naar Hasselt. En we logeerden ook eens twee weken lang bij luisteraars thuis. En ik wist: als er ook maar een beetje ui in een gerecht zit, zelfs in een soep of een sausje, dan heeft Kürt prijs. Dan wordt hij meteen erg ziek.

Vervelend natuurlijk: want ui is wat mij betreft misschien wel het belangrijkste ingrediënt in mijn keuken. Bijna bij elk gerecht is het voor mij de basis, het bindt smaken en maakt je gerecht lekker rond. Het is dan ook een hele uitdaging om voor Kürt te koken, maar z’n vrouw Els, die echt goed kan koken, is het al helemaal gewend om ui te omzeilen.

Maar u bent gewaarschuwd, wanneer Kürt komt dineren: geen ui op het menu! Tenzij je mijn ochtendmaatje saboteren wil. Maar dan krijg je wel met mij te maken.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer