Zo pakt Deliveroo de corona-crisis aan

Nu alle restaurants en brasserieën drie weken lang de deur moeten sluiten blijven de restaurateurs niet bij de pakken zitten. Veel chefs zoeken nu creatieve oplossingen en bieden de komende dagen take away menu’s aan. Ik ga jullie snel een overzichtje bezorgen van de vele initiatieven in het land.

Voor restaurants in de steden die nu al samenwerken met bezorgdiensten als Deliveroo is dat iets evidenter dan voor restaurants op het platteland. Zij weten al hoe ze maaltijden bij hun klanten thuis moeten laten bezorgen.

Ik vroeg deze middag daarom even aan Rodolphe Van Nuffel, de head of corporate affairs hoe Deliveroo met deze crisis omgaat.

Rodolphe vertelde me dat ze bij Deliveroo op dit moment alle mogelijke inspanningen doen om hun klanten en de restaurants waarmee ze samenwerken optimaal te helpen.

“Momenteel is onze focus om restaurants te helpen en onze riders veilig te houden. We hebben daarom verschillende maatregelen getroffen: we zorgen voor de mogelijkheid van een contactloze levering tussen de chef, de koerier en de klant. Door te klikken op de corona-knop kunnen klanten aangeven dat ze geen rechtstreeks contact wensen met de bezorger. We werken aan een Rider fonds dat koeriers zal helpen als ze niet meer kunnen werken. En we rollen de afhaaloptie nationaal uit in de steden waar we actief zijn. Verder gaan we de restaurants helpen om in te spelen op de vraag en hun klanten informeren dat ze nog blijven koken. Redden doen we natuurlijk niet, maar als een chef op deze manier aan het werk kan blijven is dat al één iemand minder die zonder job zit, en hun stocks moeten ook niet weggegooid worden. Dit worden uiteraard moeilijke tijden, maar we proberen te helpen waar we kunnen.”

Blijf de horeca steunen. Haal je lekkere maaltijden gewoon af of laat ze bezorgen door de Deliveroo’s van deze wereld. Rechtstreeks contact kun je makkelijk vermijden, en dan is er werkelijk nul risico om besmet te raken. Doe het gewoon! Probeer zo veilig mogelijk te leven en met deze moeilijke situatie om te gaan, maar blijf ook goed en lekker eten, en genieten van het leven en van je huisgenoten.