Nu alle restaurants en brasserieën drie weken lang de deur moeten sluiten blijven de restaurateurs niet bij de pakken zitten. Veel chefs zoeken nu creatieve oplossingen en bieden de komende dagen take away menu’s aan. Ik ga jullie snel een overzichtje bezorgen van de vele initiatieven in het land.
Voor restaurants in de steden die nu al samenwerken met bezorgdiensten als Deliveroo is dat iets evidenter dan voor restaurants op het platteland. Zij weten al hoe ze maaltijden bij hun klanten thuis moeten laten bezorgen.
Ik vroeg deze middag daarom even aan Rodolphe Van Nuffel, de head of corporate affairs hoe Deliveroo met deze crisis omgaat.
Rodolphe vertelde me dat ze bij Deliveroo op dit moment alle mogelijke inspanningen doen om hun klanten en de restaurants waarmee ze samenwerken optimaal te helpen.
“Momenteel is onze focus om restaurants te helpen en onze riders veilig te houden. We hebben daarom verschillende maatregelen getroffen: we zorgen voor de mogelijkheid van een contactloze levering tussen de chef, de koerier en de klant. Door te klikken op de corona-knop kunnen klanten aangeven dat ze geen rechtstreeks contact wensen met de bezorger. We werken aan een Rider fonds dat koeriers zal helpen als ze niet meer kunnen werken. En we rollen de afhaaloptie nationaal uit in de steden waar we actief zijn. Verder gaan we de restaurants helpen om in te spelen op de vraag en hun klanten informeren dat ze nog blijven koken. Redden doen we natuurlijk niet, maar als een chef op deze manier aan het werk kan blijven is dat al één iemand minder die zonder job zit, en hun stocks moeten ook niet weggegooid worden. Dit worden uiteraard moeilijke tijden, maar we proberen te helpen waar we kunnen.”
Blijf de horeca steunen. Haal je lekkere maaltijden gewoon af of laat ze bezorgen door de Deliveroo’s van deze wereld. Rechtstreeks contact kun je makkelijk vermijden, en dan is er werkelijk nul risico om besmet te raken. Doe het gewoon! Probeer zo veilig mogelijk te leven en met deze moeilijke situatie om te gaan, maar blijf ook goed en lekker eten, en genieten van het leven en van je huisgenoten.
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer