Zo pakt Deliveroo de corona-crisis aan
Nieuws

Zo pakt Deliveroo de corona-crisis aan

Nu alle restaurants en brasserieën drie weken lang de deur moeten sluiten blijven de restaurateurs niet bij de pakken zitten. Veel chefs zoeken nu creatieve oplossingen en bieden de komende dagen take away menu’s aan. Ik ga jullie snel een overzichtje bezorgen van de vele initiatieven in het land.

Voor restaurants in de steden die nu al samenwerken met bezorgdiensten als Deliveroo is dat iets evidenter dan voor restaurants op het platteland. Zij weten al hoe ze maaltijden bij hun klanten thuis moeten laten bezorgen.

Ik vroeg deze middag daarom even aan Rodolphe Van Nuffel, de head of corporate affairs hoe Deliveroo met deze crisis omgaat.

Rodolphe vertelde me dat ze bij Deliveroo op dit moment alle mogelijke inspanningen doen om hun klanten en de restaurants waarmee ze samenwerken optimaal te helpen.

“Momenteel is onze focus om restaurants te helpen en onze riders veilig te houden. We hebben daarom verschillende maatregelen getroffen: we zorgen voor de mogelijkheid van een contactloze levering tussen de chef, de koerier en de klant. Door te klikken op de corona-knop kunnen klanten aangeven dat ze geen rechtstreeks contact wensen met de bezorger. We werken aan een Rider fonds dat koeriers zal helpen als ze niet meer kunnen werken. En we rollen de afhaaloptie nationaal uit in de steden waar we actief zijn. Verder gaan we de restaurants helpen om in te spelen op de vraag en hun klanten informeren dat ze nog blijven koken. Redden doen we natuurlijk niet, maar als een chef op deze manier aan het werk kan blijven is dat al één iemand minder die zonder job zit, en hun stocks moeten ook niet weggegooid worden. Dit worden uiteraard moeilijke tijden, maar we proberen te helpen waar we kunnen.”

Blijf de horeca steunen. Haal je lekkere maaltijden gewoon af of laat ze bezorgen door de Deliveroo’s van deze wereld. Rechtstreeks contact kun je makkelijk vermijden, en dan is er werkelijk nul risico om besmet te raken. Doe het gewoon! Probeer zo veilig mogelijk te leven en met deze moeilijke situatie om te gaan, maar blijf ook goed en lekker eten, en genieten van het leven en van je huisgenoten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer