Zo skattig! Zalige koffiemokken voor kattenmensen!!

Als je net als ik een kattenliefhebber bent, dan moet ik jou het werk van Veronique Puts toch eens aanbevelen. Veronique is één van mijn allerliefste vriendinnen. Ze is altijd attent, lief, gevat, slim, grappig, en ze is dan ook nog eens de vrouw van één van mijn allerbeste vrienden, Geert Hoste. We beleefden in tijden zonder corona al zo vaak heerlijke avonden samen met ons vieren, en die tijden komen sowieso terug. Dan gaan we weer samen koken, eten, flesjes opentrekken en klinken op het leven en de vriendschap.

Eén van de dingen waar we heel graag over kletsen is onze grote liefde voor katten. Veronique is een onwaarschijnlijk gepassioneerde kattenvrouw, die de prachtigste columns (onder andere in Dag Allemaal) en boeken schrijft (zowel voor volwassenen als voor kinderen) over haar sloebers van poezen, en die er ook nog eens super vrolijke illustraties bij maakt. Veronique is echt een heel lieve kattenkunstenaar.

Met miauwkes.be heeft Veronique ook een hele mooie site waar je al haar poezenverhalen terug kunt vinden. En in de “skattigste webshop” kun je ook hele mooie kattencadeaus voor vrienden of voor jezelf kopen. Artprints, spaarpotten, kalenders, wenskaarten, boeken, je vindt het er allemaal. Super leuke spullen en zeer kwalitatief afgewerkt.

Maar wat ik zelf echt de allerleukste hebbedingetjes vind op miauwkes, zijn de “koffiebekers“. Veronique is eigenlijk een Nederlandse, en daar noemen ze “mokken” dus “bekers”. Veronique maakte in de lente van dit jaar een reeks prachtige tekeningen van haar twee katten, Pernod en Cootje, genaamd ‘De Heldencollectie 2020’, en die staan nu dus op zes verschillende bekers. 

Elke beker is een schattig kunstobject. Veronique plaatste de tekeningen zorgvuldig zodat elke beker van alle kanten boeiend is om te zien. Het gekleurde glazuur op het oor en aan de binnenkant van de bekers geeft de details in de tekening extra nadruk.

Het zijn werkelijk topcadeaus voor kattenliefhebbers, in deze barre tijden. Je kunt ze online bestellen en opsturen naar vrienden of familieleden die houden van  poezen, en die wel eens een geschenkje verdienen. Voor hun verjaardag, of voor een bijzondere feestdag. Of gewoon zomaar, omdat je in deze rare lockdown-tijden mensen gewoon eens wilt verrassen? Of je kunt ze ook gewoon lekker voor jezelf kopen.

Wij hebben de mokken al een tijdje in huis, en ze zijn gewoon heerlijk om uit te drinken en om naar te kijken! En gasten gaan spontaan glimlachen wanneer ze bij ons op de koffie komen, en hun bakje troost uit deze mooie mok, of noem het gerust “beker” van miauwkes te drinken krijgen.

Ga gerust eens kijken op de mooie Miauwkes Shop .