Zo vier ik zelf Valentijn
Nieuws

Zo vier ik zelf Valentijn

Yup, het moest er van komen. Nadat ik tien dagen lang BV’s de romantische pieren uit de neus vroeg over Valentijn, moest ik zelf ook wel even vertellen hoe wij dit feest van de liefde precies gaan vieren vandaag. Met veel werken sowieso al…

Want vandaag zijn we op Joe namelijk al sinds zes uur deze ochtend tot vier uur in de namiddag de “Openingsdans Top 100” aan het presenteren. Heel veel mooie liedjes dus, doorspekt met romantische verhalen maar ook met veel huwelijksbloopers. Niet te geloven wat er allemaal fout kan gaan op een trouwfeest. Je kunt via deze link meeluisteren als je dat wil. Het is erg gezellig.

En na vier uur zal ik behoorlijk pompaf naar huis rijden voor een Valentijnsavondje. Wat wij in elk geval niet gaan doen is op restaurant gaan. Ik heb veel respect voor alle harde werkers in de horeca, en ik steun ze natuurlijk volop, maar vanavond blijven wij thuis. En het is zo’n beetje een traditie intussen om op Valentijn, maar ook op onze verjaardagen hetzelfde “culinaire ritueel” te laten plaatsvinden…

We beginnen met een flesje champagne Laurent Perrier Rosé. Ik snij dan wat krieltjes in plakjes en stoom die beetgaar in de stoomoven en laat ze afkoelen. En dan openen we een blikje Royal Belgian Caviar dat we samen met de krieltjes en wat zure room traag en uiterst genietend leeglepelen.

En na de aardappeltjes met kaviaar voorzie ik een lekker noten- en rozijnenbroodje van bij de warme bakker en eten we lekkere kazen met een goed glas rode wijn bij. Ik denk dat ik vanavond een Calon Ségur ga openen, een Saint Estephe met op het etiket een hartje. Eerlijk: de wijn is gewoon erg goed, en het hartje, ach, waarom ook niet? Een beetje romantiek kan toch geen kwaad.

En voor de rest denk ik dat we gewoon met de gashaard aan, en de kat aan onze voeten wat gaan Netflixen. Meer moet dat toch niet zijn? Geniet van jullie avond!

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer