Zo vier ik zelf Valentijn

Yup, het moest er van komen. Nadat ik tien dagen lang BV’s de romantische pieren uit de neus vroeg over Valentijn, moest ik zelf ook wel even vertellen hoe wij dit feest van de liefde precies gaan vieren vandaag. Met veel werken sowieso al…

Want vandaag zijn we op Joe namelijk al sinds zes uur deze ochtend tot vier uur in de namiddag de “Openingsdans Top 100” aan het presenteren. Heel veel mooie liedjes dus, doorspekt met romantische verhalen maar ook met veel huwelijksbloopers. Niet te geloven wat er allemaal fout kan gaan op een trouwfeest. Je kunt via deze link meeluisteren als je dat wil. Het is erg gezellig.

En na vier uur zal ik behoorlijk pompaf naar huis rijden voor een Valentijnsavondje. Wat wij in elk geval niet gaan doen is op restaurant gaan. Ik heb veel respect voor alle harde werkers in de horeca, en ik steun ze natuurlijk volop, maar vanavond blijven wij thuis. En het is zo’n beetje een traditie intussen om op Valentijn, maar ook op onze verjaardagen hetzelfde “culinaire ritueel” te laten plaatsvinden…

We beginnen met een flesje champagne Laurent Perrier Rosé. Ik snij dan wat krieltjes in plakjes en stoom die beetgaar in de stoomoven en laat ze afkoelen. En dan openen we een blikje Royal Belgian Caviar dat we samen met de krieltjes en wat zure room traag en uiterst genietend leeglepelen.

En na de aardappeltjes met kaviaar voorzie ik een lekker noten- en rozijnenbroodje van bij de warme bakker en eten we lekkere kazen met een goed glas rode wijn bij. Ik denk dat ik vanavond een Calon Ségur ga openen, een Saint Estephe met op het etiket een hartje. Eerlijk: de wijn is gewoon erg goed, en het hartje, ach, waarom ook niet? Een beetje romantiek kan toch geen kwaad.

En voor de rest denk ik dat we gewoon met de gashaard aan, en de kat aan onze voeten wat gaan Netflixen. Meer moet dat toch niet zijn? Geniet van jullie avond!