Yup, het moest er van komen. Nadat ik tien dagen lang BV’s de romantische pieren uit de neus vroeg over Valentijn, moest ik zelf ook wel even vertellen hoe wij dit feest van de liefde precies gaan vieren vandaag. Met veel werken sowieso al…
Want vandaag zijn we op Joe namelijk al sinds zes uur deze ochtend tot vier uur in de namiddag de “Openingsdans Top 100” aan het presenteren. Heel veel mooie liedjes dus, doorspekt met romantische verhalen maar ook met veel huwelijksbloopers. Niet te geloven wat er allemaal fout kan gaan op een trouwfeest. Je kunt via deze link meeluisteren als je dat wil. Het is erg gezellig.
En na vier uur zal ik behoorlijk pompaf naar huis rijden voor een Valentijnsavondje. Wat wij in elk geval niet gaan doen is op restaurant gaan. Ik heb veel respect voor alle harde werkers in de horeca, en ik steun ze natuurlijk volop, maar vanavond blijven wij thuis. En het is zo’n beetje een traditie intussen om op Valentijn, maar ook op onze verjaardagen hetzelfde “culinaire ritueel” te laten plaatsvinden…
We beginnen met een flesje champagne Laurent Perrier Rosé. Ik snij dan wat krieltjes in plakjes en stoom die beetgaar in de stoomoven en laat ze afkoelen. En dan openen we een blikje Royal Belgian Caviar dat we samen met de krieltjes en wat zure room traag en uiterst genietend leeglepelen.
En na de aardappeltjes met kaviaar voorzie ik een lekker noten- en rozijnenbroodje van bij de warme bakker en eten we lekkere kazen met een goed glas rode wijn bij. Ik denk dat ik vanavond een Calon Ségur ga openen, een Saint Estephe met op het etiket een hartje. Eerlijk: de wijn is gewoon erg goed, en het hartje, ach, waarom ook niet? Een beetje romantiek kan toch geen kwaad.
En voor de rest denk ik dat we gewoon met de gashaard aan, en de kat aan onze voeten wat gaan Netflixen. Meer moet dat toch niet zijn? Geniet van jullie avond!
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer