Zo vier ik zelf Valentijn
Nieuws

Zo vier ik zelf Valentijn

Yup, het moest er van komen. Nadat ik tien dagen lang BV’s de romantische pieren uit de neus vroeg over Valentijn, moest ik zelf ook wel even vertellen hoe wij dit feest van de liefde precies gaan vieren vandaag. Met veel werken sowieso al…

Want vandaag zijn we op Joe namelijk al sinds zes uur deze ochtend tot vier uur in de namiddag de “Openingsdans Top 100” aan het presenteren. Heel veel mooie liedjes dus, doorspekt met romantische verhalen maar ook met veel huwelijksbloopers. Niet te geloven wat er allemaal fout kan gaan op een trouwfeest. Je kunt via deze link meeluisteren als je dat wil. Het is erg gezellig.

En na vier uur zal ik behoorlijk pompaf naar huis rijden voor een Valentijnsavondje. Wat wij in elk geval niet gaan doen is op restaurant gaan. Ik heb veel respect voor alle harde werkers in de horeca, en ik steun ze natuurlijk volop, maar vanavond blijven wij thuis. En het is zo’n beetje een traditie intussen om op Valentijn, maar ook op onze verjaardagen hetzelfde “culinaire ritueel” te laten plaatsvinden…

We beginnen met een flesje champagne Laurent Perrier Rosé. Ik snij dan wat krieltjes in plakjes en stoom die beetgaar in de stoomoven en laat ze afkoelen. En dan openen we een blikje Royal Belgian Caviar dat we samen met de krieltjes en wat zure room traag en uiterst genietend leeglepelen.

En na de aardappeltjes met kaviaar voorzie ik een lekker noten- en rozijnenbroodje van bij de warme bakker en eten we lekkere kazen met een goed glas rode wijn bij. Ik denk dat ik vanavond een Calon Ségur ga openen, een Saint Estephe met op het etiket een hartje. Eerlijk: de wijn is gewoon erg goed, en het hartje, ach, waarom ook niet? Een beetje romantiek kan toch geen kwaad.

En voor de rest denk ik dat we gewoon met de gashaard aan, en de kat aan onze voeten wat gaan Netflixen. Meer moet dat toch niet zijn? Geniet van jullie avond!

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer