Zo vier ik zelf Valentijn
Nieuws

Zo vier ik zelf Valentijn

Yup, het moest er van komen. Nadat ik tien dagen lang BV’s de romantische pieren uit de neus vroeg over Valentijn, moest ik zelf ook wel even vertellen hoe wij dit feest van de liefde precies gaan vieren vandaag. Met veel werken sowieso al…

Want vandaag zijn we op Joe namelijk al sinds zes uur deze ochtend tot vier uur in de namiddag de “Openingsdans Top 100” aan het presenteren. Heel veel mooie liedjes dus, doorspekt met romantische verhalen maar ook met veel huwelijksbloopers. Niet te geloven wat er allemaal fout kan gaan op een trouwfeest. Je kunt via deze link meeluisteren als je dat wil. Het is erg gezellig.

En na vier uur zal ik behoorlijk pompaf naar huis rijden voor een Valentijnsavondje. Wat wij in elk geval niet gaan doen is op restaurant gaan. Ik heb veel respect voor alle harde werkers in de horeca, en ik steun ze natuurlijk volop, maar vanavond blijven wij thuis. En het is zo’n beetje een traditie intussen om op Valentijn, maar ook op onze verjaardagen hetzelfde “culinaire ritueel” te laten plaatsvinden…

We beginnen met een flesje champagne Laurent Perrier Rosé. Ik snij dan wat krieltjes in plakjes en stoom die beetgaar in de stoomoven en laat ze afkoelen. En dan openen we een blikje Royal Belgian Caviar dat we samen met de krieltjes en wat zure room traag en uiterst genietend leeglepelen.

En na de aardappeltjes met kaviaar voorzie ik een lekker noten- en rozijnenbroodje van bij de warme bakker en eten we lekkere kazen met een goed glas rode wijn bij. Ik denk dat ik vanavond een Calon Ségur ga openen, een Saint Estephe met op het etiket een hartje. Eerlijk: de wijn is gewoon erg goed, en het hartje, ach, waarom ook niet? Een beetje romantiek kan toch geen kwaad.

En voor de rest denk ik dat we gewoon met de gashaard aan, en de kat aan onze voeten wat gaan Netflixen. Meer moet dat toch niet zijn? Geniet van jullie avond!

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer