Zo vieren Kürt Rogiers & z'n vrouw Els Valentijn!
Nieuws

Zo vieren Kürt Rogiers & z’n vrouw Els Valentijn!

Het is zo fijn en bijzonder om deze Valentijnsreeks op Would Be Chef te mogen starten met een babbel met mijn goede vrienden Kürt Rogiers en z’n geweldige vrouw Els. Ik heb natuurlijk jarenlang een ochtendshow met Kürt gepresenteerd, en we zijn sinds die tijd beste maten gebleven.

Kürt heeft met Els een vrouw uit de duizend, super attent en lief, behoorlijk down to earth, en dan nog eens een prima kok ook. Ze doet er altijd wat (vals) bescheiden over, maar we zijn al vaak bij hen thuis gaan eten, en het is altijd uitstekend. Ze kan een flink potje koken.

Ik weet dat Kürt z’n vrouw en kinderen ook ontzettend graag ziet en dat dat ook wederzijds is, dus ik ging er wel van uit dat Valentijn toch wel een beetje gevierd zou worden ten huize Rogiers. Ik mocht Els speciaal voor Would Be Chef interviewen, en ze vertelt ons waar ze het liefste eten met z’n twee en met de kinderen, welke topervaringen ze hebben op culinair gebied, en hoe ze Valentijn gaan doorbrengen.

https://www.instagram.com/p/BlVLe0Dg1_W/?utm_source=ig_web_copy_link

Doen jullie vaak een tête-à-tête?

“Kürt en ik doen veel te weinig een tête-à-tête maar als het ervan komt, voelt het zalig. Er is dan geen moment dat er niets gezegd wordt. Uit eten met de kinderen is, nu ze 10 en 13 jaar zijn, ook geweldig. Ze weten hoe ze zich moeten gedragen, vertellen al eens iets wat ze misschien anders niet zouden delen en, het allerbelangrijkste, ze lusten alles. De kinderkippenfilet met appelmoes zijn ze al lang ontgroeid.”

Wie is de kok van jullie twee?

“Ik ben de kok van ons twee maar dan wel met kleine k. Ik kook elke dag en haal inspiratie uit kookboeken. Ik zit er niet mee in vele ingrediënten in huis te halen om een gerecht te bereiden maar soms doe ik het toch ‘my simple way’. In kruiden ben ik niet altijd goed en Kürt en Lola houden dan nog van spicy. Af en toe is het restjesdag en durf ik overschotjes die eigenlijk niet bij elkaar passen toch op tafel te zetten. Meestal valt dat wel mee, af en toe hebben de huisgenoten pech.”

https://www.instagram.com/p/BhlQAY1glYX/?utm_source=ig_web_copy_link

Wat eten jullie allebei graag?

“Kürt en ik zijn geen moeilijke eters, dus we eten veel graag. Thuis heeft de typische Vlaamse boerenkost met veel vlees en aardappelen plaats gemaakt voor gerechten met verschillende soorten groenten en vis. Spaghetti bereid ik ook steeds met vegetarisch gehakt. Op restaurant mag het iets meer zijn. Daar kiest Kürt al eens voor kreeft met als dessert een dame blanche. Ik durf dan voor een goed stuk vlees gaan met pepersaus met als dessert een Irish coffee.”

En wat is het absolute feestgerecht voor jullie?

“Een absoluut feestgerecht is er niet echt. Je kan zoveel ingrediënten krijgen in de supermarkten tegenwoordig dat het nog moeilijk wordt origineel te zijn. Het zit hem in de bereiding en samenstelling van de ingrediënten.”

https://www.instagram.com/p/Bkr6W2fglrk/?utm_source=ig_web_copy_link

Welke dingen eten jullie absoluut niet?

“Wat we absoluut niet eten zijn ingewanden.”

Wat was jullie beste restaurantervaring ooit?

“Het ultieme restaurantbezoek was bij Peter Goossens. Zowel de nonchalante & correcte bediening als de gerechten om duimen en vingers van af te likken op het bord zijn memorabel. Wat je krijgt is origineel en toch niet vergezocht, van hapje bij het aperitief tot dessert.”

En in het buitenland?

“In het buitenland herinner ik me de venusschelpjes in een eenvoudige strandbar in de Camargue. Eenvoudig lekker eten op blote voeten in goed gezelschap aan het einde van de wereld tussen de witte wilde paarden.”

Wat betekent Valentijn voor jullie?

“Valentijn valt natuurlijk meestal midden in de werkweek en Kürt en ik maken daar weinig tijd voor. Ik probeer het ontbijt van een eetbaar hartje te voorzien, wat de kinderen geweldig vinden, en ‘s avonds probeer ik een gerecht waarvan ik weet dat Kürt het graag eet. Dit jaar zou dat weleens gemarineerde zalm met venkel kunnen zijn :-).”

Gerelateerde nieuwsberichten

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer