Zo vieren Kürt Rogiers & z'n vrouw Els Valentijn!
Nieuws

Zo vieren Kürt Rogiers & z’n vrouw Els Valentijn!

Het is zo fijn en bijzonder om deze Valentijnsreeks op Would Be Chef te mogen starten met een babbel met mijn goede vrienden Kürt Rogiers en z’n geweldige vrouw Els. Ik heb natuurlijk jarenlang een ochtendshow met Kürt gepresenteerd, en we zijn sinds die tijd beste maten gebleven.

Kürt heeft met Els een vrouw uit de duizend, super attent en lief, behoorlijk down to earth, en dan nog eens een prima kok ook. Ze doet er altijd wat (vals) bescheiden over, maar we zijn al vaak bij hen thuis gaan eten, en het is altijd uitstekend. Ze kan een flink potje koken.

Ik weet dat Kürt z’n vrouw en kinderen ook ontzettend graag ziet en dat dat ook wederzijds is, dus ik ging er wel van uit dat Valentijn toch wel een beetje gevierd zou worden ten huize Rogiers. Ik mocht Els speciaal voor Would Be Chef interviewen, en ze vertelt ons waar ze het liefste eten met z’n twee en met de kinderen, welke topervaringen ze hebben op culinair gebied, en hoe ze Valentijn gaan doorbrengen.

https://www.instagram.com/p/BlVLe0Dg1_W/?utm_source=ig_web_copy_link

Doen jullie vaak een tête-à-tête?

“Kürt en ik doen veel te weinig een tête-à-tête maar als het ervan komt, voelt het zalig. Er is dan geen moment dat er niets gezegd wordt. Uit eten met de kinderen is, nu ze 10 en 13 jaar zijn, ook geweldig. Ze weten hoe ze zich moeten gedragen, vertellen al eens iets wat ze misschien anders niet zouden delen en, het allerbelangrijkste, ze lusten alles. De kinderkippenfilet met appelmoes zijn ze al lang ontgroeid.”

Wie is de kok van jullie twee?

“Ik ben de kok van ons twee maar dan wel met kleine k. Ik kook elke dag en haal inspiratie uit kookboeken. Ik zit er niet mee in vele ingrediënten in huis te halen om een gerecht te bereiden maar soms doe ik het toch ‘my simple way’. In kruiden ben ik niet altijd goed en Kürt en Lola houden dan nog van spicy. Af en toe is het restjesdag en durf ik overschotjes die eigenlijk niet bij elkaar passen toch op tafel te zetten. Meestal valt dat wel mee, af en toe hebben de huisgenoten pech.”

https://www.instagram.com/p/BhlQAY1glYX/?utm_source=ig_web_copy_link

Wat eten jullie allebei graag?

“Kürt en ik zijn geen moeilijke eters, dus we eten veel graag. Thuis heeft de typische Vlaamse boerenkost met veel vlees en aardappelen plaats gemaakt voor gerechten met verschillende soorten groenten en vis. Spaghetti bereid ik ook steeds met vegetarisch gehakt. Op restaurant mag het iets meer zijn. Daar kiest Kürt al eens voor kreeft met als dessert een dame blanche. Ik durf dan voor een goed stuk vlees gaan met pepersaus met als dessert een Irish coffee.”

En wat is het absolute feestgerecht voor jullie?

“Een absoluut feestgerecht is er niet echt. Je kan zoveel ingrediënten krijgen in de supermarkten tegenwoordig dat het nog moeilijk wordt origineel te zijn. Het zit hem in de bereiding en samenstelling van de ingrediënten.”

https://www.instagram.com/p/Bkr6W2fglrk/?utm_source=ig_web_copy_link

Welke dingen eten jullie absoluut niet?

“Wat we absoluut niet eten zijn ingewanden.”

Wat was jullie beste restaurantervaring ooit?

“Het ultieme restaurantbezoek was bij Peter Goossens. Zowel de nonchalante & correcte bediening als de gerechten om duimen en vingers van af te likken op het bord zijn memorabel. Wat je krijgt is origineel en toch niet vergezocht, van hapje bij het aperitief tot dessert.”

En in het buitenland?

“In het buitenland herinner ik me de venusschelpjes in een eenvoudige strandbar in de Camargue. Eenvoudig lekker eten op blote voeten in goed gezelschap aan het einde van de wereld tussen de witte wilde paarden.”

Wat betekent Valentijn voor jullie?

“Valentijn valt natuurlijk meestal midden in de werkweek en Kürt en ik maken daar weinig tijd voor. Ik probeer het ontbijt van een eetbaar hartje te voorzien, wat de kinderen geweldig vinden, en ‘s avonds probeer ik een gerecht waarvan ik weet dat Kürt het graag eet. Dit jaar zou dat weleens gemarineerde zalm met venkel kunnen zijn :-).”

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer