Het is zo fijn en bijzonder om deze Valentijnsreeks op Would Be Chef te mogen starten met een babbel met mijn goede vrienden Kürt Rogiers en z’n geweldige vrouw Els. Ik heb natuurlijk jarenlang een ochtendshow met Kürt gepresenteerd, en we zijn sinds die tijd beste maten gebleven.
Kürt heeft met Els een vrouw uit de duizend, super attent en lief, behoorlijk down to earth, en dan nog eens een prima kok ook. Ze doet er altijd wat (vals) bescheiden over, maar we zijn al vaak bij hen thuis gaan eten, en het is altijd uitstekend. Ze kan een flink potje koken.
Ik weet dat Kürt z’n vrouw en kinderen ook ontzettend graag ziet en dat dat ook wederzijds is, dus ik ging er wel van uit dat Valentijn toch wel een beetje gevierd zou worden ten huize Rogiers. Ik mocht Els speciaal voor Would Be Chef interviewen, en ze vertelt ons waar ze het liefste eten met z’n twee en met de kinderen, welke topervaringen ze hebben op culinair gebied, en hoe ze Valentijn gaan doorbrengen.
https://www.instagram.com/p/BlVLe0Dg1_W/?utm_source=ig_web_copy_link
“Kürt en ik doen veel te weinig een tête-à-tête maar als het ervan komt, voelt het zalig. Er is dan geen moment dat er niets gezegd wordt. Uit eten met de kinderen is, nu ze 10 en 13 jaar zijn, ook geweldig. Ze weten hoe ze zich moeten gedragen, vertellen al eens iets wat ze misschien anders niet zouden delen en, het allerbelangrijkste, ze lusten alles. De kinderkippenfilet met appelmoes zijn ze al lang ontgroeid.”
“Ik ben de kok van ons twee maar dan wel met kleine k. Ik kook elke dag en haal inspiratie uit kookboeken. Ik zit er niet mee in vele ingrediënten in huis te halen om een gerecht te bereiden maar soms doe ik het toch ‘my simple way’. In kruiden ben ik niet altijd goed en Kürt en Lola houden dan nog van spicy. Af en toe is het restjesdag en durf ik overschotjes die eigenlijk niet bij elkaar passen toch op tafel te zetten. Meestal valt dat wel mee, af en toe hebben de huisgenoten pech.”
https://www.instagram.com/p/BhlQAY1glYX/?utm_source=ig_web_copy_link
“Kürt en ik zijn geen moeilijke eters, dus we eten veel graag. Thuis heeft de typische Vlaamse boerenkost met veel vlees en aardappelen plaats gemaakt voor gerechten met verschillende soorten groenten en vis. Spaghetti bereid ik ook steeds met vegetarisch gehakt. Op restaurant mag het iets meer zijn. Daar kiest Kürt al eens voor kreeft met als dessert een dame blanche. Ik durf dan voor een goed stuk vlees gaan met pepersaus met als dessert een Irish coffee.”
“Een absoluut feestgerecht is er niet echt. Je kan zoveel ingrediënten krijgen in de supermarkten tegenwoordig dat het nog moeilijk wordt origineel te zijn. Het zit hem in de bereiding en samenstelling van de ingrediënten.”
https://www.instagram.com/p/Bkr6W2fglrk/?utm_source=ig_web_copy_link
“Wat we absoluut niet eten zijn ingewanden.”
“Het ultieme restaurantbezoek was bij Peter Goossens. Zowel de nonchalante & correcte bediening als de gerechten om duimen en vingers van af te likken op het bord zijn memorabel. Wat je krijgt is origineel en toch niet vergezocht, van hapje bij het aperitief tot dessert.”
“In het buitenland herinner ik me de venusschelpjes in een eenvoudige strandbar in de Camargue. Eenvoudig lekker eten op blote voeten in goed gezelschap aan het einde van de wereld tussen de witte wilde paarden.”
“Valentijn valt natuurlijk meestal midden in de werkweek en Kürt en ik maken daar weinig tijd voor. Ik probeer het ontbijt van een eetbaar hartje te voorzien, wat de kinderen geweldig vinden, en ‘s avonds probeer ik een gerecht waarvan ik weet dat Kürt het graag eet. Dit jaar zou dat weleens gemarineerde zalm met venkel kunnen zijn :-).”
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer