Zo vieren Kürt Rogiers & z'n vrouw Els Valentijn!
Nieuws

Zo vieren Kürt Rogiers & z’n vrouw Els Valentijn!

Het is zo fijn en bijzonder om deze Valentijnsreeks op Would Be Chef te mogen starten met een babbel met mijn goede vrienden Kürt Rogiers en z’n geweldige vrouw Els. Ik heb natuurlijk jarenlang een ochtendshow met Kürt gepresenteerd, en we zijn sinds die tijd beste maten gebleven.

Kürt heeft met Els een vrouw uit de duizend, super attent en lief, behoorlijk down to earth, en dan nog eens een prima kok ook. Ze doet er altijd wat (vals) bescheiden over, maar we zijn al vaak bij hen thuis gaan eten, en het is altijd uitstekend. Ze kan een flink potje koken.

Ik weet dat Kürt z’n vrouw en kinderen ook ontzettend graag ziet en dat dat ook wederzijds is, dus ik ging er wel van uit dat Valentijn toch wel een beetje gevierd zou worden ten huize Rogiers. Ik mocht Els speciaal voor Would Be Chef interviewen, en ze vertelt ons waar ze het liefste eten met z’n twee en met de kinderen, welke topervaringen ze hebben op culinair gebied, en hoe ze Valentijn gaan doorbrengen.

https://www.instagram.com/p/BlVLe0Dg1_W/?utm_source=ig_web_copy_link

Doen jullie vaak een tête-à-tête?

“Kürt en ik doen veel te weinig een tête-à-tête maar als het ervan komt, voelt het zalig. Er is dan geen moment dat er niets gezegd wordt. Uit eten met de kinderen is, nu ze 10 en 13 jaar zijn, ook geweldig. Ze weten hoe ze zich moeten gedragen, vertellen al eens iets wat ze misschien anders niet zouden delen en, het allerbelangrijkste, ze lusten alles. De kinderkippenfilet met appelmoes zijn ze al lang ontgroeid.”

Wie is de kok van jullie twee?

“Ik ben de kok van ons twee maar dan wel met kleine k. Ik kook elke dag en haal inspiratie uit kookboeken. Ik zit er niet mee in vele ingrediënten in huis te halen om een gerecht te bereiden maar soms doe ik het toch ‘my simple way’. In kruiden ben ik niet altijd goed en Kürt en Lola houden dan nog van spicy. Af en toe is het restjesdag en durf ik overschotjes die eigenlijk niet bij elkaar passen toch op tafel te zetten. Meestal valt dat wel mee, af en toe hebben de huisgenoten pech.”

https://www.instagram.com/p/BhlQAY1glYX/?utm_source=ig_web_copy_link

Wat eten jullie allebei graag?

“Kürt en ik zijn geen moeilijke eters, dus we eten veel graag. Thuis heeft de typische Vlaamse boerenkost met veel vlees en aardappelen plaats gemaakt voor gerechten met verschillende soorten groenten en vis. Spaghetti bereid ik ook steeds met vegetarisch gehakt. Op restaurant mag het iets meer zijn. Daar kiest Kürt al eens voor kreeft met als dessert een dame blanche. Ik durf dan voor een goed stuk vlees gaan met pepersaus met als dessert een Irish coffee.”

En wat is het absolute feestgerecht voor jullie?

“Een absoluut feestgerecht is er niet echt. Je kan zoveel ingrediënten krijgen in de supermarkten tegenwoordig dat het nog moeilijk wordt origineel te zijn. Het zit hem in de bereiding en samenstelling van de ingrediënten.”

https://www.instagram.com/p/Bkr6W2fglrk/?utm_source=ig_web_copy_link

Welke dingen eten jullie absoluut niet?

“Wat we absoluut niet eten zijn ingewanden.”

Wat was jullie beste restaurantervaring ooit?

“Het ultieme restaurantbezoek was bij Peter Goossens. Zowel de nonchalante & correcte bediening als de gerechten om duimen en vingers van af te likken op het bord zijn memorabel. Wat je krijgt is origineel en toch niet vergezocht, van hapje bij het aperitief tot dessert.”

En in het buitenland?

“In het buitenland herinner ik me de venusschelpjes in een eenvoudige strandbar in de Camargue. Eenvoudig lekker eten op blote voeten in goed gezelschap aan het einde van de wereld tussen de witte wilde paarden.”

Wat betekent Valentijn voor jullie?

“Valentijn valt natuurlijk meestal midden in de werkweek en Kürt en ik maken daar weinig tijd voor. Ik probeer het ontbijt van een eetbaar hartje te voorzien, wat de kinderen geweldig vinden, en ‘s avonds probeer ik een gerecht waarvan ik weet dat Kürt het graag eet. Dit jaar zou dat weleens gemarineerde zalm met venkel kunnen zijn :-).”

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer