Zo vieren Kürt Rogiers & z'n vrouw Els Valentijn!
Nieuws

Zo vieren Kürt Rogiers & z’n vrouw Els Valentijn!

Het is zo fijn en bijzonder om deze Valentijnsreeks op Would Be Chef te mogen starten met een babbel met mijn goede vrienden Kürt Rogiers en z’n geweldige vrouw Els. Ik heb natuurlijk jarenlang een ochtendshow met Kürt gepresenteerd, en we zijn sinds die tijd beste maten gebleven.

Kürt heeft met Els een vrouw uit de duizend, super attent en lief, behoorlijk down to earth, en dan nog eens een prima kok ook. Ze doet er altijd wat (vals) bescheiden over, maar we zijn al vaak bij hen thuis gaan eten, en het is altijd uitstekend. Ze kan een flink potje koken.

Ik weet dat Kürt z’n vrouw en kinderen ook ontzettend graag ziet en dat dat ook wederzijds is, dus ik ging er wel van uit dat Valentijn toch wel een beetje gevierd zou worden ten huize Rogiers. Ik mocht Els speciaal voor Would Be Chef interviewen, en ze vertelt ons waar ze het liefste eten met z’n twee en met de kinderen, welke topervaringen ze hebben op culinair gebied, en hoe ze Valentijn gaan doorbrengen.

https://www.instagram.com/p/BlVLe0Dg1_W/?utm_source=ig_web_copy_link

Doen jullie vaak een tête-à-tête?

“Kürt en ik doen veel te weinig een tête-à-tête maar als het ervan komt, voelt het zalig. Er is dan geen moment dat er niets gezegd wordt. Uit eten met de kinderen is, nu ze 10 en 13 jaar zijn, ook geweldig. Ze weten hoe ze zich moeten gedragen, vertellen al eens iets wat ze misschien anders niet zouden delen en, het allerbelangrijkste, ze lusten alles. De kinderkippenfilet met appelmoes zijn ze al lang ontgroeid.”

Wie is de kok van jullie twee?

“Ik ben de kok van ons twee maar dan wel met kleine k. Ik kook elke dag en haal inspiratie uit kookboeken. Ik zit er niet mee in vele ingrediënten in huis te halen om een gerecht te bereiden maar soms doe ik het toch ‘my simple way’. In kruiden ben ik niet altijd goed en Kürt en Lola houden dan nog van spicy. Af en toe is het restjesdag en durf ik overschotjes die eigenlijk niet bij elkaar passen toch op tafel te zetten. Meestal valt dat wel mee, af en toe hebben de huisgenoten pech.”

https://www.instagram.com/p/BhlQAY1glYX/?utm_source=ig_web_copy_link

Wat eten jullie allebei graag?

“Kürt en ik zijn geen moeilijke eters, dus we eten veel graag. Thuis heeft de typische Vlaamse boerenkost met veel vlees en aardappelen plaats gemaakt voor gerechten met verschillende soorten groenten en vis. Spaghetti bereid ik ook steeds met vegetarisch gehakt. Op restaurant mag het iets meer zijn. Daar kiest Kürt al eens voor kreeft met als dessert een dame blanche. Ik durf dan voor een goed stuk vlees gaan met pepersaus met als dessert een Irish coffee.”

En wat is het absolute feestgerecht voor jullie?

“Een absoluut feestgerecht is er niet echt. Je kan zoveel ingrediënten krijgen in de supermarkten tegenwoordig dat het nog moeilijk wordt origineel te zijn. Het zit hem in de bereiding en samenstelling van de ingrediënten.”

https://www.instagram.com/p/Bkr6W2fglrk/?utm_source=ig_web_copy_link

Welke dingen eten jullie absoluut niet?

“Wat we absoluut niet eten zijn ingewanden.”

Wat was jullie beste restaurantervaring ooit?

“Het ultieme restaurantbezoek was bij Peter Goossens. Zowel de nonchalante & correcte bediening als de gerechten om duimen en vingers van af te likken op het bord zijn memorabel. Wat je krijgt is origineel en toch niet vergezocht, van hapje bij het aperitief tot dessert.”

En in het buitenland?

“In het buitenland herinner ik me de venusschelpjes in een eenvoudige strandbar in de Camargue. Eenvoudig lekker eten op blote voeten in goed gezelschap aan het einde van de wereld tussen de witte wilde paarden.”

Wat betekent Valentijn voor jullie?

“Valentijn valt natuurlijk meestal midden in de werkweek en Kürt en ik maken daar weinig tijd voor. Ik probeer het ontbijt van een eetbaar hartje te voorzien, wat de kinderen geweldig vinden, en ‘s avonds probeer ik een gerecht waarvan ik weet dat Kürt het graag eet. Dit jaar zou dat weleens gemarineerde zalm met venkel kunnen zijn :-).”

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer