Alweer twee absolute toppers voor onze Valentijnsspecial op Would Be Chef: Leen Dendievel en Udo Mechels. Leen Dendievel is een kanjer van het zuiverste water. Een topactrice die je kent van Thuis. Maar ze heeft ook al verschillende superboeiende boeken geschreven. “Asem” over paniekaanvallen en “Hard” over liefdesverdriet. Van dat laatste zal Leen nu niet veel last meer hebben, want ze is erg gelukkig getrouwd met de heerlijke zanger Udo( Mechels).
Udo won in 2005 de muziekwedstrijd X Factor op VTM en werd twee jaar later ook nog eens de winnaar van het muziekprogramma “Zo is er maar één” op Eén met een prachtige versie van “Ik mis je zo” van Will Tura. Udo is net als z’n vrouw Leen erg amaibel, recht voor de raap, en staat met beide voetjes stevig op de grond. Vieren zij samen Valentijn? Koken ze graag? We vroegen het hen exclusief voor Would Be Chef.
https://www.instagram.com/p/BmvLk76ipFp/?utm_source=ig_web_copy_link
“Ja, zowel op restaurant als thuis zitten wij graag gezellig over elkaar om even qualitytime te beleven. En we eten allebei graag, dus 1+1=2.”
“Dat zal de vrouw dus huizes zijn. Maar geen van ons beiden kookt graag.”
“Wij houden allebei van de gewone Vlaamse kost, en ook van de Italiaans keuken en de Thaise. Maar wij zijn beiden vooral verzot op spaghetti.”
“De gezamelijke veto’s gebeuren bij venkel, kervel, paling. Ik hou verder niet van dille en paté. En Udo houdt niet van zalm.”
https://www.instagram.com/p/BlkYG__DxQj/?utm_source=ig_web_copy_link
“Een goeie gewone ervaring hebben we altijd bij ‘De Ciro’s’ in Antwerpen. En voor ons is de beste Italiaan van België toch wel ‘Da Lino’ in Zaventem.”
“Dat was Lola in Gran Canaria.”
“In de tapasbar Bilbao Berria in Barcelona.”
“Sorry, wij vieren geen Valentijn, die dag zegt ons eigenlijk niks.”
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer