Zo vieren Leen Dendievel & Udo Valentijn!

Alweer twee absolute toppers voor onze Valentijnsspecial op Would Be Chef: Leen Dendievel en Udo Mechels. Leen Dendievel is een kanjer van het zuiverste water. Een topactrice die je kent van Thuis. Maar ze heeft ook al verschillende superboeiende boeken geschreven. “Asem” over paniekaanvallen en “Hard” over liefdesverdriet. Van dat laatste zal Leen nu niet veel last meer hebben, want ze is erg gelukkig getrouwd met de heerlijke zanger Udo( Mechels).

Udo won in 2005 de muziekwedstrijd X Factor op VTM en werd twee jaar later ook nog eens de winnaar van het muziekprogramma “Zo is er maar één” op Eén met een prachtige versie van “Ik mis je zo” van Will Tura. Udo is net als z’n vrouw Leen erg amaibel, recht voor de raap, en staat met beide voetjes stevig op de grond. Vieren zij samen Valentijn? Koken ze graag? We vroegen het hen exclusief voor Would Be Chef.

Doen jullie vaak een tête-à-tête?

“Ja, zowel op restaurant als thuis zitten wij graag gezellig over elkaar om even qualitytime te beleven. En we eten allebei graag, dus 1+1=2.”

Wie is de kok van jullie twee?

“Dat zal de vrouw dus huizes zijn. Maar geen van ons beiden kookt graag.”

Wat eten jullie allebei graag?

“Wij houden allebei van de gewone Vlaamse kost, en ook van de Italiaans keuken en de Thaise. Maar wij zijn beiden vooral verzot op spaghetti.”

Welke dingen eten jullie absoluut niet?

“De gezamelijke veto’s gebeuren bij venkel, kervel, paling. Ik hou verder niet van dille en paté. En Udo houdt niet van zalm.”

View this post on Instagram

My love ❤️

A post shared by Leen Dendievel (@leendendievel) on

Wat was jullie beste restaurantervaring ooit?

“Een goeie gewone ervaring hebben we altijd bij ‘De Ciro’s’ in Antwerpen. En voor ons is de beste Italiaan van België toch wel ‘Da Lino’ in Zaventem.”

En wat was de beste ervaring in het buitenland?

“Dat was Lola in Gran Canaria.”

Waar willen jullie ooit nog es gaan eten?

“In de tapasbar Bilbao Berria in Barcelona.”

Gaan jullie op restaurant deze Valentijn? (Of wat zijn anders de plannen?)

“Sorry, wij vieren geen Valentijn, die dag zegt ons eigenlijk niks.”