Hoe culinair zijn Nicole & Hugo?
Nieuws

Hoe culinair zijn Nicole & Hugo?

Ze zijn vanochtend te gast bij Joe: Nicole en Hugo zijn zo’n beetje Vlaanderens ultieme liefdeskoppel. Ze horen bij elkaar als de zon en de maan, als peper en zout, als Romeo en Julia, maar dan gelukkig met wat meer (en veel langer durend) succes dan die twee laatste.

Op de koop toe zijn onze twee eeuwige tortelduifjes ook nog eens goede vrienden van ons. Ik schreef een hele tijd columns voor Het Laatste Nieuws, en toen het eens in één van die stukjes over ultiem liefdesgeluk ging, schreef ik een column met als titel “Ik wou dat ik de helft van Nicole en Hugo was.” Dat werd later ook de titel van een verzamelbundel met stukjes van me, die in 2004 uitkwam bij uitgeverij Lannoo.

Ze waren het daarvoor al, maar sindsdien zijn Nicole en Hugo echt hele dierbare vrienden geworden. Over een tweetal weken komen ze weer eens bij ons dineren, en we gaan ongetwijfeld weer een heerlijke babbelavond vol prachtige anecdotes uit hun rijkgevulde leven en carrière beleven. Voor Would Be Chef geven ze vandaag even een unieke inkijk in hun culinaire leven, want van lekker eten houden ze absoluut!

Hoe culinair zijn Nicole & Hugo?

Doen jullie vaak een tête-à-tête?

“Daar we geen kinderen hebben ,doen we eigenlijk alle dagen een  tète-à-tète. Als ons Colleke gekookt heeft zorg ik voor een aperitiefje en gaan we samen gezellig aan tafel.””

Wie is de kok van jullie twee?

“Nicole is de kok alhoewel de laatste tijd durf ik  ook al eens wagen een gewone “boere” kost  klaar te maken: Rode kolen met een witte en zwarte “pens” of schorseneren in bechamelsaus bijvoorbeeld. En ik durf nu toch al zeggen dat mijn spaghettisaus  echt niet slecht is, naar een recept van mijn schoonmoeder. Maar Colleke blijft toch nog altijd de “betere” kok!!”

Wat eten jullie allebei graag?

“Wij eten eigenlijk alles graag, maar toch zijn er een paar dingetjes die er voor ons echt uitspringen…. Oesters, kalfswezeriken, schapenkoteletjes met look, en foie gras (sorry!!) Maar ook zeetong, kreeft en pizza.”

Welke dingen eten jullie absoluut niet?

“Ossetong, paprika, komkommer, maïs en broccoli”

Wat was jullie beste restaurantervaring ooit?

“Dat zijn er wel een paar: het Hof van Cleve in Kruishoutem. Het Zilte in Het Mas in Antwerpen en zeker ook Chez Pic in Valence.”

Waar willen jullie ooit nog eens op restaurant?

“Naar The Jane willen we graag eens gaan, maar we zijn nu reeds zo dikwijls uit de boot gevallen bij de boekingen, dat het eigenlijk niet meer hoeft.”

Hoe culinair zijn Nicole & Hugo?

Wat is in België jullie favoriete restaurantje?

“Bij ons in Wemmel een Italiaan: Al Peperone.”

En waar eten jullie graag in het buitenland?

“In “Hostellerie Levernois” in Levernois bij Beaune. In “Chez Pic” in Valence bij de fantastische kokkin Anne Marie Pic!!!! In “Le Girelier” en “Auberge des Maures”in St Tropez en in “La mere blanc” in Vonnas.”

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer