Hoe culinair zijn Nicole & Hugo?

Ze zijn vanochtend te gast bij Joe: Nicole en Hugo zijn zo’n beetje Vlaanderens ultieme liefdeskoppel. Ze horen bij elkaar als de zon en de maan, als peper en zout, als Romeo en Julia, maar dan gelukkig met wat meer (en veel langer durend) succes dan die twee laatste.

Op de koop toe zijn onze twee eeuwige tortelduifjes ook nog eens goede vrienden van ons. Ik schreef een hele tijd columns voor Het Laatste Nieuws, en toen het eens in één van die stukjes over ultiem liefdesgeluk ging, schreef ik een column met als titel “Ik wou dat ik de helft van Nicole en Hugo was.” Dat werd later ook de titel van een verzamelbundel met stukjes van me, die in 2004 uitkwam bij uitgeverij Lannoo.

Ze waren het daarvoor al, maar sindsdien zijn Nicole en Hugo echt hele dierbare vrienden geworden. Over een tweetal weken komen ze weer eens bij ons dineren, en we gaan ongetwijfeld weer een heerlijke babbelavond vol prachtige anecdotes uit hun rijkgevulde leven en carrière beleven. Voor Would Be Chef geven ze vandaag even een unieke inkijk in hun culinaire leven, want van lekker eten houden ze absoluut!

Doen jullie vaak een tête-à-tête?

“Daar we geen kinderen hebben ,doen we eigenlijk alle dagen een  tète-à-tète. Als ons Colleke gekookt heeft zorg ik voor een aperitiefje en gaan we samen gezellig aan tafel.””

Wie is de kok van jullie twee?

“Nicole is de kok alhoewel de laatste tijd durf ik  ook al eens wagen een gewone “boere” kost  klaar te maken: Rode kolen met een witte en zwarte “pens” of schorseneren in bechamelsaus bijvoorbeeld. En ik durf nu toch al zeggen dat mijn spaghettisaus  echt niet slecht is, naar een recept van mijn schoonmoeder. Maar Colleke blijft toch nog altijd de “betere” kok!!”

Wat eten jullie allebei graag?

“Wij eten eigenlijk alles graag, maar toch zijn er een paar dingetjes die er voor ons echt uitspringen…. Oesters, kalfswezeriken, schapenkoteletjes met look, en foie gras (sorry!!) Maar ook zeetong, kreeft en pizza.”

Welke dingen eten jullie absoluut niet?

“Ossetong, paprika, komkommer, maïs en broccoli”

Wat was jullie beste restaurantervaring ooit?

“Dat zijn er wel een paar: het Hof van Cleve in Kruishoutem. Het Zilte in Het Mas in Antwerpen en zeker ook Chez Pic in Valence.”

Waar willen jullie ooit nog eens op restaurant?

“Naar The Jane willen we graag eens gaan, maar we zijn nu reeds zo dikwijls uit de boot gevallen bij de boekingen, dat het eigenlijk niet meer hoeft.”

Wat is in België jullie favoriete restaurantje?

“Bij ons in Wemmel een Italiaan: Al Peperone.”

En waar eten jullie graag in het buitenland?

“In “Hostellerie Levernois” in Levernois bij Beaune. In “Chez Pic” in Valence bij de fantastische kokkin Anne Marie Pic!!!! In “Le Girelier” en “Auberge des Maures”in St Tropez en in “La mere blanc” in Vonnas.”