Ze zijn vanochtend te gast bij Joe: Nicole en Hugo zijn zo’n beetje Vlaanderens ultieme liefdeskoppel. Ze horen bij elkaar als de zon en de maan, als peper en zout, als Romeo en Julia, maar dan gelukkig met wat meer (en veel langer durend) succes dan die twee laatste.
Op de koop toe zijn onze twee eeuwige tortelduifjes ook nog eens goede vrienden van ons. Ik schreef een hele tijd columns voor Het Laatste Nieuws, en toen het eens in één van die stukjes over ultiem liefdesgeluk ging, schreef ik een column met als titel “Ik wou dat ik de helft van Nicole en Hugo was.” Dat werd later ook de titel van een verzamelbundel met stukjes van me, die in 2004 uitkwam bij uitgeverij Lannoo.
Ze waren het daarvoor al, maar sindsdien zijn Nicole en Hugo echt hele dierbare vrienden geworden. Over een tweetal weken komen ze weer eens bij ons dineren, en we gaan ongetwijfeld weer een heerlijke babbelavond vol prachtige anecdotes uit hun rijkgevulde leven en carrière beleven. Voor Would Be Chef geven ze vandaag even een unieke inkijk in hun culinaire leven, want van lekker eten houden ze absoluut!
“Daar we geen kinderen hebben ,doen we eigenlijk alle dagen een tète-à-tète. Als ons Colleke gekookt heeft zorg ik voor een aperitiefje en gaan we samen gezellig aan tafel.””
“Nicole is de kok alhoewel de laatste tijd durf ik ook al eens wagen een gewone “boere” kost klaar te maken: Rode kolen met een witte en zwarte “pens” of schorseneren in bechamelsaus bijvoorbeeld. En ik durf nu toch al zeggen dat mijn spaghettisaus echt niet slecht is, naar een recept van mijn schoonmoeder. Maar Colleke blijft toch nog altijd de “betere” kok!!”
“Wij eten eigenlijk alles graag, maar toch zijn er een paar dingetjes die er voor ons echt uitspringen…. Oesters, kalfswezeriken, schapenkoteletjes met look, en foie gras (sorry!!) Maar ook zeetong, kreeft en pizza.”
“Ossetong, paprika, komkommer, maïs en broccoli”
“Dat zijn er wel een paar: het Hof van Cleve in Kruishoutem. Het Zilte in Het Mas in Antwerpen en zeker ook Chez Pic in Valence.”
“Naar The Jane willen we graag eens gaan, maar we zijn nu reeds zo dikwijls uit de boot gevallen bij de boekingen, dat het eigenlijk niet meer hoeft.”
“Bij ons in Wemmel een Italiaan: Al Peperone.”
“In “Hostellerie Levernois” in Levernois bij Beaune. In “Chez Pic” in Valence bij de fantastische kokkin Anne Marie Pic!!!! In “Le Girelier” en “Auberge des Maures”in St Tropez en in “La mere blanc” in Vonnas.”
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer