Zo vieren Pieter Timmers & Elle Valentijn!
Nieuws

Zo vieren Pieter Timmers & Elle Valentijn!

Pieter Timmers is op dit moment zonder discussie onze beste en populairste zwemmer. Met zijn 2 meter en zijn 89 kilo spieren staat de zilveren medaillewinnaar op de Olympische Spelen van 2016 zo strak als een speer. En zijn geweldige vrouw Elle is altijd een fijne collega van me geweest bij Medialaan.

Samen hebben ze een dochtertje waar veel aandacht naar gaat. Maar als het over eten en drinken gaat, moet er natuurlijk enorm rekening gehouden worden met het feit dat Pieter een topsporter is. Dat doet Elle met veel plezier. Sowieso houden ze van lekker eten, en een goed stukje kwaliteitsvlees, daar zijn ze allebei wel voor te vinden.

Voor Would Be Chef gaven ze ons graag een inkijk in hun culinaire leven, en ze vertelden ons ook wat Valentijn voor hen betekent.

Doen jullie vaak een tête-à-tête?

“Sinds we een dochtertje hebben helaas niet even vaak als we zouden willen. Streefdoel is 1 keer per maand, maar de laatste maanden gaan we eerder 1 keer om de 2 of 3 maanden een avondje met 2 weg.”

Wie is de kok van jullie twee?

“Zowel Pieter als ik. Overdag kookt hij meermaals voor zichzelf omdat ie 5 of 6 keer per dag moet eten. ‘s Avonds wisselen we af en kookt iemand terwijl de andere ons dochtertje in bed stopt. We vertoeven dus heel vaak in de keuken.”

Wat eten jullie allebei graag?

“Italiaans, Thais, Mexicaans en lekkere Vlaamse ovenschotels.”

Welke dingen eten jullie absoluut niet?

“Voor ons geen paling in’t groen, orgaanvlees, varkenswangetjes en dat soort zaken ?.”

Wat was jullie beste restaurantervaring ooit?

“In het buitenland: Fogo de Chao in Rio de Janeiro: een Braziliaans steakhouse waar obers langskomen met allerlei vlees op grote spiezen. Het vlees wordt ter plekke aan tafel gesneden, zo je bord in glijdend. Pieter heeft al veel lekker vlees gegeten, maar dit was met voorsprong het allerbeste. Zo mals, heerlijk gewoon. Ook was er een buffet waar je 101 zaken kon vinden, allemaal van topkwaliteit.”

In het binnenland?

“Geen restaurant, wel een delicatesse uit de slagerij The Butcher’s Store van De Laet & Van Haver (Antwerpen): Secreto 07. Het gaat om vlees van een Noord-Spaans runderras dat 7 weken lang wordt gerijpt in een marinade van 7 verschillende soorten, geheime kruiden. Het vlees, dat flinterdun wordt gesneden, smelt letterlijk weg op je tong. Heerlijk! Toprestaurant El Bulli zou ook fan zijn en meteen enkele kilo’s gekocht hebben.”

Gaan jullie op restaurant deze Valentijn? (Of wat zijn anders de plannen?)

“Valentijn valt dit jaar op een donderdag zie ik, dus dan kunnen we sowieso niets doen omdat Pieter elke dag tot ‘s avonds traint (enkel zondag niet als hij geen stages of wedstrijden heeft). Maar sowieso vieren we Valentijn nooit. Voor ons is dat een dag zoals een andere. We zijn niet zo van de data ?. We maken het thuis zo veel mogelijk gezellig en proberen, hoe moeilijk het met onze agenda’s ook is, bewust hier en daar een dagje of avond te blokkeren voor onszelf.”

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer