Zo vieren Pieter Timmers & Elle Valentijn!
Nieuws

Zo vieren Pieter Timmers & Elle Valentijn!

Pieter Timmers is op dit moment zonder discussie onze beste en populairste zwemmer. Met zijn 2 meter en zijn 89 kilo spieren staat de zilveren medaillewinnaar op de Olympische Spelen van 2016 zo strak als een speer. En zijn geweldige vrouw Elle is altijd een fijne collega van me geweest bij Medialaan.

Samen hebben ze een dochtertje waar veel aandacht naar gaat. Maar als het over eten en drinken gaat, moet er natuurlijk enorm rekening gehouden worden met het feit dat Pieter een topsporter is. Dat doet Elle met veel plezier. Sowieso houden ze van lekker eten, en een goed stukje kwaliteitsvlees, daar zijn ze allebei wel voor te vinden.

Voor Would Be Chef gaven ze ons graag een inkijk in hun culinaire leven, en ze vertelden ons ook wat Valentijn voor hen betekent.

Doen jullie vaak een tête-à-tête?

“Sinds we een dochtertje hebben helaas niet even vaak als we zouden willen. Streefdoel is 1 keer per maand, maar de laatste maanden gaan we eerder 1 keer om de 2 of 3 maanden een avondje met 2 weg.”

Wie is de kok van jullie twee?

“Zowel Pieter als ik. Overdag kookt hij meermaals voor zichzelf omdat ie 5 of 6 keer per dag moet eten. ’s Avonds wisselen we af en kookt iemand terwijl de andere ons dochtertje in bed stopt. We vertoeven dus heel vaak in de keuken.”

Wat eten jullie allebei graag?

“Italiaans, Thais, Mexicaans en lekkere Vlaamse ovenschotels.”

Welke dingen eten jullie absoluut niet?

“Voor ons geen paling in’t groen, orgaanvlees, varkenswangetjes en dat soort zaken ?.”

Wat was jullie beste restaurantervaring ooit?

“In het buitenland: Fogo de Chao in Rio de Janeiro: een Braziliaans steakhouse waar obers langskomen met allerlei vlees op grote spiezen. Het vlees wordt ter plekke aan tafel gesneden, zo je bord in glijdend. Pieter heeft al veel lekker vlees gegeten, maar dit was met voorsprong het allerbeste. Zo mals, heerlijk gewoon. Ook was er een buffet waar je 101 zaken kon vinden, allemaal van topkwaliteit.”

In het binnenland?

“Geen restaurant, wel een delicatesse uit de slagerij The Butcher’s Store van De Laet & Van Haver (Antwerpen): Secreto 07. Het gaat om vlees van een Noord-Spaans runderras dat 7 weken lang wordt gerijpt in een marinade van 7 verschillende soorten, geheime kruiden. Het vlees, dat flinterdun wordt gesneden, smelt letterlijk weg op je tong. Heerlijk! Toprestaurant El Bulli zou ook fan zijn en meteen enkele kilo’s gekocht hebben.”

Gaan jullie op restaurant deze Valentijn? (Of wat zijn anders de plannen?)

“Valentijn valt dit jaar op een donderdag zie ik, dus dan kunnen we sowieso niets doen omdat Pieter elke dag tot ’s avonds traint (enkel zondag niet als hij geen stages of wedstrijden heeft). Maar sowieso vieren we Valentijn nooit. Voor ons is dat een dag zoals een andere. We zijn niet zo van de data ?. We maken het thuis zo veel mogelijk gezellig en proberen, hoe moeilijk het met onze agenda’s ook is, bewust hier en daar een dagje of avond te blokkeren voor onszelf.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer