Zo vieren Sven Nys & Anneke Valentijn!
Nieuws

Zo vieren Sven Nys & Anneke Valentijn!

Vandaag alweer een zeer charmant koppel in onze Valentijnsspecial. Sven Nys en z’n vriendin Anneke. Sven is al jaren een goede copain van ons. Hij kwam al vaker bij ons thuis eten, en we zaten ook al meermaals samen aan tafel bij ons gemeenschappelijke vriend Roger van Damme.

Sven is een absolute topsporter geweest, een voorbeeld voor velen, en dan nog eentje met een ijzeren discipline. Sven z’n voedingspatroon was altijd erg doordacht, en ook al is hij altijd een genieter geweest, ik heb Sven tijdens z’n loopbaan nooit een glas alcohol zien drinken. Gaat hij daar op Valentijn een uitzondering op maken? En wat vinden hij en Anneke allebei lekker? Sven beantwoordde van harte al deze vragen voor Would Be Chef.

https://www.instagram.com/p/BrcsRAAn7aI/?utm_source=ig_web_copy_link

Doen jullie vaak een tête-à-tête?

“Gedurende mijn topsport carriere hebben we weinig genoten van gastronomie. De aandacht ging toen enkel naar de juiste benzine op het juiste moment om mijn prestaties te leveren. De laatste jaren maken we er echt werk van om een tete-à-tete op het programma te zetten. Elk weekend zoeken we dan ook een leuk restaurantje en genieten we met volle teugen.”

Wie is de kok van jullie twee?

“Aangezien we beide onze eigen zaak runnen wisselen we af in de keuken. De persoon die eerst thuis is zorgt voor de keuken. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik beperkte capaciteiten heb en Anneke de topper is in huis. Samen vullen we elkaar dus goed aan.”

Wat eten jullie allebei graag?

“We zijn beide fan van scampi, zalm, of een lekkere steak. Welke dingen eten jullie absoluut niet?
De smaak van mosselen makreel en oesters zijn niet aan mij besteed. Anneke zal nooit kiezen voor steak tartaar. De smaak van rauw vlees gaat haar niet af.”

Wat was jullie beste restaurantervaring ooit?

“De beste restaurantervaring heb ik gevonden bij mijn goeie vriend Roger van Damme. Niet alleen in het Gebaar maar zijn Atelier thuis voor een beperkte groep is uniek. Verder zal ik mijn bezoek aan het Hof Van Cleve ook nooit meer vergeten. Deze toont gewoon onze keuken in Belgie op zijn best.”

https://www.instagram.com/p/BnossMcFXTb/?utm_source=ig_web_copy_link

Drink je nu al eens een glaasje alcohol op een dag als Valentijn?

“De laatste jaren genieten we samen al eens van een goed glas Rood. Als aperitief kiezen we beiden resoluut voor Gin Tonic.”

En welke wijn drink je graag?

“Een echte kenner van namen en streken ben ik niet. De eerste fase van proeven en genieten is waar ik me in bevind. Met de jaren zal ook de interesse volgen over de details denk ik. Het leven begint bij 40 werd me gezegd. Ik ben dus pas twee jaar geworden.”

https://www.instagram.com/p/BmwYrQXlq7a/?utm_source=ig_web_copy_link

Gaan jullie op restaurant deze Valentijn?

“Voor ons is valentijn echt een dag als een andere. We maken geen bewuste afspraak voor deze gelegenheid en genieten gedurende het ganse jaar van de momenten dat we samen kunnen doorbrengen. Met onze agenda is dat niet altijd gemakkelijk.”

Mogen we weten waar?

“Geen afspraak dus met valentijn maar het eerste restaurant dat nu op ons verlanglijstje staat is EED in Leuven.”

Wat betekent Valentijn voor jullie?

“Het woord valentijn zegt me meer dan de dag zelf. De liefde voor elkaar moet je uitspreken, moet je tonen en moet je koesteren. Valentijn zit altijd ergens in mijn achterhoofd. Niet alleen op een bepaalde dag.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer