Zo vieren Sven Nys & Anneke Valentijn!
Nieuws

Zo vieren Sven Nys & Anneke Valentijn!

Vandaag alweer een zeer charmant koppel in onze Valentijnsspecial. Sven Nys en z’n vriendin Anneke. Sven is al jaren een goede copain van ons. Hij kwam al vaker bij ons thuis eten, en we zaten ook al meermaals samen aan tafel bij ons gemeenschappelijke vriend Roger van Damme.

Sven is een absolute topsporter geweest, een voorbeeld voor velen, en dan nog eentje met een ijzeren discipline. Sven z’n voedingspatroon was altijd erg doordacht, en ook al is hij altijd een genieter geweest, ik heb Sven tijdens z’n loopbaan nooit een glas alcohol zien drinken. Gaat hij daar op Valentijn een uitzondering op maken? En wat vinden hij en Anneke allebei lekker? Sven beantwoordde van harte al deze vragen voor Would Be Chef.

https://www.instagram.com/p/BrcsRAAn7aI/?utm_source=ig_web_copy_link

Doen jullie vaak een tête-à-tête?

“Gedurende mijn topsport carriere hebben we weinig genoten van gastronomie. De aandacht ging toen enkel naar de juiste benzine op het juiste moment om mijn prestaties te leveren. De laatste jaren maken we er echt werk van om een tete-à-tete op het programma te zetten. Elk weekend zoeken we dan ook een leuk restaurantje en genieten we met volle teugen.”

Wie is de kok van jullie twee?

“Aangezien we beide onze eigen zaak runnen wisselen we af in de keuken. De persoon die eerst thuis is zorgt voor de keuken. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik beperkte capaciteiten heb en Anneke de topper is in huis. Samen vullen we elkaar dus goed aan.”

Wat eten jullie allebei graag?

“We zijn beide fan van scampi, zalm, of een lekkere steak. Welke dingen eten jullie absoluut niet?
De smaak van mosselen makreel en oesters zijn niet aan mij besteed. Anneke zal nooit kiezen voor steak tartaar. De smaak van rauw vlees gaat haar niet af.”

Wat was jullie beste restaurantervaring ooit?

“De beste restaurantervaring heb ik gevonden bij mijn goeie vriend Roger van Damme. Niet alleen in het Gebaar maar zijn Atelier thuis voor een beperkte groep is uniek. Verder zal ik mijn bezoek aan het Hof Van Cleve ook nooit meer vergeten. Deze toont gewoon onze keuken in Belgie op zijn best.”

https://www.instagram.com/p/BnossMcFXTb/?utm_source=ig_web_copy_link

Drink je nu al eens een glaasje alcohol op een dag als Valentijn?

“De laatste jaren genieten we samen al eens van een goed glas Rood. Als aperitief kiezen we beiden resoluut voor Gin Tonic.”

En welke wijn drink je graag?

“Een echte kenner van namen en streken ben ik niet. De eerste fase van proeven en genieten is waar ik me in bevind. Met de jaren zal ook de interesse volgen over de details denk ik. Het leven begint bij 40 werd me gezegd. Ik ben dus pas twee jaar geworden.”

https://www.instagram.com/p/BmwYrQXlq7a/?utm_source=ig_web_copy_link

Gaan jullie op restaurant deze Valentijn?

“Voor ons is valentijn echt een dag als een andere. We maken geen bewuste afspraak voor deze gelegenheid en genieten gedurende het ganse jaar van de momenten dat we samen kunnen doorbrengen. Met onze agenda is dat niet altijd gemakkelijk.”

Mogen we weten waar?

“Geen afspraak dus met valentijn maar het eerste restaurant dat nu op ons verlanglijstje staat is EED in Leuven.”

Wat betekent Valentijn voor jullie?

“Het woord valentijn zegt me meer dan de dag zelf. De liefde voor elkaar moet je uitspreken, moet je tonen en moet je koesteren. Valentijn zit altijd ergens in mijn achterhoofd. Niet alleen op een bepaalde dag.”

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer