Wow, de tijd is ondanks alle ellende toch echt gevlogen. Vanavond is het alweer kerstavond. Een avond die we sowieso in de familiale sfeer gaan doorbrengen. In iets kleinere kring dan gewoonlijk zelfs door covid, maar daarom niet minder intens.
Traditioneel is kerstavond voor onze chefs ook een moment om even thuis te bekomen na een intens jaar. Want de restaurants zijn op de 24ste december meestal dicht. Maar ook voor de chefs zal het vanavond anders zijn dan normaal, uiteraard. Want voor de horeca was 2020 een rotjaar.
We vragen vandaag aan de grootste chef van ons land, Peter Goossens, hoe hij kerstavond gaat doorbrengen, en wat zijn wensen zijn voor 2021. Vanuit Would Be Chef wensen we Peter en zijn team ook het allerbeste toe, en we hopen snel weer eens de benen onder tafel te mogen steken in Kruisem het komende jaar.
Thuis in beperkte kring met het huisgezin
Voor Kerst gaan we dit jaar voor een lekkere bouillabaisse, eens iets anders dan kalkoen. Mijn vrouw is verlekkerd op bouillabaisse (wel met onze Noordzeevissen en kreeft).
Ik denk dat 2020 een jaar is om te vergeten! We zullen meer dan 5 maanden dichtgeweest zijn en begin 2021 ziet er in eerste instantie niet veel beter uit. Het mooie was dat al onze klanten er snel terug waren in de maanden dat we open waren, en dit om lekker te komen genieten!
Een goede gezondheid! Ik denk dat dit het allerbelangrijkste zal zijn na zo veel zieke mensen te hebben gezien ten gevolge van Covid. Ik wens dat iedereen het woelige 2020 snel kan vergeten en dat elkeen naar de toekomst vooruit kan kijken. Moge 2021 een gezond jaar zijn met veel vreugde, feest en sociale contacten
De ambitie dat we snel terug open kunnen gaan en met volle kracht, moed en gedrevenheid terug lekker kunnen koken voor onze gasten!
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer