Zo viert de strafste chef van het land deze avond kerst
Nieuws

Zo viert de strafste chef van het land deze avond kerst

Wow, de tijd is ondanks alle ellende toch echt gevlogen. Vanavond is het alweer kerstavond. Een avond die we sowieso in de familiale sfeer gaan doorbrengen. In iets kleinere kring dan gewoonlijk zelfs door covid, maar daarom niet minder intens.

Traditioneel is kerstavond voor onze chefs ook een moment om even thuis te bekomen na een intens jaar. Want de restaurants zijn op de 24ste december meestal dicht. Maar ook voor de chefs zal het vanavond anders zijn dan normaal, uiteraard. Want voor de horeca was 2020 een rotjaar.

We vragen vandaag aan de grootste chef van ons land, Peter Goossens, hoe hij kerstavond gaat doorbrengen, en wat zijn wensen zijn voor 2021. Vanuit Would Be Chef wensen we Peter en zijn team ook het allerbeste toe, en we hopen snel weer eens de benen onder tafel te mogen steken in Kruisem het komende jaar.

Hoe ga je de feestdagen vieren?

Thuis in beperkte kring met het huisgezin

Wat staat er op het menu?

Voor Kerst gaan we dit jaar voor een lekkere bouillabaisse, eens iets anders dan kalkoen. Mijn vrouw is verlekkerd op bouillabaisse (wel met onze Noordzeevissen en kreeft).

Was er enkel kommer en kwel in 2020 of had het jaar ook iets moois voor jou in petto?

Ik denk dat 2020 een jaar is om te vergeten! We zullen meer dan 5 maanden dichtgeweest zijn en begin 2021 ziet er in eerste instantie niet veel beter uit. Het mooie was dat al onze klanten er snel terug waren in de maanden dat we open waren, en dit om lekker te komen genieten!

Wat wens je de mensen toe voor 2021?

Een goede gezondheid! Ik denk dat dit het allerbelangrijkste zal zijn na zo veel zieke mensen te hebben gezien ten gevolge van Covid. Ik wens dat iedereen het woelige 2020 snel kan vergeten en dat elkeen naar de toekomst vooruit kan kijken. Moge 2021 een gezond jaar zijn met veel vreugde, feest en sociale contacten

En wat is je persoonlijke ambitie voor het nieuwe jaar?

De ambitie dat we snel terug open kunnen gaan en met volle kracht, moed en gedrevenheid terug lekker kunnen koken voor onze gasten!

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer