Zo viert de strafste chef van het land deze avond kerst

Wow, de tijd is ondanks alle ellende toch echt gevlogen. Vanavond is het alweer kerstavond. Een avond die we sowieso in de familiale sfeer gaan doorbrengen. In iets kleinere kring dan gewoonlijk zelfs door covid, maar daarom niet minder intens.

Traditioneel is kerstavond voor onze chefs ook een moment om even thuis te bekomen na een intens jaar. Want de restaurants zijn op de 24ste december meestal dicht. Maar ook voor de chefs zal het vanavond anders zijn dan normaal, uiteraard. Want voor de horeca was 2020 een rotjaar.

We vragen vandaag aan de grootste chef van ons land, Peter Goossens, hoe hij kerstavond gaat doorbrengen, en wat zijn wensen zijn voor 2021. Vanuit Would Be Chef wensen we Peter en zijn team ook het allerbeste toe, en we hopen snel weer eens de benen onder tafel te mogen steken in Kruisem het komende jaar.

Hoe ga je de feestdagen vieren?

Thuis in beperkte kring met het huisgezin

Wat staat er op het menu?

Voor Kerst gaan we dit jaar voor een lekkere bouillabaisse, eens iets anders dan kalkoen. Mijn vrouw is verlekkerd op bouillabaisse (wel met onze Noordzeevissen en kreeft).

Was er enkel kommer en kwel in 2020 of had het jaar ook iets moois voor jou in petto?

Ik denk dat 2020 een jaar is om te vergeten! We zullen meer dan 5 maanden dichtgeweest zijn en begin 2021 ziet er in eerste instantie niet veel beter uit. Het mooie was dat al onze klanten er snel terug waren in de maanden dat we open waren, en dit om lekker te komen genieten!

Wat wens je de mensen toe voor 2021?

Een goede gezondheid! Ik denk dat dit het allerbelangrijkste zal zijn na zo veel zieke mensen te hebben gezien ten gevolge van Covid. Ik wens dat iedereen het woelige 2020 snel kan vergeten en dat elkeen naar de toekomst vooruit kan kijken. Moge 2021 een gezond jaar zijn met veel vreugde, feest en sociale contacten

En wat is je persoonlijke ambitie voor het nieuwe jaar?

De ambitie dat we snel terug open kunnen gaan en met volle kracht, moed en gedrevenheid terug lekker kunnen koken voor onze gasten!