Zo viert de strafste chef van het land deze avond kerst
Nieuws

Zo viert de strafste chef van het land deze avond kerst

Wow, de tijd is ondanks alle ellende toch echt gevlogen. Vanavond is het alweer kerstavond. Een avond die we sowieso in de familiale sfeer gaan doorbrengen. In iets kleinere kring dan gewoonlijk zelfs door covid, maar daarom niet minder intens.

Traditioneel is kerstavond voor onze chefs ook een moment om even thuis te bekomen na een intens jaar. Want de restaurants zijn op de 24ste december meestal dicht. Maar ook voor de chefs zal het vanavond anders zijn dan normaal, uiteraard. Want voor de horeca was 2020 een rotjaar.

We vragen vandaag aan de grootste chef van ons land, Peter Goossens, hoe hij kerstavond gaat doorbrengen, en wat zijn wensen zijn voor 2021. Vanuit Would Be Chef wensen we Peter en zijn team ook het allerbeste toe, en we hopen snel weer eens de benen onder tafel te mogen steken in Kruisem het komende jaar.

Hoe ga je de feestdagen vieren?

Thuis in beperkte kring met het huisgezin

Wat staat er op het menu?

Voor Kerst gaan we dit jaar voor een lekkere bouillabaisse, eens iets anders dan kalkoen. Mijn vrouw is verlekkerd op bouillabaisse (wel met onze Noordzeevissen en kreeft).

Was er enkel kommer en kwel in 2020 of had het jaar ook iets moois voor jou in petto?

Ik denk dat 2020 een jaar is om te vergeten! We zullen meer dan 5 maanden dichtgeweest zijn en begin 2021 ziet er in eerste instantie niet veel beter uit. Het mooie was dat al onze klanten er snel terug waren in de maanden dat we open waren, en dit om lekker te komen genieten!

Wat wens je de mensen toe voor 2021?

Een goede gezondheid! Ik denk dat dit het allerbelangrijkste zal zijn na zo veel zieke mensen te hebben gezien ten gevolge van Covid. Ik wens dat iedereen het woelige 2020 snel kan vergeten en dat elkeen naar de toekomst vooruit kan kijken. Moge 2021 een gezond jaar zijn met veel vreugde, feest en sociale contacten

En wat is je persoonlijke ambitie voor het nieuwe jaar?

De ambitie dat we snel terug open kunnen gaan en met volle kracht, moed en gedrevenheid terug lekker kunnen koken voor onze gasten!

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer