Zo viert Hilde Crevits kerst en oudjaar

Alweer een gezellige avond in het Christmas House. Vlaamse viceminister-president Hilde Crevits was tussen 7 en 8 mijn gaste in “Svens Eindejaarsvragen”. Het was een erg prettig weerzien met de West-Vlaamse minister met wie het altijd fijn kletsen is. Hilde is een fan van kerstmis, en heeft sinds jaar en dag een echte kerstman in huis staan. Die heeft ze ooit meegebracht uit Londen, is ongeveer een meter hoog, en krijgt in deze periode altijd zijn vaste plekje in de kangoeroe-woning waar mevrouw Crevits met haar man, ouders en schoonouders samen wonen.

De kerstdagen worden erg gezellig voor mevrouw Crevits. Op kerstavond wordt er dit jaar met de ganse familie samen gegeten, en dan is de echtgenoot van de minister de chef met dienst. Hij gaat een grote gevulde kalkoen maken, die hij zelf gaat ontbenen, en gaat vullen met een zelfgemaakte farce. Heerlijk. Op kerstdag vertrekt mevrouw Crevits met haar man en de kinderen en hun partners voor een paar dagen naar London.

En oudejaarsavond viert Hilde Crevits traditiegetrouw met vrienden uit Duitsland. Het ene jaar gaan ze bij hen vieren, en van het uitgebreide vuurwerk genieten, dat daar zeer populair is, en het andere jaar komen de Duitse vrienden meevieren in het mooie West-Vlaanderen. Het worden ongetwijfeld heerlijke dagen voor onze viceminister-president en haar familie. Ik wens hen het allerbeste toe.