Gisterenavond was onze Minister van Sociale Zaken, Volksgezondheid, Asiel en Migratie Maggie De Block te gast in ons Christmas House op de kerstmarkt in Antwerpen. Ik mocht tussen 7 en 8 uur een uurtje lang kletsen met de sympathieke minister over het voorbije jaar, en ook al over 2020 natuurlijk. Ik had het uiteraard ook een beetje over politiek en heel veel over de sfeer van kerstmis waar de minister erg van houdt. En ik vroeg Maggie De Block ook hoe zij de feesten dit jaar door gaat brengen.
Kerstavond wordt sowieso een familiefeest en dat vindt dit jaar plaats bij de broer van de minister. Iedereen brengt die avond iets lekkers mee. En Maggie moet dit jaar voor de groentjes zorgen. Dat wordt gestoofd witloof, en dat gaat ze zelf maken. En oudjaar is traditiegetrouw een avond met drie bevriende koppels. De minister moet het feestje dit jaar organiseren en ze heeft er veel zin in. En ze gaat die feestavond uiteraard starten met lekkere oesters, want daar is ze echt helemaal gek op. Met een goed glas Boonen Meunier Champagne bij, een champagne die de minister zelf gaat halen in Epernay. En nadien wordt er lekkere kreeft geserveerd. Twee huizen naast waar de minister woont is er gelukkig een uitstekende viswinkel, en dus weet ze waar ze haar kreeftjes halen moet.
We wensen Maggie De Block hele fijne feesten, en uiteraard een goede gezondheid, want dat is het allerbelangrijkste. Voor de minister van Volksgezondheid evenveel als voor alle burgers. Dus: santé mevrouw De Block!
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer