Zo viert minister Maggie De Block kerst en nieuwjaar...
Nieuws

Zo viert minister Maggie De Block kerst en nieuwjaar…

Gisterenavond was onze Minister van Sociale Zaken, Volksgezondheid, Asiel en Migratie Maggie De Block te gast in ons Christmas House op de kerstmarkt in Antwerpen. Ik mocht tussen 7 en 8 uur een uurtje lang kletsen met de sympathieke minister over het voorbije jaar, en ook al over 2020 natuurlijk. Ik had het uiteraard ook een beetje over politiek en heel veel over de sfeer van kerstmis waar de minister erg van houdt. En ik vroeg Maggie De Block ook hoe zij de feesten dit jaar door gaat brengen.

Kerstavond wordt sowieso een familiefeest en dat vindt dit jaar plaats bij de broer van de minister. Iedereen brengt die avond iets lekkers mee. En Maggie moet dit jaar voor de groentjes zorgen. Dat wordt gestoofd witloof, en dat gaat ze zelf maken. En oudjaar is traditiegetrouw een avond met drie bevriende koppels. De minister moet het feestje dit jaar organiseren en ze heeft er veel zin in. En ze gaat die feestavond uiteraard starten met lekkere oesters, want daar is ze echt helemaal gek op. Met een goed glas Boonen Meunier Champagne bij, een champagne die de minister zelf gaat halen in Epernay. En nadien wordt er lekkere kreeft geserveerd. Twee huizen naast waar de minister woont is er gelukkig een uitstekende viswinkel, en dus weet ze waar ze haar kreeftjes halen moet.

We wensen Maggie De Block hele fijne feesten, en uiteraard een goede gezondheid, want dat is het allerbelangrijkste. Voor de minister van Volksgezondheid evenveel als voor alle burgers. Dus: santé mevrouw De Block!

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer