Zo viert minister Maggie De Block kerst en nieuwjaar…

Gisterenavond was onze Minister van Sociale Zaken, Volksgezondheid, Asiel en Migratie Maggie De Block te gast in ons Christmas House op de kerstmarkt in Antwerpen. Ik mocht tussen 7 en 8 uur een uurtje lang kletsen met de sympathieke minister over het voorbije jaar, en ook al over 2020 natuurlijk. Ik had het uiteraard ook een beetje over politiek en heel veel over de sfeer van kerstmis waar de minister erg van houdt. En ik vroeg Maggie De Block ook hoe zij de feesten dit jaar door gaat brengen.

Kerstavond wordt sowieso een familiefeest en dat vindt dit jaar plaats bij de broer van de minister. Iedereen brengt die avond iets lekkers mee. En Maggie moet dit jaar voor de groentjes zorgen. Dat wordt gestoofd witloof, en dat gaat ze zelf maken. En oudjaar is traditiegetrouw een avond met drie bevriende koppels. De minister moet het feestje dit jaar organiseren en ze heeft er veel zin in. En ze gaat die feestavond uiteraard starten met lekkere oesters, want daar is ze echt helemaal gek op. Met een goed glas Boonen Meunier Champagne bij, een champagne die de minister zelf gaat halen in Epernay. En nadien wordt er lekkere kreeft geserveerd. Twee huizen naast waar de minister woont is er gelukkig een uitstekende viswinkel, en dus weet ze waar ze haar kreeftjes halen moet.

We wensen Maggie De Block hele fijne feesten, en uiteraard een goede gezondheid, want dat is het allerbelangrijkste. Voor de minister van Volksgezondheid evenveel als voor alle burgers. Dus: santé mevrouw De Block!