Zo viert minister Maggie De Block kerst en nieuwjaar...
Nieuws

Zo viert minister Maggie De Block kerst en nieuwjaar…

Gisterenavond was onze Minister van Sociale Zaken, Volksgezondheid, Asiel en Migratie Maggie De Block te gast in ons Christmas House op de kerstmarkt in Antwerpen. Ik mocht tussen 7 en 8 uur een uurtje lang kletsen met de sympathieke minister over het voorbije jaar, en ook al over 2020 natuurlijk. Ik had het uiteraard ook een beetje over politiek en heel veel over de sfeer van kerstmis waar de minister erg van houdt. En ik vroeg Maggie De Block ook hoe zij de feesten dit jaar door gaat brengen.

Kerstavond wordt sowieso een familiefeest en dat vindt dit jaar plaats bij de broer van de minister. Iedereen brengt die avond iets lekkers mee. En Maggie moet dit jaar voor de groentjes zorgen. Dat wordt gestoofd witloof, en dat gaat ze zelf maken. En oudjaar is traditiegetrouw een avond met drie bevriende koppels. De minister moet het feestje dit jaar organiseren en ze heeft er veel zin in. En ze gaat die feestavond uiteraard starten met lekkere oesters, want daar is ze echt helemaal gek op. Met een goed glas Boonen Meunier Champagne bij, een champagne die de minister zelf gaat halen in Epernay. En nadien wordt er lekkere kreeft geserveerd. Twee huizen naast waar de minister woont is er gelukkig een uitstekende viswinkel, en dus weet ze waar ze haar kreeftjes halen moet.

We wensen Maggie De Block hele fijne feesten, en uiteraard een goede gezondheid, want dat is het allerbelangrijkste. Voor de minister van Volksgezondheid evenveel als voor alle burgers. Dus: santé mevrouw De Block!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer