Zo viert Rik Torfs straks de feestdagen

Elke woensdag is Rik Torfs onze gast bij Sven en Anke op Joe. Om kwart voor acht schotelt hij ons en onze luisteraars een moreel dilemma voor. Soms is dat een huis- tuin- en keukendilemma, soms is het allemaal net iets zwaarder. Maar altijd daagt hij ons uit om over levensvragen na te denken. Heerlijke rubriek met een zeer gezellige en grappige man. Maar hoe gaat Rik Torfs de feestdagen doorbrengen? Would Be Chef vroeg de bekende kerkjurist naar zijn plannen voor kerst.

Gaat u gek doen met kerst meneer Torfs?

Neen, ik ga gewoon thuis vieren in zeer kleine kring. Niets speciaals eigenlijk. Wat naar muziek luisteren, lezen en naar een nachtmis kijken op de televisie. En hopelijk ook een lange wandeling in de natuur.

wat staat er bij up het menu?

In de buurt woont een traiteur die geweldige garnaalkroketten maakt. Lekker ouderwets zoals ikzelf. Met een flesje champagne, even pittig als spuitwater maar veel gezonder.

Was 2020 een goed of een slecht jaar voor u?

Ik verloor dit jaar enkele mensen die me na aan het hart liggen, maar niet door corona. Helaas. Maar het speciale ritme van het coronajaar vond ik wel fijn. Ik kon wegens de vele afgelaste activiteiten het boek ‘De kerk is fantastisch’ schrijven, dat was me anders nooit gelukt. Ik wandelde meer dan ooit. Dat het leven soberder verliep en het reizen minder was, ervaar ik niet als een minpunt. Wel had ik iets te weinig persoonlijk contact met mijn studenten.

Wat wenst u uzelf en de mensen toe voor 2021?

Een goede gezondheid. Veel vriendschap en liefde. Eindeloos veel zin voor humor. En een heldere geest om na te denken over diepere levensvragen: dat maakt gelukkig.

En hebt u persoonlijk bijzondere plannen?

Druk bezig met een zesdelige internationale documentaire over Het Vaticaan (voor productiehuis Panenka). Ze zal pas in het voorjaar van 2022 helemaal klaar zijn. Verder hoop ik dat ook de Engelse versie van “De kerk is fantastisch” veel wordt gelezen. En uiteindelijk is gewoon verder leven in dankbaarheid mijn grootste ambitie.