Zo viert Rik Torfs straks de feestdagen
Nieuws

Zo viert Rik Torfs straks de feestdagen

Elke woensdag is Rik Torfs onze gast bij Sven en Anke op Joe. Om kwart voor acht schotelt hij ons en onze luisteraars een moreel dilemma voor. Soms is dat een huis- tuin- en keukendilemma, soms is het allemaal net iets zwaarder. Maar altijd daagt hij ons uit om over levensvragen na te denken. Heerlijke rubriek met een zeer gezellige en grappige man. Maar hoe gaat Rik Torfs de feestdagen doorbrengen? Would Be Chef vroeg de bekende kerkjurist naar zijn plannen voor kerst.

Gaat u gek doen met kerst meneer Torfs?

Neen, ik ga gewoon thuis vieren in zeer kleine kring. Niets speciaals eigenlijk. Wat naar muziek luisteren, lezen en naar een nachtmis kijken op de televisie. En hopelijk ook een lange wandeling in de natuur.

wat staat er bij up het menu?

In de buurt woont een traiteur die geweldige garnaalkroketten maakt. Lekker ouderwets zoals ikzelf. Met een flesje champagne, even pittig als spuitwater maar veel gezonder.

Was 2020 een goed of een slecht jaar voor u?

Ik verloor dit jaar enkele mensen die me na aan het hart liggen, maar niet door corona. Helaas. Maar het speciale ritme van het coronajaar vond ik wel fijn. Ik kon wegens de vele afgelaste activiteiten het boek ‘De kerk is fantastisch’ schrijven, dat was me anders nooit gelukt. Ik wandelde meer dan ooit. Dat het leven soberder verliep en het reizen minder was, ervaar ik niet als een minpunt. Wel had ik iets te weinig persoonlijk contact met mijn studenten.

Wat wenst u uzelf en de mensen toe voor 2021?

Een goede gezondheid. Veel vriendschap en liefde. Eindeloos veel zin voor humor. En een heldere geest om na te denken over diepere levensvragen: dat maakt gelukkig.

En hebt u persoonlijk bijzondere plannen?

Druk bezig met een zesdelige internationale documentaire over Het Vaticaan (voor productiehuis Panenka). Ze zal pas in het voorjaar van 2022 helemaal klaar zijn. Verder hoop ik dat ook de Engelse versie van “De kerk is fantastisch” veel wordt gelezen. En uiteindelijk is gewoon verder leven in dankbaarheid mijn grootste ambitie.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer