Elke woensdag is Rik Torfs onze gast bij Sven en Anke op Joe. Om kwart voor acht schotelt hij ons en onze luisteraars een moreel dilemma voor. Soms is dat een huis- tuin- en keukendilemma, soms is het allemaal net iets zwaarder. Maar altijd daagt hij ons uit om over levensvragen na te denken. Heerlijke rubriek met een zeer gezellige en grappige man. Maar hoe gaat Rik Torfs de feestdagen doorbrengen? Would Be Chef vroeg de bekende kerkjurist naar zijn plannen voor kerst.
Neen, ik ga gewoon thuis vieren in zeer kleine kring. Niets speciaals eigenlijk. Wat naar muziek luisteren, lezen en naar een nachtmis kijken op de televisie. En hopelijk ook een lange wandeling in de natuur.
In de buurt woont een traiteur die geweldige garnaalkroketten maakt. Lekker ouderwets zoals ikzelf. Met een flesje champagne, even pittig als spuitwater maar veel gezonder.
Ik verloor dit jaar enkele mensen die me na aan het hart liggen, maar niet door corona. Helaas. Maar het speciale ritme van het coronajaar vond ik wel fijn. Ik kon wegens de vele afgelaste activiteiten het boek ‘De kerk is fantastisch’ schrijven, dat was me anders nooit gelukt. Ik wandelde meer dan ooit. Dat het leven soberder verliep en het reizen minder was, ervaar ik niet als een minpunt. Wel had ik iets te weinig persoonlijk contact met mijn studenten.
Een goede gezondheid. Veel vriendschap en liefde. Eindeloos veel zin voor humor. En een heldere geest om na te denken over diepere levensvragen: dat maakt gelukkig.
Druk bezig met een zesdelige internationale documentaire over Het Vaticaan (voor productiehuis Panenka). Ze zal pas in het voorjaar van 2022 helemaal klaar zijn. Verder hoop ik dat ook de Engelse versie van “De kerk is fantastisch” veel wordt gelezen. En uiteindelijk is gewoon verder leven in dankbaarheid mijn grootste ambitie.
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer