Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt

Morgen wordt mijn fijne vriend en ex-ochtendcollega op de radio, Kürt Rogiers 50. En gisteren kwam hij met z’n vrouw op een veilige afstand al een hapje en een drankje doen onder de warme branders op ons terras. Zoals het hoort. Zoals het mag. En we hadden uiteraard een kleine verrassing voorzien voor Kürt. Nu ja, klein. We hadden voor de gelegenheid een flinke taart laten bouwen.

En ik zeg letterlijk “bouwen”, want ze is gemaakt uit eetbare legosteentjes. Het is de fantastische bakker Jurgen De Baets van Art 2 Eat uit het Gentse Wondelgem die met het concept kwam. Kürt presenteert namelijk op dit moment weer het razend populaire Lego Masters op VTM. Dat leek ons dus een geschikt thema voor een prachtige verrassingstaart van gâteau, gevuld met frambozen. En de 50 bovenop de taart heeft Jurgen gemaakt in legoblokjes van witte chocolade. Overigens is de taart in het echt maar de helft zo groot als wat je ziet op de foto. Jurgen heeft ze opgebouwd op een stevige bodem van piepschuim zodat ze wat volume krijgt. We waren maar met z’n vieren tenslotte.

Als je zelf ook eens een bijzondere taart wil laten maken voor een speciale gelegenheid, dan wil ik Art 2 Eat van harte aanbevelen. Jurgen is echt een kunstenaar en een super sympathieke kerel. En ook nog eens een trouwe luisteraar van onze ochtendshow. Kijk maar eens naar z’n fantastische creaties.