Morgen wordt mijn fijne vriend en ex-ochtendcollega op de radio, Kürt Rogiers 50. En gisteren kwam hij met z’n vrouw op een veilige afstand al een hapje en een drankje doen onder de warme branders op ons terras. Zoals het hoort. Zoals het mag. En we hadden uiteraard een kleine verrassing voorzien voor Kürt. Nu ja, klein. We hadden voor de gelegenheid een flinke taart laten bouwen.
En ik zeg letterlijk “bouwen”, want ze is gemaakt uit eetbare legosteentjes. Het is de fantastische bakker Jurgen De Baets van Art 2 Eat uit het Gentse Wondelgem die met het concept kwam. Kürt presenteert namelijk op dit moment weer het razend populaire Lego Masters op VTM. Dat leek ons dus een geschikt thema voor een prachtige verrassingstaart van gâteau, gevuld met frambozen. En de 50 bovenop de taart heeft Jurgen gemaakt in legoblokjes van witte chocolade. Overigens is de taart in het echt maar de helft zo groot als wat je ziet op de foto. Jurgen heeft ze opgebouwd op een stevige bodem van piepschuim zodat ze wat volume krijgt. We waren maar met z’n vieren tenslotte.
Als je zelf ook eens een bijzondere taart wil laten maken voor een speciale gelegenheid, dan wil ik Art 2 Eat van harte aanbevelen. Jurgen is echt een kunstenaar en een super sympathieke kerel. En ook nog eens een trouwe luisteraar van onze ochtendshow. Kijk maar eens naar z’n fantastische creaties.
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer