Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt
Nieuws

Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt

Morgen wordt mijn fijne vriend en ex-ochtendcollega op de radio, Kürt Rogiers 50. En gisteren kwam hij met z’n vrouw op een veilige afstand al een hapje en een drankje doen onder de warme branders op ons terras. Zoals het hoort. Zoals het mag. En we hadden uiteraard een kleine verrassing voorzien voor Kürt. Nu ja, klein. We hadden voor de gelegenheid een flinke taart laten bouwen.

Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt
Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt

En ik zeg letterlijk “bouwen”, want ze is gemaakt uit eetbare legosteentjes. Het is de fantastische bakker Jurgen De Baets van Art 2 Eat uit het Gentse Wondelgem die met het concept kwam. Kürt presenteert namelijk op dit moment weer het razend populaire Lego Masters op VTM. Dat leek ons dus een geschikt thema voor een prachtige verrassingstaart van gâteau, gevuld met frambozen. En de 50 bovenop de taart heeft Jurgen gemaakt in legoblokjes van witte chocolade. Overigens is de taart in het echt maar de helft zo groot als wat je ziet op de foto. Jurgen heeft ze opgebouwd op een stevige bodem van piepschuim zodat ze wat volume krijgt. We waren maar met z’n vieren tenslotte.

Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt
Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt
Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt
Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt

Als je zelf ook eens een bijzondere taart wil laten maken voor een speciale gelegenheid, dan wil ik Art 2 Eat van harte aanbevelen. Jurgen is echt een kunstenaar en een super sympathieke kerel. En ook nog eens een trouwe luisteraar van onze ochtendshow. Kijk maar eens naar z’n fantastische creaties.

Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt
Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt
Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt
Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt
Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt
Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt
Zo werd de Lego verjaardagstaart voor Kürt Rogiers gemaakt

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer