Morgen wordt mijn fijne vriend en ex-ochtendcollega op de radio, Kürt Rogiers 50. En gisteren kwam hij met z’n vrouw op een veilige afstand al een hapje en een drankje doen onder de warme branders op ons terras. Zoals het hoort. Zoals het mag. En we hadden uiteraard een kleine verrassing voorzien voor Kürt. Nu ja, klein. We hadden voor de gelegenheid een flinke taart laten bouwen.
En ik zeg letterlijk “bouwen”, want ze is gemaakt uit eetbare legosteentjes. Het is de fantastische bakker Jurgen De Baets van Art 2 Eat uit het Gentse Wondelgem die met het concept kwam. Kürt presenteert namelijk op dit moment weer het razend populaire Lego Masters op VTM. Dat leek ons dus een geschikt thema voor een prachtige verrassingstaart van gâteau, gevuld met frambozen. En de 50 bovenop de taart heeft Jurgen gemaakt in legoblokjes van witte chocolade. Overigens is de taart in het echt maar de helft zo groot als wat je ziet op de foto. Jurgen heeft ze opgebouwd op een stevige bodem van piepschuim zodat ze wat volume krijgt. We waren maar met z’n vieren tenslotte.
Als je zelf ook eens een bijzondere taart wil laten maken voor een speciale gelegenheid, dan wil ik Art 2 Eat van harte aanbevelen. Jurgen is echt een kunstenaar en een super sympathieke kerel. En ook nog eens een trouwe luisteraar van onze ochtendshow. Kijk maar eens naar z’n fantastische creaties.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer