Lieve vrienden. Het is bijna zover. Op 14 februari wordt opnieuw het feest van de liefde gevierd. Dan is het weer Valentijn. Velen onder jullie gaan dan op restaurant om gezellig met z’n tweetjes te tafelen, met een mooi glas bubbels erbij, romantische muziek en kaarslicht. Er worden cadeautjes uitgewisseld en diep in elkaars ogen gekeken.
Ikzelf vind het heerlijk om op Valentijn lekker te koken thuis, en dit jaar wordt dat echt wel heel speciaal, want voor het eerst zal ik mijn eigen wijnen kunnen openen bij de romantische maaltijd. Wat een mooi vooruitzicht!
Dit jaar heb ik echter een bijzonder plannetje. Ik ga misschien ook wel jouw Valentijnsdiner koken. Voor één koppel dat de komende weken (voor 12 februari) een doosje van mijn Wijn Ornelis Cava Brut Reserva bestelt ga ik net dezelfde maaltijd bereiden als voor onszelf.
En geloof me, dat zal een lekker en een heel exclusief menuutje worden. Met onder andere Pomme Moscovite met Royal Belgian Caviar en een heerlijke Mac And Cheese met verse kreeft, en een zalig zoet verrassingsdessert. En ik doe er uiteraard nog eens de aangepaste wijntjes bij ook.
Ik kom alles persoonlijk bij jou thuis leveren op zondag 13 februari. Zo kun je zelf kiezen of je Valentijn al op zondagavond wil vieren, of toch liever op de 14de februari zelf. Dat is helemaal jullie persoonlijke keuze! Maar feestelijker en romantischer dan dat zal de catering niet worden. De liefde en de passie, daar moet je natuurlijk zelf voor zorgen.
Bestel snel je flesjes cava, en wie weet zijn jullie het enige verliefde koppel in Vlaanderen voor wie ik dit jaar koken zal. Geen slecht vooruitzicht toch?
Veel liefs,
Sven
P.S. Ook als je geen lief hebt maak je evenveel kans. Want dan verdien je ook heel veel liefde. En dan kun je misschien een goede vriend of vriendin, een broer of een zus, een kind of een ouder van je uitnodigen om samen lekker te smullen.
BESTEL HIER MIJN WIJN ORNELIS CAVA BRUT RESERVA
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer