Lieve vrienden. Het is bijna zover. Op 14 februari wordt opnieuw het feest van de liefde gevierd. Dan is het weer Valentijn. Velen onder jullie gaan dan op restaurant om gezellig met z’n tweetjes te tafelen, met een mooi glas bubbels erbij, romantische muziek en kaarslicht. Er worden cadeautjes uitgewisseld en diep in elkaars ogen gekeken.
Ikzelf vind het heerlijk om op Valentijn lekker te koken thuis, en dit jaar wordt dat echt wel heel speciaal, want voor het eerst zal ik mijn eigen wijnen kunnen openen bij de romantische maaltijd. Wat een mooi vooruitzicht!
Dit jaar heb ik echter een bijzonder plannetje. Ik ga misschien ook wel jouw Valentijnsdiner koken. Voor één koppel dat de komende weken (voor 12 februari) een doosje van mijn Wijn Ornelis Cava Brut Reserva bestelt ga ik net dezelfde maaltijd bereiden als voor onszelf.
En geloof me, dat zal een lekker en een heel exclusief menuutje worden. Met onder andere Pomme Moscovite met Royal Belgian Caviar en een heerlijke Mac And Cheese met verse kreeft, en een zalig zoet verrassingsdessert. En ik doe er uiteraard nog eens de aangepaste wijntjes bij ook.
Ik kom alles persoonlijk bij jou thuis leveren op zondag 13 februari. Zo kun je zelf kiezen of je Valentijn al op zondagavond wil vieren, of toch liever op de 14de februari zelf. Dat is helemaal jullie persoonlijke keuze! Maar feestelijker en romantischer dan dat zal de catering niet worden. De liefde en de passie, daar moet je natuurlijk zelf voor zorgen.
Bestel snel je flesjes cava, en wie weet zijn jullie het enige verliefde koppel in Vlaanderen voor wie ik dit jaar koken zal. Geen slecht vooruitzicht toch?
Veel liefs,
Sven
P.S. Ook als je geen lief hebt maak je evenveel kans. Want dan verdien je ook heel veel liefde. En dan kun je misschien een goede vriend of vriendin, een broer of een zus, een kind of een ouder van je uitnodigen om samen lekker te smullen.
BESTEL HIER MIJN WIJN ORNELIS CAVA BRUT RESERVA
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer