Lieve vrienden. Het is bijna zover. Op 14 februari wordt opnieuw het feest van de liefde gevierd. Dan is het weer Valentijn. Velen onder jullie gaan dan op restaurant om gezellig met z’n tweetjes te tafelen, met een mooi glas bubbels erbij, romantische muziek en kaarslicht. Er worden cadeautjes uitgewisseld en diep in elkaars ogen gekeken.
Ikzelf vind het heerlijk om op Valentijn lekker te koken thuis, en dit jaar wordt dat echt wel heel speciaal, want voor het eerst zal ik mijn eigen wijnen kunnen openen bij de romantische maaltijd. Wat een mooi vooruitzicht!
Dit jaar heb ik echter een bijzonder plannetje. Ik ga misschien ook wel jouw Valentijnsdiner koken. Voor één koppel dat de komende weken (voor 12 februari) een doosje van mijn Wijn Ornelis Cava Brut Reserva bestelt ga ik net dezelfde maaltijd bereiden als voor onszelf.
En geloof me, dat zal een lekker en een heel exclusief menuutje worden. Met onder andere Pomme Moscovite met Royal Belgian Caviar en een heerlijke Mac And Cheese met verse kreeft, en een zalig zoet verrassingsdessert. En ik doe er uiteraard nog eens de aangepaste wijntjes bij ook.
Ik kom alles persoonlijk bij jou thuis leveren op zondag 13 februari. Zo kun je zelf kiezen of je Valentijn al op zondagavond wil vieren, of toch liever op de 14de februari zelf. Dat is helemaal jullie persoonlijke keuze! Maar feestelijker en romantischer dan dat zal de catering niet worden. De liefde en de passie, daar moet je natuurlijk zelf voor zorgen.
Bestel snel je flesjes cava, en wie weet zijn jullie het enige verliefde koppel in Vlaanderen voor wie ik dit jaar koken zal. Geen slecht vooruitzicht toch?
Veel liefs,
Sven
P.S. Ook als je geen lief hebt maak je evenveel kans. Want dan verdien je ook heel veel liefde. En dan kun je misschien een goede vriend of vriendin, een broer of een zus, een kind of een ouder van je uitnodigen om samen lekker te smullen.
BESTEL HIER MIJN WIJN ORNELIS CAVA BRUT RESERVA
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer