Soms gebeurt het dat ik moet koken voor mezelf alleen, en weet je wat? Vaak vind ik dat niet leuk. Ik ben graag samen met m’n lief, en ik vind het fijn om voor ons tweetjes te koken. Dan zorg ik dat bij thuiskomst de dampende ovenschotel al klaarstaat. En terwijl onze kat Hockney dan ligt te spinnen aan onze voeten (of wild rondrent, want het is een onstuimige peuter) genieten wij dan samen van de door mij klaargemaakte maaltijd. We drinken een glas wijn en overlopen de dag. Zalig. Maar voor mezelf koken, daar heb ik, als gepassioneerde hobbykok, veel minder plezier aan. En ook al vind ik verse maaltijden essentieel, toch durf ik dan ook wel eens een schoteltje bij de traiteur te halen.
11 november is singles day. En als je praat met mensen die (al lang) alleen zijn, dan blijkt het voor velen toch een uitdaging te zijn: koken enkel voor jezelf. Niet alleen het gedoe, maar ook het feit dat veel verpakkingen in de supermarkt voorzien zijn voor meer dan 1 persoon, maakt het er niet makkelijker op om de moed te vinden om je eigen potje te koken. Daarom heb ik enkele goede tips voor de singels onder mijn volgers, of voor zij die net als ik, geregeld alleen thuis zijn na het werk, en dan niet altijd de moed vinden om te koken. Want koken voor singles kan soms een uitdaging zijn, maar het hoeft niet per se ingewikkeld of tijdrovend te zijn.
Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer
Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer
Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer
Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer
Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer
Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer