Zo ziet de keuken-toonzaal van de toekomst er vandaag al uit

Een nieuwe keuken kiezen? Hoe doe je dat? Heel veel online zoeken wellicht. Pinterest afspeuren en andere sites. Inspiratie zoeken. En natuurlijk ook naar keukentoonzalen gaan. Dat laatste is vaak een ontgoochelende ervaring. Keukentoonzalen zijn meestal grote hallen met hokje naast hokje een ander type keuken. Je wandelt dan een half uurtje van keuken naar keuken, en that’s it. Weinig inspirerend. Want als je enkel de keukens ziet, zonder het gevoel van een huis errond, een woonkamer, zonder tapijten, zetels en kussens, en kunst aan de muren, en zonder accessoires en attributen, raak je simpelweg nauwelijks geïnspireerd.

En dat hebben ze bij DSM-keukens echt wel goed begrepen. Ook al vieren ze dit jaar hun honderdste verjaardag, ze voelen echt wel het “nu” en de toekomst goed aan. In hun nieuwste toonzaal die maandag is opengegaan in Schoten pakken ze het immers helemaal anders en vernieuwend aan.

Ja, je kunt er uiteraard nog heel veel keukens bekijken, maar die zijn nu wel helemaal geïntegreerd in echt inspirerende leefomgevingen. Er zijn zelfs een zestal verschillende corners gemaakt, een soort van mini-appartementen, die elk een geheel eigen stijl hebben. Het lijkt daardoor bijna alsof je in echte huizen of flats rondwandelt, en alle tentoongestelde meubelen en accessoires zijn er ook echt te koop.

DSMMore is de naam van deze nieuwe aanpak. De naam geeft duidelijk aan dat de keukens nog altijd de core en de essentie zijn van waar DSM Keukens voor staat, maar al de rest daarrond is ook belangrijk.

Ik was maandag uitgenodigd voor de opening in Schoten en echt, ik was aangenaam verrast. Want met deze nieuwe stijl voelen ze de tijdsgeest echt goed aan vind ik, want de keuken is vandaag veel meer dan vroeger een plek waar je echt (samen-)leeft.

Ja, je kookt er ook nog wel. Uiteraard. Dat blijft de essentie. Maar je leeft er ook. Je praat er met het gezin, of met je partner. Je drinkt er al eens een aperitiefje. Je kinderen studeren er soms of maken er hun huiswerk. Er worden gezelschapspelletjes gespeeld. En er vinden naast de dagelijkse maaltijden ook uitgebreide diners en etentjes met gasten plaats. Je wil dus dat het er gezellig is, of chique, huiselijk of netjes, strak of tijdloos. En de styling van de keuken is dan essentieel. Maar alle details daarrond evenzeer. En dat gevoel heb je in dit nieuw type toonzaal.

Dus als je inspiratie nodig hebt voor een nieuwe keuken, en wil voelen hoe die in een interieur blenden kan, DSMMore in Schoten is echt wel een goede plek om even langs te gaan. En natuurlijk vooral om hele mooie keukens te bekijken.

 

DSM SCHOTEN

Bredabaan 1189
2900 Schoten
03/887.87.06