Zo ziet mijn nieuwe keuken er vandaag uit …

Ik heb het al een paar keer geschreven hier op de blog. Binnen een paar maanden verhuizen we naar Lochristi bij Gent. We hebben er een droomhuis gevonden, en willen er een heerlijke thuis van maken. De voorbije maanden zijn we met onze architect Dieter Vander Velpen in overleg geweest over hoe we ons nieuwe plekje er willen laten uitzien. En het zal niemand verwonderen dat een belangrijke plek in ons huis onze keuken wordt. Ik ben altijd met lekker eten bezig en ben van plan er heel veel uren door te brengen de komende jaren, dus die keuken moet deze keer gewoon helemaal m’n ding zijn.

Nu de vorige bewoners hadden, ik schat een zes à zevental jaar geleden al, een zeer degelijke landelijke keuken in het huis laten installeren die nog in prima staat was. En ik wou natuurlijk niet dat die op een container zou eindigen, en daarom heb ik hem hier op de blog te koop aangeboden. En ik moet zeggen, het sympathieke jonge gezin dat de keuken vorige week heel netjes is komen uitbreken, liet me intussen weten dat hij al bijna volledig opnieuw geïnstalleerd is. Ik hoop dat ze er nog veel plezier aan zullen beleven de komende jaren, en er lekker in zullen koken.

(lees verder onder de foto)

Intussen is echter niet alleen de keuken uitgebroken, maar ook de keukenvloer. En ons huis ziet er nu uit alsof er een bom is ontploft. Het was ontzettend spectaculair om er vorige donderdag rond te wandelen en te zien hoe volle kruiwagens bouwafval naar buiten werden gereden. Je moet natuurlijk eieren breken om een omelet te kunnen bakken, en muren en vloeren uitbreken om een nieuwe keuken te kunnen plaatsen, maar ik kan je wel zeggen dat het er nu allemaal erg heftig uitziet. Kijk maar eens naar de foto’s van de keuken en de gang

(lees verder onder de foto’s)

Intussen ben ik volop nieuwe toestellen aan het kiezen, de natuursteen ook voor het werkblad, en ook wat de kranen voor de keuken betreft heb ik al min of meer een idee. Laat ons zeggen: ik heb stof tot nadenken (figuurlijk èn letterlijk!) Ja, het zijn zeer spannende tijden. Maar oh zo plezierig.