Zo ziet mijn nieuwe keuken er vandaag uit ...
Nieuws

Zo ziet mijn nieuwe keuken er vandaag uit …

Ik heb het al een paar keer geschreven hier op de blog. Binnen een paar maanden verhuizen we naar Lochristi bij Gent. We hebben er een droomhuis gevonden, en willen er een heerlijke thuis van maken. De voorbije maanden zijn we met onze architect Dieter Vander Velpen in overleg geweest over hoe we ons nieuwe plekje er willen laten uitzien. En het zal niemand verwonderen dat een belangrijke plek in ons huis onze keuken wordt. Ik ben altijd met lekker eten bezig en ben van plan er heel veel uren door te brengen de komende jaren, dus die keuken moet deze keer gewoon helemaal m’n ding zijn.

Nu de vorige bewoners hadden, ik schat een zes à zevental jaar geleden al, een zeer degelijke landelijke keuken in het huis laten installeren die nog in prima staat was. En ik wou natuurlijk niet dat die op een container zou eindigen, en daarom heb ik hem hier op de blog te koop aangeboden. En ik moet zeggen, het sympathieke jonge gezin dat de keuken vorige week heel netjes is komen uitbreken, liet me intussen weten dat hij al bijna volledig opnieuw geïnstalleerd is. Ik hoop dat ze er nog veel plezier aan zullen beleven de komende jaren, en er lekker in zullen koken.

(lees verder onder de foto)

Zo ziet mijn nieuwe keuken er vandaag uit ...

Intussen is echter niet alleen de keuken uitgebroken, maar ook de keukenvloer. En ons huis ziet er nu uit alsof er een bom is ontploft. Het was ontzettend spectaculair om er vorige donderdag rond te wandelen en te zien hoe volle kruiwagens bouwafval naar buiten werden gereden. Je moet natuurlijk eieren breken om een omelet te kunnen bakken, en muren en vloeren uitbreken om een nieuwe keuken te kunnen plaatsen, maar ik kan je wel zeggen dat het er nu allemaal erg heftig uitziet. Kijk maar eens naar de foto’s van de keuken en de gang

(lees verder onder de foto’s)

Zo ziet mijn nieuwe keuken er vandaag uit ...
Zo ziet mijn nieuwe keuken er vandaag uit ...

Intussen ben ik volop nieuwe toestellen aan het kiezen, de natuursteen ook voor het werkblad, en ook wat de kranen voor de keuken betreft heb ik al min of meer een idee. Laat ons zeggen: ik heb stof tot nadenken (figuurlijk èn letterlijk!) Ja, het zijn zeer spannende tijden. Maar oh zo plezierig.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer