Ik heb het al een paar keer geschreven hier op de blog. Binnen een paar maanden verhuizen we naar Lochristi bij Gent. We hebben er een droomhuis gevonden, en willen er een heerlijke thuis van maken. De voorbije maanden zijn we met onze architect Dieter Vander Velpen in overleg geweest over hoe we ons nieuwe plekje er willen laten uitzien. En het zal niemand verwonderen dat een belangrijke plek in ons huis onze keuken wordt. Ik ben altijd met lekker eten bezig en ben van plan er heel veel uren door te brengen de komende jaren, dus die keuken moet deze keer gewoon helemaal m’n ding zijn.
Nu de vorige bewoners hadden, ik schat een zes à zevental jaar geleden al, een zeer degelijke landelijke keuken in het huis laten installeren die nog in prima staat was. En ik wou natuurlijk niet dat die op een container zou eindigen, en daarom heb ik hem hier op de blog te koop aangeboden. En ik moet zeggen, het sympathieke jonge gezin dat de keuken vorige week heel netjes is komen uitbreken, liet me intussen weten dat hij al bijna volledig opnieuw geïnstalleerd is. Ik hoop dat ze er nog veel plezier aan zullen beleven de komende jaren, en er lekker in zullen koken.
(lees verder onder de foto)
Intussen is echter niet alleen de keuken uitgebroken, maar ook de keukenvloer. En ons huis ziet er nu uit alsof er een bom is ontploft. Het was ontzettend spectaculair om er vorige donderdag rond te wandelen en te zien hoe volle kruiwagens bouwafval naar buiten werden gereden. Je moet natuurlijk eieren breken om een omelet te kunnen bakken, en muren en vloeren uitbreken om een nieuwe keuken te kunnen plaatsen, maar ik kan je wel zeggen dat het er nu allemaal erg heftig uitziet. Kijk maar eens naar de foto’s van de keuken en de gang
(lees verder onder de foto’s)
Intussen ben ik volop nieuwe toestellen aan het kiezen, de natuursteen ook voor het werkblad, en ook wat de kranen voor de keuken betreft heb ik al min of meer een idee. Laat ons zeggen: ik heb stof tot nadenken (figuurlijk èn letterlijk!) Ja, het zijn zeer spannende tijden. Maar oh zo plezierig.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer