Zo ziet mijn nieuwe keuken er vandaag uit ...
Nieuws

Zo ziet mijn nieuwe keuken er vandaag uit …

Ik heb het al een paar keer geschreven hier op de blog. Binnen een paar maanden verhuizen we naar Lochristi bij Gent. We hebben er een droomhuis gevonden, en willen er een heerlijke thuis van maken. De voorbije maanden zijn we met onze architect Dieter Vander Velpen in overleg geweest over hoe we ons nieuwe plekje er willen laten uitzien. En het zal niemand verwonderen dat een belangrijke plek in ons huis onze keuken wordt. Ik ben altijd met lekker eten bezig en ben van plan er heel veel uren door te brengen de komende jaren, dus die keuken moet deze keer gewoon helemaal m’n ding zijn.

Nu de vorige bewoners hadden, ik schat een zes à zevental jaar geleden al, een zeer degelijke landelijke keuken in het huis laten installeren die nog in prima staat was. En ik wou natuurlijk niet dat die op een container zou eindigen, en daarom heb ik hem hier op de blog te koop aangeboden. En ik moet zeggen, het sympathieke jonge gezin dat de keuken vorige week heel netjes is komen uitbreken, liet me intussen weten dat hij al bijna volledig opnieuw geïnstalleerd is. Ik hoop dat ze er nog veel plezier aan zullen beleven de komende jaren, en er lekker in zullen koken.

(lees verder onder de foto)

Zo ziet mijn nieuwe keuken er vandaag uit ...

Intussen is echter niet alleen de keuken uitgebroken, maar ook de keukenvloer. En ons huis ziet er nu uit alsof er een bom is ontploft. Het was ontzettend spectaculair om er vorige donderdag rond te wandelen en te zien hoe volle kruiwagens bouwafval naar buiten werden gereden. Je moet natuurlijk eieren breken om een omelet te kunnen bakken, en muren en vloeren uitbreken om een nieuwe keuken te kunnen plaatsen, maar ik kan je wel zeggen dat het er nu allemaal erg heftig uitziet. Kijk maar eens naar de foto’s van de keuken en de gang

(lees verder onder de foto’s)

Zo ziet mijn nieuwe keuken er vandaag uit ...
Zo ziet mijn nieuwe keuken er vandaag uit ...

Intussen ben ik volop nieuwe toestellen aan het kiezen, de natuursteen ook voor het werkblad, en ook wat de kranen voor de keuken betreft heb ik al min of meer een idee. Laat ons zeggen: ik heb stof tot nadenken (figuurlijk èn letterlijk!) Ja, het zijn zeer spannende tijden. Maar oh zo plezierig.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer