Zo ziet mijn reis naar Barcelona er uit de komende dagen

Het is zo ver. Na alweer een heerlijk radioseizoen, mag ik de vakantie induiken. Het waren speciale tijden door de corona, maar we hebben er al die maanden wel het beste van proberen te maken. Al dat thuiswerken was misschien niet altijd evident, maar het was ook geen ramp.

We konden tenminste blijven doen wat we het liefste doen: ochtendshows maken en de mensen met een glimlach of een bemoedigend woord helpen om aan de nieuwe dag te beginnen. Gisterenochtend hebben Anke en ik de luisteraars van Joe feestelijk uitgewuifd, en op 24 augustus staat opnieuw de vroege wekker bij ons thuis.

Maar eerst dus: vakantie!!!!! Joepie!!!! Heel veel zin in. Op 14 juli verhuizen we van Rijmenam naar Lochristi! Daar kijken we zo naar uit. Maar eerst rij ik een weekje naar Barcelona met de auto. Ik rij op mijn eentje en ik ga wat spulletjes ophalen die in Lochristi in ons nieuwe huis een plekje gaan krijgen. Ik rijd in drie etappes naar Spanje, dat lijkt me veiliger en gezelliger.

Vandaag rij ik een goede vijfhonderd kilometer naar Romorantin-Lanthenay in de buurt van Orleans. Ik heb dankzij een tip van Veerle, één van de lezers van deze blog daar een prachtig hotel gevonden: Le Grand Hôtel du Lion D’Or. Het restaurant heeft een schitterend terras in de tuin. En ze hebben een Michelin ster. Dat wordt dus uitgebreid genieten vanavond.

Morgen rij ik van de Loire-streek naar de Gers. Weer een goede 500 kilometer. Het departement Gers is een van de acht departementen van de regio Midi-Pyrénées. Deze streek wordt vanwege haar landschap ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. En sinds meer dan tien jaar woont Jorge daar, één van mijn beste vrienden waarmee ik lang geleden studeerde in Leuven. Hij woont met z’n partner in het plaatsje Condom, en ik ga één nachtje bij hen logeren.

En maandag vertrek ik van daaruit naar Barcelona, nog een 500 kilometer verderop. Om dus ergens in de namiddag na een klein half jaar weer thuis te komen in ons flatje. Ik ben zo benieuwd om er terug te zijn en om de stad in deze rare tijden terug te zien. Ik weet eerlijk gezegd niet waar ik me precies aan mag verwachten, maar ik kijk er naar uit om er weer thuis te zijn voor een weekje.