Het is zo ver. Na alweer een heerlijk radioseizoen, mag ik de vakantie induiken. Het waren speciale tijden door de corona, maar we hebben er al die maanden wel het beste van proberen te maken. Al dat thuiswerken was misschien niet altijd evident, maar het was ook geen ramp.
We konden tenminste blijven doen wat we het liefste doen: ochtendshows maken en de mensen met een glimlach of een bemoedigend woord helpen om aan de nieuwe dag te beginnen. Gisterenochtend hebben Anke en ik de luisteraars van Joe feestelijk uitgewuifd, en op 24 augustus staat opnieuw de vroege wekker bij ons thuis.
Maar eerst dus: vakantie!!!!! Joepie!!!! Heel veel zin in. Op 14 juli verhuizen we van Rijmenam naar Lochristi! Daar kijken we zo naar uit. Maar eerst rij ik een weekje naar Barcelona met de auto. Ik rij op mijn eentje en ik ga wat spulletjes ophalen die in Lochristi in ons nieuwe huis een plekje gaan krijgen. Ik rijd in drie etappes naar Spanje, dat lijkt me veiliger en gezelliger.
Vandaag rij ik een goede vijfhonderd kilometer naar Romorantin-Lanthenay in de buurt van Orleans. Ik heb dankzij een tip van Veerle, één van de lezers van deze blog daar een prachtig hotel gevonden: Le Grand Hôtel du Lion D’Or. Het restaurant heeft een schitterend terras in de tuin. En ze hebben een Michelin ster. Dat wordt dus uitgebreid genieten vanavond.
Morgen rij ik van de Loire-streek naar de Gers. Weer een goede 500 kilometer. Het departement Gers is een van de acht departementen van de regio Midi-Pyrénées. Deze streek wordt vanwege haar landschap ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. En sinds meer dan tien jaar woont Jorge daar, één van mijn beste vrienden waarmee ik lang geleden studeerde in Leuven. Hij woont met z’n partner in het plaatsje Condom, en ik ga één nachtje bij hen logeren.
En maandag vertrek ik van daaruit naar Barcelona, nog een 500 kilometer verderop. Om dus ergens in de namiddag na een klein half jaar weer thuis te komen in ons flatje. Ik ben zo benieuwd om er terug te zijn en om de stad in deze rare tijden terug te zien. Ik weet eerlijk gezegd niet waar ik me precies aan mag verwachten, maar ik kijk er naar uit om er weer thuis te zijn voor een weekje.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer